Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Animovaný
  • Akčný
  • Krimi
  • Dráma

Posledné recenzie (378)

plagát

Django (1966) 

Klasika Django nesklamala. Nie Sergio Leone ale Sergio Corbucci - muž, od ktorého sa inšpiroval Tarantino, muž ktorý spolu s Leonem založil zámer Spaghetti western. Skvelé... Franco Nero sa extrémne podobá na Terenca Hilla čo mu len prospieva. Dej je veľmi nudný, aké toto nie je o deji. Tu ide o tú krutosť, ktorú Corbucci priniesol do vtedajšej spoločnosti. Krutosť, ktorú by ste len ťažko našli v amerických westernovkách. Presne preto je toto dielo výnimočné a tak populárne. Istotne scéna kde Django vytiahne svoj guľomet a pekne s ním pokosí všetko živé je na nezaplatenie. Síce je to trošku divné a nereálne, pretože nepoznám ľudskú bytosť, ktorá by bola schopná udržať v holých rukách guľomet... Celkovo v pohode film, ale nemá na Leoneho westerny.

plagát

Smršť (2024) 

Už pri prvom zábere na auto som mal v hlave Shining. Film, ktorý si zobral zo Shiningu to dobré, pridal trošku Lyncha a slovenské prostredie. Skvelé. Peter Bebjak odviedol úžasnú prácu a vytvoril dokonalý thriller a dovolil by som si povedať, že miestami až horor. Maštalír je overrated, ale podľa mňa tu to pekelne dobre zahral. Fakt som bol prekvapený. No a Eva Máziková bola len čerešničkou na torte. Dokonalo sa hodila do filmu. Najlepšie bolo, že by ste už zo samotného začiatku tušili, že niečo nie je v poriadku. Ako film postupoval som sa v tom utvrdzoval. Bolo to veľmi pútavé a sedel som ako prikovaný k sedadlu. Som extrémne prekvapený a nadšený, že stále u nás vznikajú kvalitné filmy, za ktoré sa nemusím hanbiť. Len je to skôr výnimočné. Pretože vieme ako vyzerá momentálna Slovenská kinematografia.

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

Prosím pekne vytiahol som päty z domu na Dunu. A neľutujem. Bohužiaľ som bol pred tromi rokmi lenivý a nešiel do kina na prvú časť. Vedel som, že nemôžem túto chybu zopakovať. Nesmierne som sa tešil, vedel som, že to bude dobré, ale nemal som ani len tušenia ako ma v tom kine odpáli. Počas tých takmer dvoch hodín mnou prešlo toľko emócií. Duna je kontrastom dobrého príbehu a ešte lepšieho vizuálu. Villeneuve sa extrémne prekonal a uviedol na trh film roku. Dobre je to možno moc skoro hovoriť o filme roka, ale myslím, že nič lepšie už nevyjde. Herecky je Duna absolútne úžasná a Timothée Chalamet to zahral skvele, takisto ako prakticky všetci. Nestáva sa často, že by to zahrali dobre všetci! Postava Stilgara sa trošku zmenila od prvého dielu, neviem prečo. Tu vyzeral taký posadnutejší, ale možno to je tým, že dostal viacej priestoru. Čo sa týka Chani, Zendaya bola dobrá, len sa mi nepáči akým smerom smeruje jej postava, ale to je už môj osobný názor. Ale tak teraz poprosím potlesk pre Austina Butlera ako Feyd Rauth, pretože to bol výkon hodný Heathovho Ledgerovho Jokera. V podstate aj dosť podobný. Šiel z neho strach a mne spôsobil pekne veľa zimomriavok. Duna dva je veľmi epický film a ako spomenul môj priate: ,,je to lepšie než Pán prsteňov" . Neviem či s týmto výrokom súhlasím, pretože sú to dva odlišné filmy, ale nie je to úplné hlúposť. Duna má svoje čaro a lotr svoje. No jednoznačne to patrí medzi topky tohto storočia. Je ťažké natočiť film, ale je ešte ťažšie natočiť majstrovské dielo.

Posledné hodnotenia (3 187)

Krycie meno U.N.C.L.E. (2015)

20.04.2024

Smršť (2024)

12.04.2024

The Covenant (2023)

07.04.2024

Django (1966)

04.04.2024

Sedem statočných (1960)

03.04.2024

Princezná Mononoke (1997)

01.04.2024

Zoznámte sa, Joe Black (1998)

01.04.2024

Noc v Roxbury (1998)

30.03.2024

DogMan (2023)

30.03.2024

Reklama

Posledný denníček (5)

ostrihal som sa

ostrihal som sa. len tak pre zaujímavosť. (asi tak pred troma mesiacmi)