Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Akčný
  • Dobrodružný

Recenzie (32)

plagát

Štokholmský syndróm (2018) 

Sympaticky spracovaná komédia o úbohom, nepremyslenom pokuse vykradnúť banku. Tvorcovia to celé poňali s nadhľadom a ľahkosťou a s veľkou dávkou humoru. Je to skutočne vtipná jednohubka. Trochu poprekrúcali fakty takže ak niekoho zaujíma ako sa to stalo naozaj, odporúčam pozrieť dokument Stockholmský syndrom (TV film) (2020)

plagát

Nezlomní (2024) 

Film hneď zozačiatku pokrivkáva a po prvej polovici sa už len plazí, pričom divák umiera nudou. Presne takto si predstavujem vysokorozpočtový kinohit od Hallmarku. Chvíľami sa zdalo akoby kameru držal Michael j. Fox a dosť mi to vadilo. Marky Mark sa vie presvedčivo iba mračiť. Tie 5 hviezdičkové hodnotenia úprimne nechápem.

plagát

Posledná noc v Ríme (2010) 

Tento film nenecháva príliš veľa na fantáziu, chýba mu iskra, hĺbka a hlavné postavy sú takmer celý čas nahé, čo ma prinútilo fantazírovať jedine o tom, ako by asi tá bruneta vyzerala v roláku. Proste nuda. Nieje to určené pre skutočných nadšencov erotického žánru, ale skôr pre žienky domáce ktoré tajne túžia niečo podobné zažiť. A finálna art scéna vám pokazí chuť na všetko. 

plagát

Protivné baby (2024) 

Škola v ktorej to vyzerá ako v utečeneckom tábore, poskytuje vzdelanie populárnej "sexi" pubertiačke (s histriónskou poruchou osbnosti), ktorá je prerastená ako avatar lebo zrejme pila v detstve priveľa geneticky modifikovaného mlieka. Príde zaňou utiahnuté dievča z afriky ktoré Lindsay Lohanovej nesiaha ani po členky, pretože má charizmu suchého zvädnutého kaktusu a spoločne si zaspievajú pár otravných piesní. Lacná kópia Lohanovej sa zabuchne do prízraku s veľkou hlavou, ktorého rodičia sú podľa mňa súrodenci a zvyšok si už pozrite sami. Dá sa to pozerať ale verzia z roku 2004 je podla môjho názoru lepšia. Má pokojnejšie tempo a má dušu. To ale dnešnú mládež vychovanú tiktakom a instagramom neuspokojí. 

plagát

Iba vraždy v budove (2021) (seriál) 

Prvá séria oničom. Druhá séria je mix dobrej komédie, otravnej rodinnej drámy, podivného moderného umenia a obstojnej detektívky ale 200 krát ukazovať záber stareny zapichnutej ihlicou už hraničí s geronto-gore-fetišom čo je výraz ktorý neexistuje ale ako opis perfektne pasuje k danej scéne. Je tam veľa scén pri ktorých sa vám dvihne prinajmenšom obočie v údive resp.údese. Tretia séria sa už dá pozerať. Zaslúži si 4 hviezdičky. Bizarné pop art prvky sú tam celkom znesiteľné, zápletka je zaujímavá a divák sa aj dobre zasmeje. Chaotické prestrihy a ostatné nedostatky vyvažuje hviezdne obsadenie ako Meryl Streep, Paul Rudd a MB. Martin Short je tiež geniálny. Aj Steve Martin. Takže odporúčam trojku.

plagát

Kids Are Growing Up (2024) 

Celkom slušný dokumentárny film o Austrálskom hitmakerovy na vzostupe, nazývanom Kid Laroi. 

plagát

Datel Woody jede na tábor (2024) odpad!

Tento nepodarený pokus o rodinný film, v ktorom hrá neurotický, agresívny fiktívny vták a jeho béčkový komparz, sa nepochybne bude páčiť len divákom ktorí požili nadmernú dávku E120 vo forme gumových macíkov. Je o trochu lepší ako prvý pokus z roku 2017 ale je tak ukričaný že by znervóznil aj čiernu kávu. Ani len vtipné to nieje. Walter Lantz sa v hrobe obracia.

plagát

Obyčajná tvár (2017) 

Noah Jupe raz vyhrá oscara a možno aj za film režírovaný Jacobom Tremblay. Alebo naopak. Julia Roberts má u mňa obrovský rešpekt za to, ako zreteľne dokázala vyjadriť všetky emócie, a to čisto neverbálne, bez nejakej významnejšej repliky. Bola to dvojhodinová húsenková dráha ale bavila ma každá sekunda až na ten nerealistický koniec. Je to totiž typicky americká dráma ktorá sa (¿Spoiler?) už tradične končí burácajúcim potleskom pre hlavného hrdinu. Film mi pripadá vhodnejší pre mladšie publikum keďže si jeho sledovanie vyžaduje určitú dávku naivity, ale je pekne natočený a má šľachetné posolstvo takže ho odporúčam každému kto na neho (rovnako ako ja) náhodou natrafil.

plagát

Majster premeny (2002) 

Táto komédia určite nieje žiaden odpad! Toľko chytľavých hlášok v jednom filme je vzácnosť. Je to z časti komédia, z časti paródia. Ak máte radi potrhlý, absurdný štýl humoru určite si to pozrite. Je to proste švihnutá oddychovka ktorá pobaví. 

plagát

Kúpim matku, značka: Za babku (1994) 

Jeden z najlepších filmov môjho detstva. Každé dieťa by si to malo povinne pozrieť. Garantujem Vám že bude pozorne sledovať so zatajeným dychom od začiatku až dokonca. Je to kúzelný a poučný príbeh ktorý diváka okamžite vtiahne do deja a prinúti ho stotožniť sa s hlavnými postavami. V dnešnej dobe sa už takéto fantasy nenatáča čo je obrovská škoda.