Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Dokumentárny

Obľúbené filmy (10)

Farebný závoj

Farebný závoj (2006)

Perfektné spracovanie, výborní herci, krásna krajina, podmanivá hudba.  Koniec filmu na rozdiel od knihy, sa mi viac páčil. Je to jeden z mojich najobľúbenejších filmov, môžem ho pozerať vždy znova a znova.

Predtým, ako som ťa poznala

Predtým, ako som ťa poznala (2016)

Je mi jedno, ktoré ďalšie filmy táto snímka pripomína. Problém eutanázie v našej spoločnosti stále nie je vyriešený a tu je krásne spracovaný, humorne a vážne zároveň. Hoci chápem a schvaľujem Wilove rozhodnutie, nechcela by som byť v koži jeho rodičov, ani Lois. Film mal spád, krásne momenty, herci to zahrali veľmi uveriteľne a ja som bola unesená až tak, že som si kúpila aj knižné pokračovanie „Čo bolo potom“ a „Stále som to ja“. Romantická dráma aká tu už dávno nebola.

Sadece Sen

Sadece Sen (2014)

Nádherný turecký remake kórejskej romantickej drámy.  Slepá Hazal a bývalý boxer Ali, perfektný pár. Ali nemusel ani rozprávať, svojim pohľadom povedal všetko. Žiadne zdĺhavé scény. Krásne občas vtipné momenty. Začiatok ich zbližovania, spoločný život a záver filmu - "Vau". Nechce sa mi veriť, že to takto krásne spracovali Turci. Jednoznačne najlepšia verzia. Kľudne si to o rok pozriem znova. Páčil sa mi aj kórejský originál, japonské spracovanie je romantickejšie a vtipnejšie, indické sa v niektorých detailoch líši od predlohy. Hlavná hrdinka je v ňom až veľmi ukecaná, jej partner to však mlčanlivosťou a dokonalými bojovými scénami zachraňuje. Rozhodne je to krásny príbeh v každej verzii.

Prvý kontakt

Prvý kontakt (2016)

Sú filmy, ktoré vám niekto odporučí, alebo si prečítate dobré recenzie. A potom sú filmy, ktoré náhodne začnete sledovať a musíte ich dopozerať. Do tejto kategórie patrí aj toto Sci-Fi. Zo začiatku som nechápala skoky do minulosti, či budúcnosti pochopila som to až na konci filmu a slzám som sa neubránila. Chiangovu poviedku som čítala až po zhliadnutí filmu a nebolo to na škodu. Kiež by boli všetky Sci-Fi filmy takéto pozitívne a nestrašili nás len útokmi mimozemšťanov. Dobrý pocit z filmu vo mne rezonoval ešte niekoľko dní po jeho pozretí.

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Tento film som prvýkrát videla na VHS kazete z požičovne, na TV s uhlopriečkou 55 cm a už vtedy som bola nadšená. Atmosféra, pochmúrna vízia budúcnosti, výkony hercov, všetko toto ma doslova ohúrilo. Odvtedy som tento film videla viackrát a na veľkom plátne je ešte úžasnejší. Patrí medzi moje obľúbené a vlastne, asi si ho znova pozriem.

Gattaca

Gattaca (1997)

Je tu takmer 1000 recenzií na tento film, takže nič objavné už asi nenapíšem. Milujem tento skôr psychologický ako technický Sci-fi film. Hlavná trojica postáv, ich vzťahy, bratská láska.... K tomu napínavý dej a slzy na konci. Genetické inžinierstvo áno, či nie? Rodičia svoje deti milujú či sú, alebo nie sú dokonalé. Z tohto pohľadu je vízia dokonalej budúcnosti dosť depresívna.  Medzi moje obľúbené nepatrí bezdôvodne.

Navždy mladá

Navždy mladá (2015)

Krásny film, zaujme snáď každého. Ja som ho začala pozerať kvôli obsadeniu a jeho nádherná atmosféra ma už nepustila. Blake Lively táto úloha perfektne sadla. Téma nestarnutia vďaka telomérom ma okamžite zaujala. Asi každá žena si želá nestarnúť, ale nie tak, ako hlavná hrdinka, keď život okolo nej plynie normálne a ona postupne stráca priateľov, blízkych, svojmu okoliu je podozrivá, takže nemá ani vlastný domov. Kľudne by to mohla byť aj dráma, našťastie je to úžasná romantika. Je na čo pozerať a dá sa vidieť kľudne aj viackrát. Pre mňa je tento film výnimočný a nemám mu čo vytknúť, preto plný počet hviezd.

Žltá ponorka

Žltá ponorka (1968)

Úžasný a jedinečný film. Deju vôbec nemusíte rozumieť. Stačí pozerať a počúvať, to hlavne. Moja dcéra ho vo svojich 5-tich rokoch videla snáď 100x a aj teraz v dospelosti si ho rada pozrie, hoci jej hudobný vkus je niekde úplne inde.

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody (2018)

Ako milovníčka Queen a Fredyho Mercuryho, som na tento film čakala od jeho smrti. Páčili sa mi už ich prvé albumy, z ktorých bolo vo filme len málo piesní, ale vzhľadom na rozsiahlu tvorbu Queenov, je pochopiteľné, že sa všetky do filmu nemohli dostať. Mám doma niekoľko knižiek, ktoré mapujú ich život a tvorbu, preto sa mi film veľmi páčil. Hlavný predstaviteľ ma spočiatku nezaujal, ale uznávam, že nakoniec bol vynikajúci. Film patrí medzi moje obľúbené a vždy si ho rada pozriem, ale verím, že kým umriem dožijem sa aj ďalšieho, možno nie tak popisného, ale o to zaujímavejšieho spracovania, ktoré tiež dostane odo mňa 5 🌟.

Postřižiny

Postřižiny (1980)

Hrabal, Menzel a herecká špička : Hrušínský, Hanzlík, Čepek, Vášáryová, robia z tohto filmu úžasné dielo, ktoré osloví starších aj mladších divákov. Atmosféra filmu, úsmevný, prívetivý humor. Nie je čo vytknúť. Film môžem pozerať znova a znova.