Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dobrodružný

Posledné recenzie (8)

plagát

Království úsměvů (2023) (seriál) 

Veľmi príjemný oddychový seriál, pri ktorom človek zabudne na bežné starosti. Určite však nesadne každému, je to romantická komédia a tohto žánru sa drží zubami-nechtami. Teda veľa komédie a (možno ešte viac) romantiky. Vidíme síce aj nejaké tie mocenské pletky a nevyriešené veci z minulosti (klasika v tomto žánri), no netvoria gro deja. Miestami som mala pocit, že je tej romantiky a cukrovania až príliš, vyhovovalo mi to však viac, než nejaké intrigy. Hlavné postavy sú dobre obsadené, Junho a Yoona majú medzi sebou úžasnú chémiu (CLOY vibes), nečudujem sa preto tvorcom, že to náležite využili. Herci vo vedľajších úlohách taktiež nesklamali (babička, kamarátky, sestra hlavného hrdinu a potešil týpek zo Squid Game). Bohužiaľ, vadil mi dosť očividný product placement - hoci sa ho tvorcovia snažili aspoň ako-tak zakomponovať do deja, bolo to niekedy ako päsť na oko (a keď to človek vidí viackrát za epizódu, vie to pokaziť dojem). Za čo však musím seriál pochváliť, je hudba a OST. Taktiež vyzdvihujem to, že sme sa v závere vyhli tradičnému k-drama klišé: O 2 roky neskôr... Ako tu už v recenziách bolo spomínané, celé to trochu pripomína Business Proposal alebo What's Wrong with Secretary Kim, preto ak sa vám tieto seriály páčili, určite sa oplatí dať šancu aj tomuto kúsku. 4/5

plagát

Yeoshingangrim (2020) (seriál) 

Od tohto seriálu som nečakala veľa, no príjemne ma prekvapil. Téma šikany a vonkajšej / vnútornej krásy je veľmi aktuálna, o to viac v prostredí tínedžerov, kde hrajú veľkú rolu sociálne siete (ako vidíme aj v seriáli). Máme tu romantiku aj komédiu - tá je v prvej polovici seriálu výborná (klasický kórejský humor). V druhej polovici je jej pomenej, čo je mierne na škodu, v posledných epizódach sa to trošku ťahalo. Celkovo však hodnotím seriál ako veľmi príjemnú oddychovku. Doteraz mám v hlave scénu vo výťahu s hlavnou hrdinkou a jej nápadníkmi. :) Silných 4/5.

plagát

Sseulsseulhago charanhasindoggaebi (2016) (seriál) 

V súvislosti s týmto seriálom som sa na internete stretla takmer výlučne s veľmi pozitívnymi odozvami (dokonca sú ľudia, ktorí ho videli 7-krát a viac!). Bola som naň preto zvedavá a musím povedať, že čiastočne týchto milovníkov Goblina chápem :). Ako tu už bolo spomenuté, po dejovej stránke mohol byť seriál premakanejší, hutnejší (vata mi až tak nevadila, skôr opakované flashbacky). Niektoré veci sa mi zdali nedotiahnuté, nedomyslené, mierne si protirečili. Inak atmosféra super, bromance medzi Goblinom a Grim Reaper-om TOP (ich spoločné scénky a doťahovanie ma bavili najviac). Herci boli fajn, žiadna postava vyslovene neliezla na nervy, hoci pri niektorých rozhodnutiach a správaní hlavnej hrdinky som si ťukala po čele. Na vizuálnej stránke nie je čo vytknúť, nemá to žiadne lacné efekty (možno okrem scény na lodi v 1. epizóde) a ako bonus sme sa s postavami dostali do rozprávkového Québecu. OST by som mohla počúvať donekonečna. Dala by som plný počet bodov, nebyť  SPOILER  poslednej epizódy, kde to už milí Kórejci s celou osudovosťou prehnali. Akože... WTF? Akoby sa tie postavy nenatrápili už dosť. Mala som pocit, že pozerám druhé Scarlet Heart. Mohli radšej skrátiť dĺžku jednotlivých epizód (aby im tak vznikla 16. epizóda) a ukončiť to na konci pôvodnej 15. alebo na začiatku pôvodnej 16. epizódy. Takto to bolo až príliš bittersweet.  KONIEC SPOILERU  Takže za mňa 4/5.

Posledné hodnotenia (294)

Spojení osudem (2023) (seriál)

27.03.2024

Noragami (2014) (seriál)

24.03.2024

Sword Art Online (2012) (seriál)

24.03.2024

Another (2012) (seriál)

24.03.2024

Ókami to kóšinrjó (2008) (seriál)

24.03.2024

Kami-sama hadžimemašita - Season 1 (2012) (séria) (S01)

24.03.2024

Fairy Tail (2009) (seriál)

24.03.2024

Kaičó wa Maid-sama! (2010) (seriál)

24.03.2024

Přehlídka smrti (2015) (seriál)

24.03.2024

Reklama