Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Dráma

Recenzie (27)

plagát

Dungeons & Dragons: Česť zlodejov (2023) 

Dungeons and dragons je po dlhej dobe naozaj dobré našlapané fantasy. Každá postava má tu svoju charizmu a ja mám proste rád, keď ma to vrhne do toho sveta a nemám cca 40-minútové vysvetľovanie sveta. Hlášky fungujú tak ako majú a špeciálne musím vypichnúť scénu na cintoríne, pretože na nej som sa smial ešte dlho. Nemám už čo dodať, jednoducho to je dobré fantasy so sympatickými postavami, perfektnými hláškami a s rychlím tempom bez hluchých miest.

plagát

John Wick 4 (2023) 

John Wick je proste návod ako robiť akčné filmy v tomto storočí. Veľa ľudí hovorí, že tu je málo dialógov, ale ruku na srdce, John Wick patrí medzi filmy, kde sa viacej bojuje ako rozpráva. Každá bitka sa postupom filmu upgraduje, napr. v Osake je prakticky rovnaká ako v iných Wickoch, ale akcia v tom starom dome je zase o level vyššie a keď som si myslel, že v Johnu Wickovi už nič nového nebude, tak vždy ma prekvapili. Nové postavy sú fajn a Donnie Yen so svojou charismou sa vedel vyrovnať  Keanu Reevesovi. Keď som zistil, že Donnie Yen bude slepý, tak sa mi zdalo už príliš, ale nakoniec to bolo fajn. Jedine čo mi už vadilo, bolo keď padal po schodoch.

plagát

Náčelník (2018) 

Celý film je v podstate o tom ako sa stratí nejaký chalan a po ceste sa zbližuje s vlkom, nič extra, ale ako odddychovka to funguje skvele. Ako plus považujem perfektnú prácu s kamerou, pekne sa vyhrali s prostredím a rýchlo to plynie. Herci boli fajn a veľa ľudí to porovnáva s 10 000 BC, ale podľa mňa to bolo určite lepšie.

plagát

Beštia (2022) 

Začne to veľmi dobre, je tam to napätie z neznámeho, no proste dobrý základ. Potom sa tam ďalšiu polhodinu riešia rodinné veci čo je dosť nuda. Potom sa to zase rozbehne, je to fajn, napätie, skvelé africké prostredie, a potom to je zase to rodinné drama koho nikoho nezaujíma. Možno by sa to dalo nejako odpustiť, však chceme tým postavám fandiť a to bol aj režisérov zámer, ale je tam toľko nelogickostí až ma to bolelo. Všetko to ťahá Idris Elba a Sharlto Copley, bez nich by som asi nedal ani tú tretiu hviezdičku. Celý film sa tam riešia rodinné veci prerušené naozaj dobrými trilerovými scénami.

plagát

Bullet Train (2022) 

Bullet train je po dlhej dobe fantastická akčná jazda a to doslova. Ako film začne divák nemá čas sa nudiť, skvelá brutálna akcia je vyplňovaná celkom dobrými vtipmi, zaujímavými flashbackmi a zábavnými dialógmi. Čo sa mne veľmi páči je, že každá postava má originálnu charakterizáciu či Lemon či Ladybug alebo Wolf a taktiež potešili nečakané cameá. Čo nesmiem opomenúť je soundtrack čo je no... uvidíte sami. A čo ešte musím oceniť je originálny nápad. Čo mňa sklamalo boli len dve veci. David Leitch, ktorý natočil Johna Wicka natočil relatívne rutinnú akciu, ktorá síce nie je zlá, ale mohla byť lepšia a potom krátka životnosť postáv. Ale aj tak po dlhej dobe to je fakt dobrý akčňák s dobrým humorom.

plagát

Predátor: Korisť (2022) 

Podľa mňa to dopadlo celkom dobre. Veľmi som sa bál aby tu zase nebola ako v Captain Marvel silná nezávislá žena, ktorá všetkých nakope a popritom sa tvári ako keby sa nič nedialo, ale to sa našťstie nekonalo a bola to taká klasika, postupný vývoj hrdinu. Trachtenberg sa vybláznil s kamerou a skvele pracuje s exteriérmy. Skvelý nervadrásajúci soundtrack a herecky prekvapil Dakota Beavers. Musím si pochváliť nový, zaujímavý dizajn predátora a jeho nové hračky. Podľa mňa je veľký prúser, že záverečné súboje sú točené v tme a daždi, ale aj keď záverečný súboj je točený v tme je krásne všetko vidieť čo je veľké plus. Tempo je rychlé, stopáž krátka, takže v pohode, nehrozilo, že by som pri tom zaspával. Mrzí ma len tie príšerne digitálne zvieratá, ale ináč to je fajn zážitok.

plagát

Scary Movie (2000) 

Čakal som nejakú šialenú paródiu v štýle Horúcich striel, ale dostal som len nejakú trápnosť. Po celý film som sa nudil, našťastie to netrvalo dlho. Priznávam tri či štyri scény boli fakt dobré (Matrix, huliči), ale to proste nestačí. A celkom fajn záver. Slabá, nezábavná paródia, na ktorú kvôli pár dobrým scénam nemá cenu sa dívať.

plagát

Denní směna (2022) 

Dobrá akcia? Určite áno. Senzačné hlášky, ktoré určite pobavia? Jasne. Zábavné postavy? Že či. Toto všetko a ešte viac obsiahnuté v 113 minutách čistej, neriedenej zábavy s eRkovou akciou. Kamera a choreografia, o tom sa nemusíme ani baviť je proste na úrovni. Má to dobré postavy či Veľký John alebo Heather, alebo bratia Nazarianovi. Drsný soundtrack a rýchle tempo pri, ktorom bude až diváka mrzieť, že to skončilo tak skoro. Jedine čo ma mrzí, že Heather mohla mať o kuštik viac priestoru , ale ináč som veľmi spokojný, natože som od toho nič nečakal.

plagát

Noví mutanti (2020) 

Natože ako to tu je zhadzované mne sa to veľmi páčilo. Ma skvelých hercov, efektami sa tu síce šetrí, ale keď tam sú je to bomba a čo musím vyzdvihnúť je ako film skvelo pracuje s atmosférou a natože, že sa to odohráva v jednej budove je tam skvelá práca s kamerou a interiéry. Ako celok funguje skvele a keď pomyslím na rozpočet je to fakt dobre.

plagát

Herkules (2014) 

Zmiešajte skvelú akciu, senzačné hlášky, namakaného Rocka a vznikne vám Herkules. Herci, ktorý hláškovali ako o život, dychberúca akcia, rýchle tempo, skvelé efekty a mne to stačí. Vizuálne to je pochúťka, nesmiete nad tým moc premýšľať a budete sa zaručene baviť. Poviem vám to takto, Herkules je čistá neriedená akčná zábava.