Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Romantický
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Zaujímavosti k filmom (4)

Mušketieri

Mušketieri (2014) (seriál)

Seriál se natáčel od března do října 2013 v lokacích v České republice, konkrétně například v klášteře v Doksanech, v zámku v Ploskovicích, v klášteře v Chotěšově na Plzeňsku, na hradě Švihov, v Terezíně, na zámku a zahradách v Kroměříži, na zámku ve Slavkově, na hradě Zvíkov, na zřícenině hradu Zvířetice, na zámku Kačina, v knižnice ve Strahovském klášteře, v Balizice Nanebevzetí Panny Marie na Strahově nebo v ulici Liliova v Praze. Zámek a zámecké zahrady byly filmovány ve Slavkově u Brna, Clam-Gallasov palác v Praze, hrad Křivoklát, hrad Točník, mlýn Štampach, zámek Libochovice, zámek Čimelice, klášter Kladruby, Kostel sv. Jakuba Chvojen, Zámek Sychrov a Adršpach. Filmování druhé série začalo 7. 4. 2014 opět v České republice. V týdnu od 12. do 19. 4. se filmovalo na zámku Dobříš a v okolí, dále se natáčelo na obdobných lokacích jako v případě první série, tedy v Doksanech, Dobříši nebo v Praze v ulici Zlatá a Liliova.

Bílá královna

Bílá královna (2013) (seriál)

Ben Stephenson, finančný kontrolór a zmocnenec BBC pre drámu, uviedol, že popularita drám odohrávajúcich sa v stredoveku, ako Tudorovci (2007), Piliere Zeme (2010) a Game of Thrones (2011), umožnila jednoduchšie získavanie finančných prostriedkov pre medzinárodnú koprodukciu The White Queen.

Anna Kareninová

Anna Kareninová (2012)

Počas bálu nosia všetky tanečnice rovnaké šaty, v 25 pastelových odtieňoch. Tanečníci majú na sebe dva typy kostýmov.

Cinka Panna

Cinka Panna (2008)

v záverečnej scéne, ako ide Cinka do sály v zámku (nakrúcané v Kroměříži) prechádza okolo portrétov Františka Jozefa a jeho manželky Alžbety (Sissi). Avšak oni žili až o viac ako storočie neskôr, ako je datovaný dej filmu.

Reklama

Ovládací panel
164. naj používateľ Slovensko
32 bodov