Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný
  • Dokumentárny

Obsahy (5)

Ak si chcem pískať, pískam

Ak si chcem pískať, pískam (2010)

Silviu (George Pisterenau) strávil temer štyri roky v nápravnom ústave pre mladistvých. Všetko nasvedčuje tomu, že o pár dní si bude môcť konečne užívať slobodu. Veci sa začnú komplikovať, keď ho navštívi mladší brat Marius, aby mu povedal, že matka, ktorá ich v minulosti opustila, si chce Mariusa vziať k sebe do Talianska. Silviu vie, že musí matku zastaviť, aby ochránil svojho brata pred krutým osudom. Na scéne sa navyše objaví sociálna pracovníčka Ana, do ktorej sa hlavný protagonista zaľúbi.

Muž od vedle

Muž od vedle (2009)

Hlavným hrdinom je úspešný dizajnér Leonardo (Rafael Spregelburd) žijúci so svojou rodinou v dome na štýl Le Corbusiera. Raz ho z každodenného stereotypu vyruší zvláštny buchot. Zdesený zistí, že jeho sused Victor (Daniel Aráoz) sa rozhodol, že si dá vytvoriť v stene blízkeho protiľahlého domu veľké okno, aby získal trošku slnečných lúčov. Leonardo považuje tento nadštandardný zásah do súkromia jeho rodiny za katastrofu a rozhodne sa všetkými možnými cestami vrátiť veci do pôvodného stavu.

Sedm let neštěstí

Sedm let neštěstí (1921)

Svadba Maxa Lindera je na dohľad. Avšak deň po jeho rozlúčke so slobodou sa v jeho dome rozbije zrkadlo, symbolizujúce sedem rokov nešťastia. Začína sa tak kolotoč najrôznejších problémov a bizarných náhod, ktoré vrcholia zrušením zásnub zo strany Maxovej nadchádzajúcej. Maxov "najlepší" kamarát sa snaží využiť situáciu a chce mu prebrať jeho milú. Film je považovaný za jednu z najlepších grotesiek Maxa Lindera.

Sedem rockových vekov

Sedem rockových vekov (2007) (seriál)

Britský dokumentárny seriál, ktorý sa stručne snaží zmapovať históriu rockového hudobného žánru i so zreteľom na spoločenské udalosti a atmosféru doby. Priestor vyjadriť sa bol poskytnutý nielen samotným hudobníkom, ale i rôznym hudobným žurnalistom a kritikom. Seriál sa v siedmich častiach zaoberá zrodením rocku, art rockom (The Velvet Underground, Genesis, Pink Floyd ...), punkom (Ramones, Sex Pistols, The Clash, Patti Smith ...), heavy metalom (Black Sabbath, Judas Priest, Metallica, Iron Maiden ...) štadiónovým rockom (Queen, Police, U2 ...) americkým alternatívnym rockom (R.E.M., Nirvana, Sonic Youth ...) a britskou nezávislou scénou (Blur, Oasis...).

Mír tomu, kdo přichází

Mír tomu, kdo přichází (1961)

Dej filmu sa odohráva v Nemecku počas posledných dní druhej svetovej vojny. Mladý ruský poručík Ivlev (Alexander Demjanenko) práve opustil vojenské učilište, aby sa mohol aktívne zapojiť do boja proti fašistom. Namiesto toho, aby bol vyslaný na front, má spoločne so šoférom Rukavicinom (Stanislav Chitrov) doviesť do zwickauskej nemocnice veterána Jamščikova (Viktor Avdjuško), ktorý prišiel pri bojoch o sluch a tehotnú Nemku (Ljudmila Šaporenková), ktorej muž zahynul na fronte.

Reklama