Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Horor
  • Sci-Fi

Obľúbené filmy (6)

Iluzionista

Iluzionista (2006)

Tento film si ma získal svojou mysterióznou atmosférou natoľko že ide doslova o srdcovú záležitosť. Edward Norton vystupuje ako kúzelník, ktorému idú triky tak dobre, že možno nejde o triky, ale ide o skutočného mága? S touto myšlienkou sa budete pohrávať a páči sa mi, ako režisér necháva diváka na vážkach po celú dĺžku filmu. Ľúbostný príbeh medzi Edwardom Nortonom a Jessicou Biel má prekvapujúci shyamalanovský zvrat a preto sa budete baviť až do konca. Paradoxne najlepšie herecké výkony nepodáva Edward Norton, ale Paul Giamatti a Rufus Sewell. Celú mysterióznu atmosféru dotvára výborný hudobný doprovod od Philipa Glassa. Film som videl asi 30 krát, ale zakaždým mi pri záverečnom Eisenheimovom predstavení naskočia zimomriavky.

Interstellar

Interstellar (2014)

Často sa stretávam s názormi ľudí, ktorí Interstellar považujú za priemerný film. Po hlbšej diskusii sa dostávame k tomu, že film proste nepochopili. Prelínanie času, odlišné vnímanie času na inej planéte - nie každý toto spracuje a vo výsledku film zatratia. Napríklad moja manželka toto nevie, nechce sa jej riešiť časové machinácie a film považuje za blbosť. V skutočnosti prináša Nolan ohromné Sci-Fi, ktoré je hodnotovo na úrovni najlepších Sci-Fi filmov od R. Scotta. Lenže nad filmom Interstellar treba aj premýšľať a pochopiť ho. Vizuálna stránka filmu je na jednotku, rovnako ako hudobná.

Constantine

Constantine (2005)

Takto má vyzerať komiksový hrdina. Drsný týpek v čiernom rozgajdanom obleku, žiadne masky alebo plášte, pesimistický výraz tváre, veľa toho nepovie. Ale vie vyháňať démonov z malých dievčatiek. Keanu Reeves dal Constantinovi nezameniteľnú charizmu. Jeho úloha mu sadla možno ešte viac, ako Neovi v Matrixe. Peter Stormare ako satan vo svojej malej, ale významnej úlohe exceloval. Jednoznačná 5* záležitosť.

Votrelec

Votrelec (1979)

Ridley Scott a H. R. Giger sú proste géniovia. Nielen že vytvorili jedno z najhroznejších monštier vesmíru, ale k tomu ho zasadili do tak dusnej atmosféry, z ktorej som púšťal bobky ešte pekných pár rokov. Votrelec straší dodnes a to ho Ridley predstavil pred 43 rokmi! Fakt by ma zaujímalo, ako vlastne na celý dizajn votrelca a jeho reprodukčný cyklus prišli. Ide jednoznačne o etalón sci-fi hororu.

Šťastie na dosah

Šťastie na dosah (2006)

Pre mňa ide ideovo o vysoko hodnotný film, pretože po jeho zhliadnutí ma vždy vráti opäť rovnými nohami na zem, keď mi občas začne šibať. Will Smith zahral svoju životnú rolu, aj keď za ňu nezískal Oskara. Film o tom, že život vie byť sakra ťažký a to, čo máme, nie je samozrejmosť.