Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obsahy (4)

Doktor Mesmer

Doktor Mesmer (1994)

Historická dráma je založená na skutočnom príbehu kontroverzného rakúskeho lekára Dr. Franza Antona Mesmera (Alan Rickman).
V 18. storočí vo Viedni sa Mesmer domnieva, že väčšina z najpoužívanejších lekárskych zákrokov skôr škodí pacientom a je presvedčený, že jemnejšie metódy by mohli mať pozitívnejší vplyv na stav pacientov. Mesmer tak na liečenie používa magnetické sily a sugesciu. Za čo je považovaný za blázna, väčšinou preto lieči chudobných a núti tak bohatšiu manželku (Gillian Barge), aby živila rodinu.
Veľká miera verejného záujmu sa mu dostane v momente, keď jeho metódy zjavne pomôžu krásnej a slepej pianistke Marii Therese Paradies (Amanda Ooms). Medzi oboma zakrátko vznikne ľúbostný vťah.
Neoblúbenosť jeho metód a škandál so vzťahom k Márii ho donútia opustiť Viedeň. Mesmer odchádza do Paríža, kde si získa celé mesto až do momentu, keď ho francúzska lekárska spoločnosť požiada, aby dokázal účinnosť svojich metód.

Take That: The Circus Live

Take That: The Circus Live (2009) (koncert)

Koncertné DVD s názvom Take That The Circus Live zaznamenáva záverečné vystúpenie skupiny v rámci turné na beznádejne vypredanom Wembley Stadium.
K záznamu je pridaný ešte druhý disk. Jedná sa o takmer unplugged vystúpenie z legendárnych štúdií Abbey Road, kde štvorica predvádza tie najlepšie kúsky z oboch posledných albumov: The Circus a Beautiful World. DVD 1 (The Circus Live)
1. The Adventures Of A Lonely Balloon
2. Greatest Day
3. Hello
4. Could It Be Magic
5. Pray
6. A Million Love Songs
7. Back For Good
8. The Garden
9. Shine
10. Up All Night
11. Wooden Boat
12. How Did It Come To This
13. The Circus
14. What Is Love
15. Clown Medley
16. Said It All
17. Never Forget
18. Patience
19. Relight My Fire
20. Hold Up A Light
21. Rule The World
DVD 2 (LIve Abbey Road Session)
1. The Garden
2. How Did It Come To This
3. Greatest Day
4. Up All Night
5. Patience
6. What Is Love
7. The Circus
8. Shine
9. Rule The World
10. Julie
11. Said It All

Hladina adrenalinu

Hladina adrenalinu (1996) (seriál)

„Medivac“ je austrálsky dramatický seriál, ktorý sa natáčal v rokoch 1996 až 1998. Celkovo bolo odvysielaných 48 častí. Za hranicami Austrálie bol seriál tiež známy ako "Hladina adrenalínu". Osudy hlavných hrdinov sa odohrávajú na oddelení pohotovosti vo fiktívnej Betlehemskej západnej nemocnici v Brisbane. Lekársky tím sa špecializuje na evakuácie ľudí v obzvlášť komplikovaných podmienkach, preto sú časté evakuácie helikoptérou a pod.. Popri práci však musia hlavní hrdinovia riešiť aj svoje osobné problémy.

