Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Akčný
  • Krimi
  • Horor
  • Komédia

Denníček (7)

Prvý rok na ČSFD je za mnou...

Príde mi to ako včera, keď si spomeniem, ako som sa v jednu lenivú aprílovú sobotu len tak z nudy rozhodol, že si založím účet na tejto filmovej platforme. Vtedy som to ešte nebral nijako veľmi vážne a tak mi bolo jasné, že ak ma aktivita na ČSFD nebude baviť, tak s tým môžem veľmi jednoducho skončiť...

Avšak stalo sa niečo úplné iné - pridávanie recenzií a hodnotení na jednotlivé filmy ma už v prvých týždňoch neskutočne chytilo a veľmi rýchlo som sa v tom rozbehol (aj napriek tomu, že moje recenzie neboli v prvých mesiacoch ešte bohvieako kvalitné 😅). A práve vďaka tomu som tu ku dnešnému dňu napísal 199 recenzií a pridal som sem viac ako 1500 hodnotení filmov, seriálov a epizód (toto číslo by však bolo oveľa nižšie, ak by som nehodnotil filmy a seriály, ktoré som videl pred registráciou na ČSFD)...

Veľmi vďačný som aj za to, ako veľmi sa môj fanklub v priebehu tohto roku rozrástol - pôvodne som ani len nedúfal, že budem mať viac ako 15 fanúšikov, ale toto číslo narástlo až na (aspoň pre mňa) nečakaných 64!

Naozaj veľmi si to vážim, všetkým vám ďakujem!

Dúfam, že druhý rok na ČSFD bude pre mňa aspoň z polovice taký produktívny, ako bol ten prvý 😉!

"Něco končí, něco začíná." - rozlúčka s knižným Zaklínačom

Po necelých piatich mesiacoch čítania moja cesta svetom knižného Zaklínača dospela ku svojmu koncu a ako pri dočítaní každej skvostnej série, ani tu sa mi nechcelo rozlúčiť...

S čistým svedomím môžem povedať, že Zaklínačská séria je absolútnym vrcholom fantasy žánru, ktorý v mojich očiach prekonal aj samotného Tolkiena. Tam, kde on kládol dôraz na kvetnaté opisy krajiny, tam sa Sapkowski viac venuje postavám a tým ich osobnosti prehlbuje. Obľúbil som si skutočne skoro všetkých a o to viac ma potom mrzelo sa s touto partiou rozlúčiť. Zaujímavé je aj to, že Sapkowski tu sa tu veľmi pekne povenoval aj vedľajším postavám, ktoré si človek zapamätá, aj keď boli iba na pár stranách... A to robí tento príbeh oveľa uveriteľnejším.

Ale to, čo ma na tejto sérii dostalo najviac je to, že každá jedna udalosť, ktorá sa v príbehu udiala jednoducho musela viesť k nemilosrdnému záveru, ktorý vo mne rozpútal emocionálne tornádo. Nikdy sa mi nestalo, že by som po dočítaní nejakej knihy plakal ako malý, ale pánovi Sapkowskemu sa to spolu s jeho Zaklínačom podarilo... Ten záver človeka jednoducho zomelie po tom všetkom, čo si s každou jednou postavou prežil... A nehanbím sa tvrdiť, že finále celej tejto ságy je tým najlepším, čo som kedy čítal.

A za to patrí Andrzejovi Sapkowskemu obrovská poklona, jeho štýl, vďaka ktorému sa čitateľovi príbeh odohráva priamo pred očami je úchvatný a s najväčšou istotou môžem povedať, že sa ku Zaklínačskej sérii ešte niekedy vrátim, určite som sa s ňou nevidel naposledy!

S takýmto majstrovským dielom sa predsa nedá len tak rozlúčiť!

 

Ako doplnok sem pripájam ešte niekoľko mojich najobľúbenejších citátov, z ktorých tie úplne najlepšie sú zvýraznené:

"Lidé si s oblibou vymýšlejí nestvůry a hrůzy. Sami si pak připadají méně odporní... Pak je jim nějak lehčeji u srdce. A lépe se jim žije."

"Inu, hanebný svět nás obklopuje všude kolem nás. Ale to přece není důvod, abychom byli ještě hanebnější."

"Nejsem Falka... Jsem Ciri z Kaer Morhen, zaklínačka. Přišla jsem zabíjet." 

"Havekár přistoupil k jezdci s prostoduchou nadějí na obchod svého života. Svým způsobem to skutečně obchod jeho života byl - nikoli nejlepší, leč rozhodně poslední."

"Pověz, který z nich se dá zabít pomoci zcadla?" " Každý. Pokud ho tím zrcadlem silně praštíš do hlavy."

"A tak se stalo, že jeden zaklínač a jeden Nilfgaarďan divoce vykřikli, zamávali meči a vrhli se vpřed v ústrety společným nepřátelům do nerovného boje. Dva spolubojovníci, dva druhové. To byl jejich křest ohněm..."

"Něco končí, něco začíná." - rozlúčka s knižným Zaklínačom

MOJA KNIŽNÁ POLIČKA :-)

Zbierka niektorých mojich najobľúbenejších kníh 😀

MOJA KNIŽNÁ POLIČKA :-)

Metallica je späť!

Nemôžem tomu uveriť, ale všetci fanúšikovia sa dočkali...

Členovia hudobnej skupiny Metallica pred pár hodinami oznámili dátum vydania nového albumu, ktorý ponesie názov "72 seasons".

Už teraz sa nemôžem dočkať dňa 14. apríla 2023.

Metallica je späť!

A je to tu zas!

Čas voľna už bohužiaľ skončil a jediné, čo mi zostalo, je dúfať, že tento školský rok ubehne rovnako rýchlo, ako ten minulý.

Všetkým, ktorí prežívate to isté, držím palce ;-)

PS: Keď sa vám nebude dariť zachovať dobrú náladu, spomeňte si na tento výnimočný a nezabudnuteľný výrok :)

A je to tu zas!