Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Horor
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Statočné srdce

Statočné srdce (1995)

Kamaráti z historického šermu a historici by ma ukameňovali, keby videli tých 5*, ale z hľadiska kvality filmu nemôžem dať menej. Film som videl snád 8 krát a rozhodne ho nevynechám ak ho budú znovu dávať v telke. Kam sa na tieto historické bitky hrabú Pán prsteňov alebo Trója? Každý vojak je živý! Aj keď to niekedy na pozadí vyzerá akoby sa v súbojoch šteklili, dá sa to prehliadnuť a užiť si skvelý večer.

Vyháňač diabla

Vyháňač diabla (1973)

Kde iní končia, tento film len začína, niekde za hranicami ľudského chápania reality, medzi nebom a zemou, hmoty a vedomia. Film, ktorý v trafike asi nikdy nekúpite, lebo má nevyčísliteľnú hodnotu i po toľkých rokoch.

Terminátor

Terminátor (1984)

Doneste mi pivo a navrhnite, aby som si po stý krát pozrel Terminátora a ja neodmietnem...

Bitka o Hadithu

Bitka o Hadithu (2007)

Toto je posledná forma, ako dokumentaristickým štýlom ukázať, čo je vojna. Ďalšou štáciou je už len skutočný dokument, ktorý naozaj nemusia rozdýchať slabšie povahy. Ak sa teda necítite na autentické zábery vojny, kde sa strany nedelia na dobrých a zlých, ale zlých a ešte horších, pozrite si radšej toto. Podobná kvalita ako film Smrť čaká všade, ktorý tiež odporúčam.

Bedári

Bedári (2012)

Veru, boli chvíle, kedy som mal veľké nutkanie z kina odísť a to hlavne prvá štvrťhodinka. Ťažko sa mi definovali melódie piesní, skôr mi pripomínali veľkonočné pašie a pôsobili smiešne. Prvá sólovka (Hathaway v prístave) ale zmenila môj názor, konečne som začal šípiť, že sa niečo bude konať aj po umeleckej stránke. Začal som chápať aj zámery režiséra, skĺbiť divadelný zážitok s prachmi, ktoré vložil do výpravy. A výsledok sa mi fakt začínal veľmi páčiť. Niekoľko veľmi kvalitných herecko-speváckych výkonov vo mne naozaj prebudilo emócie, čo je podstatné. Nemám preto za zlé ľuďom, ktorí dali nižšie hodnotenie. Niekto len hudbu počúva, iný počuje, niekto film pozerá, iný vidí. Nie každý chápe výrazové prostriedky v hudbe. Aj mne sa páčia olejomaľby, ale emočne sú pre mňa nemé. Po hudobnej a emočnej stránke niečo podobné už zažívam len pri muzikály Jesus Christ Superstar. Znovu som si to pozrel na DVD a svoje hodnotenie zvyšujem na 6 hviezd!