Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dobrodružný

Recenzie (8)

plagát

Království úsměvů (2023) (seriál) 

Veľmi príjemný oddychový seriál, pri ktorom človek zabudne na bežné starosti. Určite však nesadne každému, je to romantická komédia a tohto žánru sa drží zubami-nechtami. Teda veľa komédie a (možno ešte viac) romantiky. Vidíme síce aj nejaké tie mocenské pletky a nevyriešené veci z minulosti (klasika v tomto žánri), no netvoria gro deja. Miestami som mala pocit, že je tej romantiky a cukrovania až príliš, vyhovovalo mi to však viac, než nejaké intrigy. Hlavné postavy sú dobre obsadené, Junho a Yoona majú medzi sebou úžasnú chémiu (CLOY vibes), nečudujem sa preto tvorcom, že to náležite využili. Herci vo vedľajších úlohách taktiež nesklamali (babička, kamarátky, sestra hlavného hrdinu a potešil týpek zo Squid Game). Bohužiaľ, vadil mi dosť očividný product placement - hoci sa ho tvorcovia snažili aspoň ako-tak zakomponovať do deja, bolo to niekedy ako päsť na oko (a keď to človek vidí viackrát za epizódu, vie to pokaziť dojem). Za čo však musím seriál pochváliť, je hudba a OST. Taktiež vyzdvihujem to, že sme sa v závere vyhli tradičnému k-drama klišé: O 2 roky neskôr... Ako tu už v recenziách bolo spomínané, celé to trochu pripomína Business Proposal alebo What's Wrong with Secretary Kim, preto ak sa vám tieto seriály páčili, určite sa oplatí dať šancu aj tomuto kúsku. 4/5

plagát

Yeoshingangrim (2020) (seriál) 

Od tohto seriálu som nečakala veľa, no príjemne ma prekvapil. Téma šikany a vonkajšej / vnútornej krásy je veľmi aktuálna, o to viac v prostredí tínedžerov, kde hrajú veľkú rolu sociálne siete (ako vidíme aj v seriáli). Máme tu romantiku aj komédiu - tá je v prvej polovici seriálu výborná (klasický kórejský humor). V druhej polovici je jej pomenej, čo je mierne na škodu, v posledných epizódach sa to trošku ťahalo. Celkovo však hodnotím seriál ako veľmi príjemnú oddychovku. Doteraz mám v hlave scénu vo výťahu s hlavnou hrdinkou a jej nápadníkmi. :) Silných 4/5.

plagát

Sseulsseulhago charanhasindoggaebi (2016) (seriál) 

V súvislosti s týmto seriálom som sa na internete stretla takmer výlučne s veľmi pozitívnymi odozvami (dokonca sú ľudia, ktorí ho videli 7-krát a viac!). Bola som naň preto zvedavá a musím povedať, že čiastočne týchto milovníkov Goblina chápem :). Ako tu už bolo spomenuté, po dejovej stránke mohol byť seriál premakanejší, hutnejší (vata mi až tak nevadila, skôr opakované flashbacky). Niektoré veci sa mi zdali nedotiahnuté, nedomyslené, mierne si protirečili. Inak atmosféra super, bromance medzi Goblinom a Grim Reaper-om TOP (ich spoločné scénky a doťahovanie ma bavili najviac). Herci boli fajn, žiadna postava vyslovene neliezla na nervy, hoci pri niektorých rozhodnutiach a správaní hlavnej hrdinky som si ťukala po čele. Na vizuálnej stránke nie je čo vytknúť, nemá to žiadne lacné efekty (možno okrem scény na lodi v 1. epizóde) a ako bonus sme sa s postavami dostali do rozprávkového Québecu. OST by som mohla počúvať donekonečna. Dala by som plný počet bodov, nebyť  SPOILER  poslednej epizódy, kde to už milí Kórejci s celou osudovosťou prehnali. Akože... WTF? Akoby sa tie postavy nenatrápili už dosť. Mala som pocit, že pozerám druhé Scarlet Heart. Mohli radšej skrátiť dĺžku jednotlivých epizód (aby im tak vznikla 16. epizóda) a ukončiť to na konci pôvodnej 15. alebo na začiatku pôvodnej 16. epizódy. Takto to bolo až príliš bittersweet.  KONIEC SPOILERU  Takže za mňa 4/5.

plagát

Radši kluci než kytky (2009) (seriál) 

Na tento „legendárny“ seriál som bola veľmi zvedavá. Na jednej strane bolo príjemnou zmenou sledovať niečo staršie a vrátiť sa tak do čias, kedy neboli sociálne siete a každý moderný chalan nosil účes „na Biebera“ :). Na druhej strane (čo je horšie) ma to po dejovej stránke až tak nezaujalo. Po každej z prvých pár epizód som mala chuť sa na to vykašľať, no nakoniec som sa prekonala a pozrela si to až do konca. Spočiatku mi veľmi liezla na nervy hlavná hrdinka, hlavne keď bezdôvodne jačala na ľudí a hádzala divné ksichty. Otravná bola aj jej rodina. Postupom času sa to aspoň trochu zlepšilo (alebo som si len na to zvykla? neviem). Dej bol miestami fajn, miestami sa strašne vliekol. Scenáristi sa do seriálu snažili natrepať všetky možné lokácie a zápletky, čo malo tiež svoje pre aj proti. Zápletky boli chvíľami dosť „telenovelové“, niekedy až príliš. Svetlým bodom boli postavy chalanov z F4 a ich bromance. Hudba bola tiež celkom chytľavá. Za pár vydarených scén dávam jednu hviezdičku, ďalšiu za skvelého Lee Min Ho a poslednú za dejovú linku vedľajšej dvojice, ktorú ma bavilo sledovať viac ako útrapy hlavnej dvojky (trojky?). 3/5

plagát

Můj princ na 100 dní (2018) (seriál) 

