Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (9)

Okno do dvora

Okno do dvora (1954)

Väčšina filmu je komorná konverzačka s veľmi pomalým tempom. Ku koncu to dostane grády, napätie sa da krájat. Žiadne twisty ako pri moderných thrilleroch tu nie sú. Len sledujeme s hlavným hrdinom čo sa deje oproti a spájame si dokopy indície. Páčilo sa mi ako bol najprv paranoidný len on a nikto mu neveril a potom aj jeho priatelia sa začali zúčastňovať na "vyšetrovaní". Keby mali záclony, žiaden dej by nebol. Grace to sluší, Jamesovi to sluší a oceňujem na akom malom priestore Hitchcock vystaval celý film, v jednej izbe a pohľad z okna. Na prve pozretie ma film neočaril, ale uviazol mi hlave, myslela som naňho týždne po pozretí a veľmi za mi zapáčil svojim minimalizmom.

Cesta do fantázie

Cesta do fantázie (2001)

Dievčatko sa ocitne v rozprávkovom svete plnom bizarných postavičiek. Musí vykonávať ťažkú fyzickú prácu v kúpeľoch pre bohov. Vo filme je veľa nápadov a z kreatívneho hľadiska ide o vrchol. Moje obľúbené momenty sú kúpanie riečneho boha, cesta vlakom a Haku ako drak.

Wall-E

Wall-E (2008)

Cuteness overload. Animovany film s hlavnymi postavami robotmi vo mne vyvolal viac emocii ako vacsina hranych filmov, o tych robotikov ( a kamosa svaba ) som sa bala viac ako o vsetky ludske postavy dohromady.  Je tu aj kritika konzumu, ekologicke posolstvo a postrehla som odkaz na vesmirnu odyseu. Najviac sa mi pacil romanticky aspekt - wall-e + eve = velka laska. Krasny a podareny film.

Madisonské mosty

Madisonské mosty (1995)

Ak opomeniem, že ide o manželskú neveru, za mňa najväčšia romantika všetkých čias. Osudova láska, ktorá rozkvitne v priebehu pár dní sprevádzaná krásnym hudobným motívom, veľmi intímna a nežná. Scéna v daždi je dokonalá a vždy mi rozsápe srdce na franforce. Plačem. Takto istý si je človek iba raz za život.

Armageddon

Armageddon (1998)

Milujem katastrofické filmy, v ktorých umiera veľa ľudí. Tento je rovnako hlúpy ako zábavný a neustále niečo vybuchuje. Krásna hudba robí z filmu ľudskú drámu plnú emócií, nielen tupý akčňák. Najlepšia rola Brucea Willisa ako hrdinského drsňáka. Je tu miesto aj pre romantiku a humor (ruský astronaut). Liv je krásna a dojímavý happy end musí byť.

Stratené dievča

Stratené dievča (2014)

Príbeh začne jednoducho-hlavná hrdinka Amy zmizne a polícia vyšetruje jej manžela. Potom sa celý dej zvrtne a z domnelej obete sa stane záporáčka. Počas Amynho monológu som s ňou sympatizovala ako chladnokrvne naplánovala a uskutočnila svoj zámer. Moment kedy sa nechala okradnúť mi nesedel k jej postave, mala si zaobstarať pištoľ. Bežní ľudia sa mstia jednoduchším spôsobom-mohla sa s ním rozviesť a obrať ho o všetko.

Táto krajina nie je pre starých

Táto krajina nie je pre starých (2007)

Výborný thriller o kufri peňazí, ktorý hlavný hrdina vezme nesprávnym ľuďom. Na jeho stope je psychopatický zabijak, ktorý zavraždí každého koho stretne a miestny šerif, ktorý dumá nad nevyhnutnosťou smrti. Páči sa mi rozuzlenie, v ktorom zlo nie je úplne potrestané.

Veľký útek

Veľký útek (1963)

Napriek tomu, že príbeh sa odohráva počas druhej svetovej vojny v nacistickom zajateckom tábore, vôbec nejde o uplakanú drámu. Zajatci majú čas aj priestor venovať sa voľnočasovým aktivitám a medzitým plánovať útek do najmenších detailov a kopať viacero tunelov. Všetci zúčastnení majú môj obdiv za spoluprácu, šikovnosť, vytrvalosť a trpezlivosť. Až do samotného úteku sa film nesie v uvoľnenom duchu. Od tohto momentu film zakčnie, začne byť napínavý a divák sa začne o postavy báť. Každý sa happy endu nedočká. Ikonický je moment kde je Hilts drzý na nemeckého plukovníka a vyfasuje samotku.

2012

2012 (2009)

Milujem tieto orgie v deštrukcii nie že mesta, ale úplne celého sveta. Fantastické efekty. Nevadí mi ani že rodina zvíťazí, všetko prežije a dá sa dohromady.  A všetko stihnú na poslednú chvílu. Ako inak.Tento film je ku*evská zábava!