Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Podľa mňa doteraz neprekonaný (neprekonateľný?) film o drogovej závislosti. Aronofsky po zaujímavom debute Pi natočil možno najdepresívnejší film histórie. Inovatívna kamera a strih, dokonale vygradovaný dej, hudba Clinta Mansella ani nemohla byť lepšia. Výborné herecké výkony na čele s Ellen Burstyn, ktorá by si toho Oscara zaslúžila. Môj druhý najobľúbenejší film, nezabudnuteľný zážitok.

Americká krása

Americká krása (1999)

Krása. V tomto prípade (pokiaľ zabudnem na Fight Club, ale to je trochu iná káva) je Oscar určite zaslúžený a to aj v prípade Sama Mendesa a Kevina Spaceyho. Mendes si týmto debutom postavil latku poriadne vysoko a obávam sa, že ju už nikdy nedokáže preskočiť, aj keď vzhľadom na kvalitu tohto filmu to nebude žiadna tragédia.

Dvanásť opíc

Dvanásť opíc (1995)

Najlepšie sci-fi. Willis výborný, Pitt tu predviedol dovtedy najlepší výkon kariéry a Gilliam sa vďaka tomuto filmu zaradil medzi mojich obľúbených režisérov. Všetko prepracované do najmenšieho detailu. Kvalitných filmov z tohto žánru nie je bohužiaľ veľa. 100%

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

(Takmer) úplne nejvíc nejlepší film, kto ho ešte nevidel, nemôže sa považovať za filmového fanúšika. Už teraz je to klasika. Zemeckis tu bol v životnej forme, škoda, že už potom nenatočil nič, čo by sa mu kvalitatívne aspoň priblížilo.