„Je mi jedinému nepríjemne?“ Mne teda pri sledovaní tohto seriálu nepríjemne vôbec nebolo, práve naopak - je to super oddychovka. Páčilo sa mi, že sa tvorcovia rozhodli situovať dej okrem paláca aj na dedine, čo bolo popri intrigách v najvyšších kruhoch príjemnou zmenou. Veľmi pozitívne hodnotím aj to, že je v seriáli napriek intrigám veľa (prevažne) vydareného humoru a vážne/uplakané scény sú tu v rozumnej miere. Potenciál seriálu sa využil, nič nie je zbytočne naťahované, dej má slušné tempo. Záver sa tvorcom tiež vydaril, pekne ho prepojili s prvou epizódou. D.O. je síce spevák, no za svoj herecký výkon sa nemusí vôbec hanbiť. Jeho postava princa Yul-a ma bavila najviac a rada si ho pozriem aj v inej dráme. Potešili aj Kim Seon-ho a Do Ji-han (škoda, že ten nedostal viac priestoru). Jediným mínusom je pár očividných logických chýb (napr. postavy tvrdia, že už rok nepršalo, no ťažko tomu veriť, keď je všetko navôkol rozkvitnuté). Z pozitívneho dojmu mi to však neubralo, preto tento seriál hodnotím na výborných 4,5/5.

plagát

Geuraeseo naneun antlpaengwa gyeolhonhaessda (2021) (seriál) 

Pohodový seriál, z ktorého síce človek nepadne na zadok, no ani neurazí. Taká "kórejská klasika". Výber hercov bol fajn, hlavnej dvojke to spolu seklo a ich interakcie ma bavili asi najviac. Ako tu už bolo spomenuté, bolo fajn, že sme v ich vzťahu nevideli zbytočnú drámu a vyplakávanie. Z ostatných postáv ma bavilo sledovať Chansung-a v postave Jae Joon-a a tiež postavy rodičov Geun Young - scény na dedine nemali chybu. Dej bol miestami trochu predvídateľný, miestami rozvláčny (dalo by sa čo-to zostrihať na zhutnenie) a miestami pritiahnutý za vlasy (viď. scéna v aute) - na kórejských tvorcov nič neobvyklé, pre mňa osobne guilty pleasure. Tiež ma trochu iritovalo správanie hlavnej hrdinky v prvých epizódach (barlička scenáristov pre budovanie ďalšieho deja), našťastie to potom vymizlo. Koniec sa tiež vydaril. Zaujímalo by ma, nakoľko sa tvorcovia inšpirovali životmi skutočných k-pop-stars a ľudí okolo nich. Hodnotím na slušných 4/5.

plagát

Obchodní návrh (2022) (seriál) 

Pohodové, romantické, vtipné, neuplakané, bez zbytočných vedľajších zápletiek a odbočiek - takto si predstavujem dobrú romantickú komédiu. Ani klišé tu divákovi nevadia, väčšinou boli dobre spracované. Výborný kasting štyroch hlavných postáv, ich chémia nemá chybu (aj mimo seriálu, odporúčam pozrieť na youtube). Pobavila postava starého otca - fanúšika telenovely. Škoda posledných pár epizód, kde trošku pokleslo tempo aj humor. Napriek tomu si seriál zaslúži 4,5/5. Update: po opätovnom pozretí uberám z hodnotenia na 3,5/5 (už ma to tak akosi nebralo a hlavne 2. polovica seriálu mala väčší potenciál, ktorý ostal nevyužitý; tvorcovia dali prednosť prvoplánovejším scénam/zápletkám).

plagát

Otsomae Bolkeun Kkeutdong (2021) (seriál) 

Kórejci to s historickými drámami vedia a tento seriál nie je výnimkou. Prostredie služobníctva v kráľovskom paláci je tu originálne a zaujímavo spracované (taký pohľad do zákulisia palácového diania), gro zápletky tvorí romantika. Intriguje sa v prijateľnej miere. Pobavilo pár scénok na odľahčenie (princov osobný strážca). Približne prvé dve tretiny mi sadli, potom sa to začalo trochu naťahovať a miestami to pôsobilo mierne depresívne (na môj vkus, ale chápem, že niekomu sa to môže páčiť). Samotný záver bol fajn, aj keď ho tvorcovia mohli trošku zostrihať. Herecké výkony sú kvalitné, Lee Se Young si po roli kráľovnej v The Crowned Clown skúsila slúžku a do historického prostredia opäť dokonale zapadla. Junho-vi som princa/kráľa bez problémov uverila. Vizuálne je seriál na TOP úrovni, komu sa páčia idylky v prostredí palácov a záhrad, príde si určite na svoje. Hudba nie je až tak výrazná, ale je vhodne zvolená a hlavne nelezie na nervy - čo viac si priať. Celkový dojem: silných 4/5.