Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Komédia
  • Animovaný

Posledné recenzie (12)

plagát

Hideo Kojima: Connecting Worlds (2023) 

Vôbec sa tým netajím, že som veľkým fanúšikom Hidea Kojimu. Tento dokument ma preniesol do zákulisia KOJIMA PRODUCTIONS, čo je samo o sebe zážitkom. Je o Kojimovej vízií ale aj o tíme ľudí, s ktorými pracuje. A veľká časť filmu sa venuje myšlienke za hrou DEATH STRANDING, čomu veľmi pekne nasvedčuje jeho názov "Connecting Worlds". V tej hre je možné sa strácať, ale si ju aj úplne užiť, ale tú hlavnú pointu či už pre príbeh alebo gameplay tento dokument pekne vyzdvihuje. Každému, kto sa hoc len trošku do hry DS pustil - odporúčam.

plagát

Chudiatko (2023) 

P.T. Hoc to nie je Silent Hills, je to niečo tiež vynikajúce a nádherné... veľmi po svojom. Poor Things. Celkovo je to akýsi festival bizarnosti, vo ktorom možno cestovať ľudským myslením za jeho vývoja. Farebné, creepy, hĺbavé. A hlavne zvrátené. Artový film ako sa patrí, po ktorom sa teším ak si o ňom s niekým pokecám. A aj najväčšiemu skeptikovi odporúčam si prejsť celú túto jazdu, pretože až po celom tomto procese tá posledná scénka to všetko, čo ste pri tom cítili zawrapuje a chuť toho výsledku... čosi vo vás vyvolá. P.S. Ten vizuál je niečo... nádherné. Ten ale len tak narýchlo spomínam na záver. O tom sa určite oplatí kecať, ale hlavne to treba VIDIEŤ.

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

V skratke - Dune Part Two - bolo to veľkolepé, a ako pri Návrate Kráľa som sa po rokoch naplno vžil do deja biblických rozmerov. ... Dlhšia verzia môjho hodnotenia: Veľmi úprimne hoc maľujúc si terč na hruď, dávam tomu 10 z 10.Takmer celý deň som spracovával to, čo som videl. Čítal som mnohé recenzie, rozprával som sa o tom s množstvom ľudí a akosi som dospel k tomuto. Áno, vynechalo sa tam dosť vecí, ale to presne urobila aj Dune Part One a predsa len ten film zreje ako dobre víno, takže mi to ani nevadí, hoc veľmi mi tam niektoré scény a pasáže chýbajú - a verte mi, že veľmi. Tiež tam prevrátili dosť vecí, hlavne vzhľadom na niektoré časové linky, to by mohlo každému vadiť o niečo viac. Ale také niečo sa stalo aj v trilógii Pána Prsteňov a niekoľkokrát. Keď sa s tým naučili žiť mnohí fanúšikovia kníh, myslím, že pre ortodoxných Duna čitateľov to bude tiež ako tak časom znesiteľnejšie. Ja som Dunu čítal dávnejšie a tiež to len prvú časť a Mesiáša, akosi som sa nedokopal ešte k zvyšku, hanba mi, áno - o to sa posnažím počas tohto roku. A nie som v tom až tak znalý ako iní, takže by som ale popri týmto tvrdeniam vyjadril rešpekt knižným wurma Duna fans a naslúcham im v prvom rade.Čo sa výsledného filmu Dune Part Two týka - bolo to veľkolepé, a ako pri Návrate Kráľa som sa po toľkom tom čase vcítil do deja biblických rozmerov.Mladšia generácia, ktorej som súčasťou má v rámci žánru sci-fi prvykrát taký grandiózny moment ako mali ľudia, keď zhliadli prvykrát Vesmírnu Odyseu, Blade Runnera alebo Lawrence of Arabia - všetko filmová inšpirácia pre režiséra snímku. Denis Villeneuve nás vedie tento žáner celou svoju kariéru, ale pri Dune je to o veľa levelov vyššie. Každú sekundu filmu som miloval, chcel som, aby to trvalo dlhšie a naopak nechcel som, aby sa to skončilo. Napriek toľkým zmenám oproti knihám snímok obstál a po kinematografickej stránke je výborný.Film sa staral predovšetkým sám o seba a vo finále si myslím, že to urobil správne. Dej, svet, celkový lore Duny transformoval na svoj obraz a svojou čarovnou technikou "show, don't tell" obrazom zaujal celú terajšiu populáciu. Taktiež pozýva do tohto hodnotného sveta všetkých čo to ešte nečítali ale aj tých, čo áno, aby znovu prežili tento príbeh ktorý je nadčasový nie pre svoje sci-fi prvky, ktoré sú stále realistické a veľmi možné, ale pre politické, kultúrne či náboženské zvraty, ktorým ľudstvo vlastne čelí od nepamäti, hoc si to neuvedomujeme.

Posledné hodnotenia (338)

Veľryba (2022)

06.03.2024

Chudiatko (2023)

06.03.2024

Hideo Kojima: Connecting Worlds (2023)

29.02.2024

Duna: Časť druhá (2024)

29.02.2024

John Wick 3 (2019)

08.08.2022

John Wick 2 (2017)

08.08.2022

John Wick (2014)

08.08.2022

Bullet Train (2022)

08.08.2022

Westworld - The New World (2020) (séria) (S03)

08.08.2022

Reklama

Ovládací panel