Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Komédia
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Andrej Rubľov

Andrej Rubľov (1966)

Mladý odlievač zvonov ukázal, že nemožno netvoriť, prestať žiť. Na utrpenie blížneho treba odpovedať blízkosťou, odvahou, krásou. Nezakopať talenty, čo sme dostali, ale niečo s nimi urobiť na slávu Boha, ako Andrej Rublev, ktorého ikony pripomínajú človeku: nezabiješ, miluj! ... Filmové Dielo, ktoré ma hlboko zasiahlo ako žiadne iné... Film odkazujúci na ikonu.

Tiene zabudnutých predkov

Tiene zabudnutých predkov (1964)

Jedného dvanásť ročného ukrajinského chlapca sa pýtali na dojem z tohto filmu a povedal, že mu veľmi nerozumel, no že by si ho mal pozrieť každý, a že si ho pozrie o 10, 20 a 40 rokov, a potom už bude rozumieť, čo znamená milovať.

Tenká červená čiara

Tenká červená čiara (1998)

Kontrast rajskej záhrady, ktorú človek dostal, aby ju zveľaďoval a pekla, ktoré je schopný človek druhému pripraviť... Jeden z vojakov vie kam patrí, a preto nenechá svojich bratov v smrti osamotených.

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001)

Nádherný mýticko-epický film o dobrodružstve života, v ktorom človek o niečo bojuje. Alebo skôr dobro a zlo bojuje o srdce človeka. Zlo navonok vyhráva. Žiaľ a utrpenie dolieha. No kým sa nájde odvaha, mužnosť a hlavne ochota obetovať sa za priateľa, nádej zostáva. Myšlienka prvého dielu: „My nerozhodujeme o tom, v akých časoch budeme žiť. Rozhodovať môžeme len o tom, čo urobíme s časom, ktorý nám bol daný.“ Gandalf

Posledný Mohykán

Posledný Mohykán (1992)

Otcovstvo, bratstvo, priateľstvo, odvaha, obeta, mužnosť a ženskosť. Muži, ktorí sa rozhodnú pre jednu ženu a ženy, ktoré sa neboja byť ženskými a odpovedať áno, alebo nie. Pozvanie k životnému dobrodružstvu... Ďakujem.

O bohoch a luďoch

O bohoch a luďoch (2010)

Človek je spoločenská bytosť, potrebuje pre rozvoj svojej jedinečnej osoby spoločenstvo, ktoré ho podrží. Takéto spoločenstvo tvorí aj partia trapistov v severnom Alžírsku. Spolu jedia, spolu sa modlia, spievajú, slúžia dedinčanom, a spolu idú až do konca... Poctivá trpezlivá filmárčina pre trpezlivého diváka, ktorý čaká od filmu niečo viac. Slovo, príbeh jednoduchého života, múdrosť. Ticho.