Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Krátkometrážny
  • Horor
  • Animovaný
  • Akčný

Zaujímavosti k filmom (17)

Simpsonovci - How I Spent My Strummer Vacation

Simpsonovci - How I Spent My Strummer Vacation (2002) (epizóda)

Názov tejto epizódy je vtipnou slovnou hračkou, ktorá odkazuje na speváka a hudobníka Joe Strummera z anglickej punk rockovej hudobnej skupiny The Clash.

The Muppet Show

The Muppet Show (1976) (seriál)

Postavičky, ktoré vystupovali v The Muppet Show sa volali: Animal, Bert, Cookie Monster, Ernie, Beaker, Big Bird, Bunsen Honeydew, Count, Elmo, Fozzie Bear, Gonzo, Grover, Grundgetta, Miss Piggy, Oscar, Pepe, Rizzo, Sam the Eagle, The Newsman, Walter a žabiak Kermit, ktorý bol ústrednou, dá sa povedať hlavnou postavou relácie.

Najlepší z najlepších

Najlepší z najlepších (1989)

Herec Phillip Rhee stvárnil postavu amerického reprezentanta Tommyho Leea, ktorý musí čeliť obávanému kórejskému bojovníkovi Dae Han Parkovi. Toho si zahral jeho starší brat, herec a kaskadér, Simon Rhee.

Hated: GG Allin & the Murder Junkies

Hated: GG Allin & the Murder Junkies (1993)

V tomto dokumentárnom filme sú použité urývky z piesní „Die When You Die“, „Gypsy Motherfuckers“, „Snakeman's Dance“, „Fuck Authority“, „I Wanna Kill You“, „Suck My Ass It Smells“, „Carmalita“, „Cunt Sucking Cannibal“, „Bite It You Scum“ a „When I Die“.

Triumf vôle

Triumf vôle (1935)

Dokumentárny film Triumph des Willens je zostavený z nasledujúcich sekvencií: Staré mesto Norimberg / Kolóna áut od letiska k hotelu Deutscher Hof / Príchod do hotela / Hitlerova telesná stráž (Leibstandarte SS Adolf Hitler) / Nočné zhromaždenie pred Hitlerovým hotelom / Hitlerjugend a nemecká mládež táboriaca pri Norimbergu / Pochod roľníkov v krojoch a prehliadka Hitlerových úspechov / Prehliadka pracovných jednotiek (Deutsche Arbeitsfront) / Kongresová hala NSDAP a prejavy vrchných predstaviteľov fašistického Nemecka / Prehliadka ríšskych pracovných jednotiek a Hitlerov prejav k nim / Nočné zhromaždenie politických vodcov / Hitlerjugend a nemecká mládež na národnom štadióne, pochod Hitlerjugend a Hitlerov prejav k mládeži / Prehliadka vojska / Nočné zhromaždenie, vlajkový pochod, katedrála svetla / Prehliadka SA a SS pri príležitosti smrti ríšskeho prezidenta Paula von Hindenburga / SA, NSKK a SS prisahajú vernosť Adolfovi Hitlerovi / Slávnostné prijatie nových vlajok hnutia / Veľká prehliadka paramilitantných formácií NSDAP, SA a SS pred chrámom Panny Márie / Ukončenie dňa strany (Parteitag) v norimberskej kongresovej hale / Záverečný prejav Adolfa Hitlera.

Oh! How I Hate to Get Up in the Morning

Oh! How I Hate to Get Up in the Morning (1932)

Autorom skladby "Oh! How I Hate to Get Up in the Mornig" je americký hudobný skladateľ Irving Berlin. Verziu piesne pre tento snímok naspievali Les Reis a Artie Dunn.

Zóna A

Zóna A (1985) (TV film)

V dobe vzniku dokumentu hrala kapela Zóna A v zostave:
Petr "Koňýk" Schredl - spev
Jaroslav "Leďo" Lederleitner - gitara
Svetozár "Sveťo" Korbel - gitara
Braňo Alex - basová gitara
Peter "Ozi" Hurtig - bicie

Temná veža

Temná veža (2017)

Rozsiahly román "Temná veža" (ktorému boli inšpiráciou Pán Prsteňov, kultový western Dobrý, zlý a škaredý (1966) a Legenda o kráľovi Artušovi) pozostáva z ôsmych samostatných zväzkov:
1. kniha: "Pištoľník"
2. kniha: "Traja vyvolení"
3. kniha: "Pustiny"
4. kniha: "Čarodej a sklo"
5. kniha: "Vlci z Cally"
6. kniha: "Spev Susannah"
7. kniha: "Temná veža"
8. kniha: "Závan klíčovou dírkou"

Muži v práci

Muži v práci (1990)

Predstavitelia hlavných úloh, herci Charlie Sheen a Emilio Estevez, sú súrodenci. Ich biologickým otcom je legendárny Martin Sheen.

Mamma Mia!

Mamma Mia! (2008)

Vo filme odozneli tieto skladby kapely ABBA: "I Have A Dream", "Honey, Honey", "Money, Money, Money", "Mamma Mia!", "Chiquitita",  "Dancing Queen", "Our Last Summer", "Super Trouper", "Lay All Your Love On Me", "Gimme! Gimme! Gimme!", "Voulez-Vous", "S.O.S.", "Does Your Mother Know", "Slipping Through My Fingers", "The Winner Takes It All", "I Do, I Do, I Do, I Do, I Do", "Whan All Is Said And Done", "Take A Chance On Me", "Waterloo" a "Thank You For The Music".

Kanibal! Muzikál

Kanibal! Muzikál (1993)

Oficiálne názvy piesní, ktoré odzneli v tomto filme sú: * Shpadoinkle * That´s All I´m Asking For * When I Was On Top Of You * Trapper Song * This Side Of Me * Let´s Build A Snowman * Hang The Bastard

Rock 'n' Roll High School

Rock 'n' Roll High School (1979)

Členovia kapely Ramones, ktorí si zahrali v tomto filme, sa pravými, občianskymi menami volajú:
Joey Ramone - Jeffry Ross Hyman
Johnny Ramone - John Cummings
Dee Dee Ramone - Douglas Glenn Colvin
Marky Ramone - Marc Bell

Cintorín domácich zvierat

Cintorín domácich zvierat (1989)

Nenápadnou súčasťou v príbehu Stephena Kinga "Pet Sematary" je aj jeho obľúbená punkrocková skupina Ramones. Do románu zakomponoval nejednu narážku na túto kapelu a ich pokrik "Hey Ho Let´s Go" je pre knihu povestný. Vo filmovej adaptácii sú použité dve ich skladby. "Sheena Is A Punkrocker" a pieseň "Pet Sematary", ktorá bola urobená špeciálne pre tento horror a úzko sa týka témy. Jej plná verzia odoznie počas záverečných titulkov.

Rock 'n' Roll High School

Rock 'n' Roll High School (1979)

Americká punková skupina The Ramones, ktorá je hlavným atributom filmu Rock´n´Roll High School, je tu zachytená vo svojej najsilnejšej a najustálenejšej zostave: Joey Ramone - spev, Johnny Ramone - gitara, Dee Dee Ramone - basgitara, Marky Ramone - bicie. Originálny soundtrack ku tomuto filmu vyšiel v apríli 1979 a je súčasťou oficiálnej diskografie tejto dnes už kultovej newyorkskej skupiny.

Reklama