Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Romantický
  • Fantasy

Obľúbené seriály (10)

Dalui yeonin : bobogyungsim ryeo

Dalui yeonin : bobogyungsim ryeo (2016)

Seriál som videla až začiatkom roku 2022, takže som mala možnosť pozrieť sa na tento fenomén z odstupu niekoľkých rokov od jeho vzniku. Už dnes je absolútne jasné, že sa jedná o klasiku vo svojom žánri, ktorá i napriek rôznym nedostatkom zaslúžene patrí na predné miesta rebríčka top kórejských seriálov.  Áno, seriál má svoje chyby, ktoré sú však zatienené silným dramatickým a zároveň veľmi poetickým príbehom o tom, čo všetko musia žena a muž obetovať, aby aspoň čiastočne naplnili svoju lásku. Niektorí recenzenti tu kritizujú, že v príbehu divne plynie čas a vzťahy a pravidlá na kráľovskom dvore sú veľmi nerealistické. Ak to však berieme z pozície prevažujúcich žánrov romantickej drámy a predovšetkým žánru fantasy, ako podivný sen hlavnej hrdinky, tak sa nad to dá povzniesť. Ak divák vydrží až do konca, tak celkový dojem, ktorý v ňom seriál zanechá, je veľmi silný. Približne od 8.-9. dielu sa dej výraznejšie dramatizuje, emócie sa stupňujú, jednotlivé príbehy a charaktery postáv sa prehlbujú a rozvíjajú.      Kapitolou samou pre seba sú nezabudnuteľné herecké výkony, ktoré sú z môjho hľadiska jedným z hlavných dôvodov úspechu seriálu. Uchvátili ma predovšetkým výkony všetkých princov, ktorí sa človeku skutočne dostanú pod kožu. I keď niektorí z nich dostali v rámci príbehu len menší priestor, napriek tomu dokázali svoju postavu stvárniť ako kompaktnú osobnosť s vyhraneným charakterom a jedinečným osudom. Bravo!   V tomto smere vynikajú predovšetkým postavy 8. (Kang Ha-neul) a 4. princa (Lee Joon-gi), ktoré sú kvintesenciou osudového romantického hrdinu s temnými tieňmi na duši. Najmä 4. princ je po hereckej stránke stvárnený geniálne, myslím, že i do budúcna bude ťažké túto postavu prekonať. Vynikajúci výkon podala i hlavná predstaviteľka (IU), ktorá zvládla skvele stvárniť prerod svojej hrdinky od optimistickej naivky až po zrelú ženu so zložitým až tragickým osudom. Na tento seriál a predovšetkým jeho postavy budem dlho spomínať a určite sa k nemu ešte v budúcnosti vrátim.

Love Between Fairy and Devil

Love Between Fairy and Devil (2022)

Tento príbeh patrí do zlatého fondu seriálovej tvorby. Má to síce menšie chyby, napríklad záver, ale inak sa tu všetko podarilo. Prepracovaný príbeh nabitý emóciami, pohybová choreografia bojových i ďalších scén, zaujímavá audiovizuálna zložka, úspešne balancujúca na hranici medzi gýčom a umeleckým dielom, originálne kostýmy a hlavne vynikajúce herecké výkony.

Rychlokurz romantiky

Rychlokurz romantiky (2023)

Ať žijí padesátnice s růžovou stuhou ve vlasech a květinkových svetrech! Tato utopická romantická komedie s detektivní zápletkou vsadila na téma důležitosti budování harmonických rodinných a milostných vztahů, kde se blízcí lidé navzájem podpoří, nelžou si, netají před sebou každou blbost. Náklonnost a láska k jiné lidské bytosti se rozvíjí na základě vzájemné úcty, respektu a porozumění.  Hlavní hrdinka má poměrně složitý osud a život ji nikdy příliš nerozmazloval. Přesto, nebo právě proto, nikoho nesoudí a snaží se lidi kolem sebe pochopit, i když to není vždy snadné. Je skvělé, že seriál vyzdvihuje tyto její vlastnosti a životní zkušenosti, a ne mládí a krásu. Její vztah s geniálním učitelem matiky se mi moc líbil, bylo vidět a cítit, že oba herci jsou i v reálu přátelé a že si tyto role doslova užívají.  A zvládli je oba úžasně! Také další herecké výkony mladé i starší generace byly vynikající.