Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krátkometrážny
  • Animovaný

Obľúbené filmy (8)

Večný svit nepoškvrnenej mysle

Večný svit nepoškvrnenej mysle (2004)

Túto snímku som videla už ani neviem koľko ráz a nie, nemám dosť. Po prvom vzhliadnutí som bola uchvátená, plná neudržateľných emócií, úplne bez slov... a šťastná... Večný svit sa na nič nehrá. A okrem iného, to je na ňom veľmi príjemné. Nejde o klasickú love story, ale o drámu dvoch ľudí, ktorí najprv musia pochopiť sami seba, aby napokon k sebe opäť našli cestu. Nenechajte sa odradiť nezvyčajnou myšlienkou - čo keby sa dali ľudia len tak vymazať z našej pamäte? Sám Kaufman by vám povedal, že je to len forma, ktorá film tvaruje a umožňuje pohrávať sa s jeho štruktúrou. (Vo výsledku neuveriteľnou.) Snímka tak nielen lahodí náročnejšiemu divákovi, ale aj vlastní moc priklincovať na mieste, ak sa jej oddáte. Carrey a Winsletová ako pár? Áno, áno, môžu fungovať a budete šokovaní ako dobre(!). No nielen vo dvojici im to harmonizuje. Pre antifanúšikov Jima Carreyho, ku ktorým vlastne patrím i ja- zahodiť predsudky, prosím, takto ste ho ešte nevideli... (Veru, Carrey je skutočne herec!) Winsletová dala Clementine dušu a podobne ako Carreymu podarilo sa jej na mieru vystihnúť rozorvanosť svojej postavy. Večný svit je originálnym rozprávaním jednej horkosladkej lásky. Lásky jedného páru, ktorý proste má byť spolu. A je to dychberúce, sakramentsky dobré rozprávanie. NEMAZAŤ!

Stratené v preklade

Stratené v preklade (2003)

To nie. Toto nie. Toto fakt nie. Alebo áno? ___________ Sú snímky, k akým je lepšie sa nevyjadrovať. Pretože aj keď ste v tom, že ste vyjadrili všetko, nevyjadrili ste nič. A potom jedného ružového večera surfujete u svojho obľúbeného užívateľa a PLESK!!! - jazyk!, to váš jazyk sa zroluje do takej hĺbky, že by povytieral kuchynskú podlahu o poschodie nižšie (len do toho! to je užitočné :DD) a vy čítate a čumíte, čumíte a čítate..... Niekto vyraboval vašu dušu! Som šťastná, cítim presne TO kolosálne šťastie, keď Bob šepká do Charlottinho ucha tie životodarné slová lásky (pretože nech už je to hocičo, vždy to pre mňa budú životodarné slová lásky) a keď Stratené v preklade končí. Vďaka ti, Mahalik. Nepodpísal si tangerine1, ale i tak ďakujem...! ♥

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

"Can´t fall in love? A life without love? That´s terrible!" "Being on the street is terrible." "No! Love is like oxygen. Love is a many-splendored thing. Love lifts us up where we belong. All you need is love." "Don´t start that again." "All you need is love." "A girl has got to eat." "All you need is love." "Or she´ll end up on the streets." "All you need is love." "Love is just a game." "I was made for loving you, baby, you were made for loving me." "The only way of loving me, baby, is to pay a lovely fee." "Just one night. Give me just one night." "There´s no way, ´cause you can´t pay." "In the name of love. One night in the name of love." "You crazy fool, I won´t give in to you." "Don´t leave me this way. I can´t survive without your sweet love, don´t leave me this way." "You´d think that people would have had enough of silly love songs." "I look around me and I see it isn´t so." "Some people want to fill the world with silly love songs." "Well, what´s wrong with that? I´d like to know..... Love lifts us up where we belong. Where eagles fly on a mountain high." "Love makes us act like we are fools. Throw our lives away for one happy day." "We could be heroes just for one day..... We should be lovers." "We can´t do that." "We should be lovers and that´s a fact." "Though nothing will keep us together." "We could steal time just for one day. We could be heroes for ever and ever." "We could be heroes for ever and ever....." 3. vzhliadnutie vyriešilo dilemu 4/5*. Kopa filmov obsahuje už pri 2. stretnutí mizivý účinok. A potom sú filmy ako M. R., ktoré v sebe ten účinok držia, je v nich zakonzervovaný, bez časového dosahu, a prežívame ho v závislosti na momentálnom rozpoložení buď menej alebo viac intenzívne. Mňa skrátka nadchýna, že mi M. R. pri 1. raze nevyrazil dych do takej miery ako na tretíkrát...... How wonderful life is when Baz Luhrmanns are in the world!

Pieseň lásky samotárky

Pieseň lásky samotárky (2004)

Ak do manželstva, tak s niekým špeciálnym. Buď má viacero kont alebo viacero jácht alebo aspoň biele zuby .. a viacero kont a jácht. ;D Lovesong for Bobby Long je ešte niečo špeciálnejšie. Je to proste film, ktorý by som si vzala. Chcem s ním zaspávať, prebúdzať sa a spokojne zosenilnieť. A mimochodom, keby som vedela vyjadriť prečo táto lás-ka-vá snímka až tak, ťažko by sa nachádzala v tejto chrumkavo zážitkovej topke. ;-) NECH ŽIJE FILM ! Povedzte to po francúzsky! (a nepýtajte sa prečo) ;-)

Cesty slávy

Cesty slávy (1957)

Dá sa to krásne prirovnať k Hlave XXII- k románu a samozrejme k adaptácii (1970), ale Kubrickovo videnie je ešte oveľa, oveľa, oveľa pôsobivejšie ako to Nicholsovo. Presne ako v Hlave, i tu nahliadame na nezmyselnosť a zvrátenosť vojny cez okuliare irónie, absurdnosti a totálnej obmedzenosti. Stezkami slávy ma milý Kubrick celkom proste a dokonale rozšrouboval. To na mňa pokojne mohol nechať zhodiť 10- tonový balvaník, vygumovalo by ma to rovnako a promptnejšie. Myslím, že netáram, keď poviem, že doposiaľ nič vo mne neprebudilo pobúrenie, hnev, zúfalstvo a bezmocnosť v takej strašidelnej koncentrácii ako Stezky slávy. Nepamätám iný film, počas ktorého by som vypľúvala nadávky ako dáky mariňák a ktorý by ma "vyniesol" do takej r_ti ako Stezky slávy. Ktorému dať verbálnu podobu by bolo tak nadľudské a súčasne tak, tak nezmyselné. Ja som v závere túžila kopať, vrieskať, zabíjať..... vyplakať a vykričať tú ohromnú nespravodlivosť a holú márnosť. No neboli už ani slzy, ani zvyšná energia, ani zmysel, ani žiadne cesty slávy.