Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Krimi
  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný

Zaujímavosti k filmom (6)

John Wick

John Wick (2014)

Hodinky Johna Wicka (Keanu Reeves): v niektorých scénach nie je na jeho hodinkách vôbec nič zvláštne. Počas súbojov alebo krátko po nich je na hodinkách ale niečo iné. John má ich ciferník vždy otočený dovnútra. Najlepšie vysvetlenie na tento detail je fakt, že takto predíde nechcenému odrážaniu svetla o ich povrch a tak náhodne neprezradí svoju polohu. Tento trik bežne používajú aj profesionálni vojaci v akcii.

Sedem

Sedem (1995)

Herec Leland Orser počas natáčania stratil vedomie. Herec, ktorý hral úbohého a vydeseného muža, ktorý spal s prostitútkou (veľmi odporným spôsobom) a zobrazoval jeden zo smrteľných hriechov smilstvo, to mal neskutočne ťažké. Fincher chcel, aby pôsobil čo najvystresovanejšie a najzmätenejšie, a tak herec pred natáčaním tejto výsluchovej scény nespal 2 dni a vkuse sa nalieval obrovským množstvom kávy. Natočilo sa asi 40 scén a počas jednej z nich chudák Orser stratil vedomie.

Sedem

Sedem (1995)

Gwyneth Paltrow nechcela hrať vo filme. Fincher silou mocou chcel, aby herečka hrala vo filme manželku detektíva Davida Millsa (Tracy), ale Paltrow absolútne táto rola nezaujala a považovala ju za nezaujímavú. Keďže Brad Pitt v tom čase s herečkou tvoril pár, Fincher ho požiadal, aby ju nejako presvedčil.

Sedem

Sedem (1995)

V roku 2008 sa na základe filmu vytvoril komiks s rovnakým názvom akurát, že príbeh rozpráva samotný psychopatický vrah, John Doe.

Sedem

Sedem (1995)

Kevin Spacey bol síce najlepšia voľba na Joea Doeho, ale aj najdrahšia. Herec bol v určitom okamihu naozaj najlepší kandidát na sériového vraha, ale stál aj nemalé peniaze. Tvorcovia uvažovali, že nájdu niekoho iného a snažili sa o tom presvedčiť aj Finchera. Avšak v pravej chvíli zasiahol Brad Pitt a zaručil sa za jeho excelentný herecký výkon a presvedčil o tom aj celý štáb.

Sedem

Sedem (1995)

Kevin Spacey nechcel byť v úvodných titulkách filmu. Bol to naozaj nápad samotného herca. Hlavným dôvodom bolo, že sa nechcel podieľať na reklamnej propagácii titulného obrazu a tým by sa stal hlavným človekom, ktorý bude priťahovať divákov viac ako samotný film. Ďalším dôvodom bolo, aby udržal svoju rolu v utajení.

Reklama