V úvode seriálu sme zoznámení s charakterom hlavných postáv a zároveň sa na oddelení pohotovosti dejú veľké personálne zmeny. Pohotovosť bola dlho vedená vynikajúcim Dr. Harrym Edwardsom (Greame Blundell), ten však stráca svoju istotu a rýchlosť a svoje miesto prenecháva svojej žiačke Dr. Julii McAlpine (Genevieve Picot), ktorá sa stáva postupne rešpektovanou šéfkou a dokáže svojich podriadených uzemniť, ak je treba. Veľkú trpezlivosť potrebuje mať hlavne so síce vynikajúcim lekárom ale aj rebelom Dr. Archibaldom (Archom) Cravenom (v podaní vcelku známym Grantom Bowlerom). Ten pochádza z príliš konzervatívnej rodiny ako vzdor si vyholil hlavu, jazdí na svojom Harleyi a skoro žiadna sestra na oddelení mu neodolá. Postupom seriálu sa stáva zodpovednejším a nakoniec prijíma post zástupcu riaditeľa pohotovosti. V súkromí nakoniec zakotví vo vzťahu s kolegyňou a spolubývajúcou Dr. Marinou Copeland (Lisa Forrest). Tá od začiatku seriálu prejde dlhú cestu. Ako dieťaťu jej zomreli rodičia, vychovaná bola v kláštore a stala sa misijnou sestrou. Nespokojná s chovaním lekárov sa rozhodne sama sa stať lekárkou. Počas práce na pohotovosti prejde jej viera skúškou, keď sa zaľúbi do pilota. Veľkou oporou sa jej v tom období stane Arch. Nakoniec opustí rád, no vzťah s Daveom stroskotá. Na konci seriálu sa zaľúbi do Archa, síce sa bude chcieť vrátiť naspäť do rádu, no nakoniec si vyberie Dr. Cravena a prácu na pohotovosti. Jednou zo zaujímavých postáv je i Goisa Maleski (Caroline Kennison) pohotovostná sestra, ktorá sa postupne vypracuje na hlavnú sestru. Nikto skutočne nepozná jej minulosť, s rodičmi sa nerozpráva. Avšak vždy hovorí, čo si myslí a známa je svojim vzťahom k mužom. Zo seriálu postupne vytratia postupne postavy: Dr. Red Buchanan (Nicholas Eadie), Dr. Wayne Doubé (Eugene Gilferred), Dr. Mark Hiltonwood (Mark Constable). V priebehu seriálu sa členom týmu stane Dr. Tom Shawcross (Stephen Lovatt), pohotovostný špecialista. Zblíži sa s Juliou. Tá s ním zostane aj po tom, čo sa dozvie o tom, že má rakovinu. Svoj vzťah spečatia uzavretím manželstva. Súčasťou pohotovosti sa stanú aj Dr. Stella O'Shaughnessy (Simone Kessel), Dr. Sean Michaels (Dieter Brummer) a mladučká sestra Evie Morrison (Melissa Tkautz).

Beauty and the Beast

Beauty and the Beast (1987) (seriál)

Kráska a zviera je americký seriál, ktorý sa premietal od septembra 1987 do augusta 1990 na stanici CBS. Je to príbeh lásky dvoch milencov, ktorí žijú v rôznych svetoch. Dej sa odohráva v New Yorku. Hlavnými postavami sú Catherine Chandler (Linda Hamilton) a Vincent (Ron Perlman). Catherine pracuje ako asistentka okresného prokurátora. Vincent je z iného sveta. Ukrýva sa v tuneloch pod mestom, výzorom zviera, srdce muža. Jeho a Catherine spája puto silnejšie než priateľstvo a láska. Na začiatku prvej sezóny je Catherine brutálne napadnutá v Central Parku, Vincent ju zachráni a prinesie k svojmu otcovi do podzemia mesta. O desať dní neskôr sa Catherine vracia späť na povrch, so sľubom, že neprezradí Vincentovo tajomstvo. Po úplnom uzdravení, Catherine odchádza z renomovanej právnickej firmy svojho otca a stáva sa asistentkou okresného prokurátora. Svojim konaním sa snaží pomôcť nevinným a zároveň Vincentovmu svetu, čo ju privádza do ohrozenia. Vincent sa tak vracia do normálneho sveta ako jej strážny anjel.

V druhej sérii seriál pokračuje prehlbovaním sa vzťahu medzi Catherine a Vincentom. Catherine je končene prijatá ako priateľ komunitou ľudí žijúcich v tuneloch. Catherine bola zavraždená po pôrode Vincentovho dieťaťa na začiatku tretej série. Tak sa hlavnou ženskou postavou stáva Jo Anderson (Diana Bennet), detektívka, ktorá vyšetruje smrť Catherine. Strata centrálne dôležitého vzťahu medu Catherine a Vincentom však napokon viedla k ukončeniu seriálu.

Reklama