Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Pink Floyd: The Wall

Pink Floyd: The Wall (1982)

Moja absolútna top srdcovka! Úžasný „soundtrack“, Watersova lyrika(alebo scenár?), ktorá chytí za srdce a núti k zamysleniu, nezabudnuteľný výkon herca-amatéra Boba Geldofa, kultové animácie Geralda Scarfeho, brilantná réžia Alana Parkera-toto všetko dokopy tvorí fenomenálne dielo,ktoré je tak obsahovo bohaté, že snáď nie je možné zachytiť všetko na prvých pár pozretí. Videl som Stenu 16 krát a stále nachádzam niečo nové“all in all we are just another brick in the wall“

Krstný otec

Krstný otec (1972)

Lakmusový papierik pre cinemafilov- komu sa nepáči Godfather, nemá rád Film! Tu nie sú potrebné slová, tu je VŠETKO DOKONALÉ...to v podstate platí pre celú sériu.

Annie Hall

Annie Hall (1977)

Existujú filmy a potom je minimum "nadfilmov", ktoré vás neskutočne zasiahnu a máte k nim totálny srdcový vzťah. Annie Hall splňa všetky konotácie slova GENIALITA. Taký mix inteligencie, humoru, životných právd, romantiky a invencie sa len tak ľahko nevidí a každým ďalším pozretím sa len prehlbuje. Woody Allen je Génius a Annie Hall je zimomriavkovým zážitkom a kinematografickou perlou.. Amen!

Stratené v preklade

Stratené v preklade (2003)

Zimomriavkový zážitok a film, ktorý ma v čase keď som ho videl prvý krát takmer "sundal" zo stoličky...To čo som tak intenzívne cítil pri tomto filme som pred tým ani po tom nezažil...A dôvod prečo to tak bolo dokáže pochopiť okrem mňa iba jeden človek...Môj TOP 5 film a maximálna srdcová záležitosť, ktorá nestráca svoje čaro ani na štvrté pozretie:)

Den cvoka

Den cvoka (2002)

KUUURWA, toto bol nenormálny masaker!!! Obsedantno - kompulzívna porucha hlavného (anti)hrdinu, jeho psychické prežívanie, neurózy, nastavenia a všetko ako zrkadlo sveta okolo nás...Satira, irónia, smútok, sny, sklamania, rozčarovanie, frustrácia, ľudia, vzťahy... Inteligentné, anarchistické, nihilistické, kritické ale predovšetkým psychologické...Fenomenálne v celku, geniálne v detailoch (čo scéna to unikát!)...nový prírastok do mojej filmovej topky a film, ktorý raz vidieť nestačí!!! Nemám viac slov, treba vidieť...

Pred úsvitom

Pred úsvitom (1995)

Before Sunrise + Before Sunset + Before Midnight = jeden fenomenálny celok! Ako zo života...:)

Zrkadlo

Zrkadlo (1975)

Toto je brutálny kopanec do r*** a totálne zahrávanie sa s divákom!!!!! Ak sa budete snažiť presne pochopiť význam deja, význam každého symbolu a obrazu,radím vám-zabudnite na to, lebo budete otrávený. Zrkadlo je v podstate spomienkou človeka (Zrkadlo má silný autobiografický nádych) na detstvo a útržky zo života, ktoré sa nelineárne spájajú do jednej lyricko- surrealistickej mozaiky.Je zrejmá aj latentná kritika vtedajšieho režimu a neslobody slova. Absolutórium si zaslúžia snové pasáže a abstraktné výjavy, práca s kamerou, pričom najmä práca s čiernobielou kompozíciou je úchvatná. Nesmierne silný estetický zážitok podfarbuje orchestrálna , miestami až hymnická hudba, ktorá vyvoláva zimomriavky. Pri pozeraní Zrkadla som prešiel širokou paletou pocitov (myslím že tento film je najmä a predovšetkým o pocitoch), od radosti až po depresívno-melancholické stavy. Tarkovsky využíva farby, jas, zrnité a nekvalitné zábery, aby sa všetko vrátilo späť...Písať o tomto filme (vlastne o všetkých dielach A.T.) je zbytočné, treba vidieť a prežiť si to, každý si vytvorí vlastný názor. Tarkovský bol mimoriadny Umelec a ja len krútim hlavou nad jeho genialitou!!!!!

Eyes Wide Shut - Spaľujúca vášeň

Eyes Wide Shut - Spaľujúca vášeň (1999)

Môj TOP 10 film...Po tretej projekcii s odstupom rokov, času - Eyes Wide Shut je Maestrovým najlepším filmom, pre ktoré je možné len slovo MASTERPIECE! Kubrick bol diabol, ktorý dobre zvážil koho a prečo obsadil do hlavných rolí a ktorý mal úplne jasno ČO chce povedať...Vo svojej prapodstate triviálna filozofická "odysea", nádherne zabalená do vizuálnej podmanivosti, účelného mrazivého hudobného backroundu, detailistickej práce so svetlom a celkovej formy, metafor, jungiánskych archetypov a symboliky. Kubrick VEDEL...

Apokalypsa

Apokalypsa (1979)

Apocalypse Now je OPUS MAGNUM a pozerať ho v director´s cut verzii z roku 2000 je divácky zážitok. Tu niet čo komentovať, tento film je samo peklo. Scéna bombardovania osady za zvukov Wagnerovej hudby je jednou z najlepších, čo kedy boli v histórii natočené..ale to platí aj o filme ako celku. Copolla v 70´ rokoch skátka nemal konkurenciu!

Nočné zvieratá

Nočné zvieratá (2016)

Sú to vzácne momenty, keď človek narazí na takéto niečo! V podstate POMO a Kleopatra vystihli VŠETKO úplne dokonale. Ja som len v šoku, že takúto GENIALITU napísal a natočil človek, čo je profesne mimo filmov a len sem tam do filmového sveta zabŕdne (možno v tom je to čaro, v tom odstupe). Nocturnal Animals sú pre mňa ubermajstrovským dielom, v ktorom vidím vyhypovaného Kubricka (kua to nasvietenie!), temnotu Finchera, žánrovú nevyspytateľnosť Lyncha a záver Hanekeho... To všetko je ale úplne irelevantné, lebo Tom Ford má svoj (glamour) ksicht. Tento film pokračuje aj po dopozeraní a celkovo je to riadny facepalm. Pripomína mi to (brať s rezervou) Eyes Wide Shut - teda komplikované podanie úplne jednoduchej až banálnej "životnej pravdy". Ani jedna scéna (ani tá úvodná!!!) tu nie je samoúčelná onania, všetko sadne ako riť na šerbel, ak človek vie prežívať a má "big picture". A ten záver je to najlogickejšie, najkrajšie a najsilnejšie čo som za posledné obdobie videl... Taký emocionálny "Kayzer Soze":))) Jasný film roka 2016, amen!