Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Krátkometrážny

Obľúbené filmy (10)

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Unikátny film, ktorý bol pre mňa zaujímavý najmä tým že ho nemusíte pochopiť, stačí keď sa nad ním zamyslíte. A že sa budete mať nad čim zamýšľať. Nájdete v ňom všetko, čo vám dokáže dokonale popliesť hlavu a zamiešať pocity. Každý môže tento film pochopiť inak, a to ho robí unikátnym. "Prečo nosíš ten blbý oblek králika? - A prečo ty nosíš ten blbý oblek človeka?" ...tak to ma vážne dostalo. Vynikajúci film mladého režiséra. Donnie Darko si ma absolútne získal a radím ho medzi najlepšie snímky, aké som kedy videl.

Klub bitkárov

Klub bitkárov (1999)

Pre mňa to bol vynikajúci filmový zážitok, na ktorý len tak nezabudnem, ak vôbec niekedy. Úžasný svet zobrazený na filmovom plátne. Otázky týkajúce sa nás všetkých. Fight Club dal tejto prehnitej stereotypnej spoločnosti poriadnu facku. Napätie bolo vystupňované až do toho lahôdkového záveru, ktorý si určite vychutnáte (Pixies / Where is my mind? - dokonalý výber piesne) Film, ktorý si bez problémov pozriem aj viackrát. Prečo? Pretože, všetko do posledného detailu ma neuveriteľne baví. "...I want you to hit me as hard as you can..."

Útek do divočiny

Útek do divočiny (2007)

"Kariéra je len vynález 20.storočia." Na svete žije také neskutočné veľké množstvo ľudí a vlastne sme všetci rovnakí. Všetci kráčame za jediným cieľom. Odmalička sa učíme a študujeme, dosahujeme výsledky, aby sme sa mohli uplatniť v živote, mať dobré zamestnanie a finančné zabezpečenie. Potrebujeme peniaze, aby sme mohli zakladať rodinu a mať deti, ktoré budú robiť opäť to isté - pôjdu za svojou kariérou a za svojim úspechom. Chris McCandless nebol len obyčajný naivní dobrodruh, bol to človek, ktorý bol výnimočný. Výnimočný tým, že nechcel byť ako my - ľudia. Práve tento mladík nás núti zamyslieť sa nad tým, čo vlastne od života chceme. Je to kariéra, rodina, potomstvo, ktoré bude pokračovať v tom naháňaní po peniazoch ako my alebo to bude dobrodružstvo, ktoré nám dokonale zmení život? *SPOILER* Na konci filmu som si kládol už len jednu otázku. Zomrel Chris McCandless zbytočne? A nájsť odpoveď na ňu nebolo až také ľahké...

Fontána

Fontána (2006)

Nádherný koncert Darrena Aronofskeho sprevádzaný hudbou Clinta Mansella. Pre mňa šokujúci výkon Hugha Jackmana, ktorý príjemne prekvapil. Po prvom zhladnutí síce veľmi zmiešané pocity, no keď ma soundtrack donútil pustiť si to ešte raz, s tými piatimi hviezdičkami som už neváhal ani chvíľu.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Tak toto bolo vážne kruté. Keď som ten film dopozeral, tak mi bolo naozaj špatne, hrozne, otrasne. Ja ani neviem presne, čo by som k tomu mal napísať. Možno azda len to, že všetká tá hrôza, ktorú tam uvidíte je jedným veľkým umeleckým dielom v podobe vynikajúceho filmu, ktorý vo vás zanechá veľmi silný dojem.

Sedem samurajov

Sedem samurajov (1954)

Nádherný príbeh o statočnosti, bojovnosti, tak trochu o zakázanej láske ale i o prehre či víťazte. Podla mňa patrí japonská kinematografia a najmä ta Kurosawova k tým najlepším. Vynikajúci čiernobiely snímok, ktorý sa oplatí pozrieť.

Crash

Crash (2004)

Film mi ponúkol niekoľko emotívne veľmi silných scén, ktoré sa vám dostávajú až pod kožu. Spomenul by som najmä záchranu ženy z auta a odplatu predavača zámočníkovi. Každý z tých príbehov mal v sebe niečo silné, pravdivé, skvelé...A čo sa týka hereckých výkonov, celé to bol jeden obrovský herecký koncert, na ktorý nikdy nezabudnem.

Počiatok

Počiatok (2010)

Poriadny "KICK". Tento ma však zo sna neprebral, ale práve naopak, zatiahol ma do jeho najúžasnejších uličiek, kde v kombinácii dychvyrážajúcej Zimmerovej hudby a výborného vizuálneho spracovania, som si prial, aby som sa nikdy z toho sna neprebudil. Film Inception posúva opäť hranice kinematografie dopredu a to poriadnym skokom. Z Nolana sa stane legenda, z Leonarda sa definitívne stal Pán herec a veľkú budúcnosť má pred sebou aj Joseph Gordon-Levitt. Slovo fantastické je slabým prívlastkom k tomuto filmovému veľdielu...

Avengers: Nekonečná vojna

Avengers: Nekonečná vojna (2018)

There was an idea.....a viedla po dlhej 10 ročnej ceste až k tomuto fantastickému finále,na ktorého druhú polovicu si musíme počkať ešte ďaľší rok. Thanos hneď na začiatku filmu ukazuje,že skutočne je najmocnejší záporak v celom MCU,a dáva to pocítiť divákom počas celého filmu. Film má neskutočné tempo, prechod medzi dejovými líniami je zrozumiteľný a bravúrne zvládnutý až do konca. MARVEL sa s týmto filmom naozaj vyhral, spracoval to fantasticky a predčil aj moje,už aj tak vysoké očakávania.Pre mňa jeden z najlepších filmových zážitkov v kine. SKVELÉ!!!

Clerks 2: Muži za pultom

Clerks 2: Muži za pultom (2006)

Fantastická komédia - Randallova analýza Pána prsteňov , Jay a mlčanlivý Bob, vynikajúce hlášky počas celého filmu. Originálna romantika - vyznávanie lásky počas oslej show. Skvelé filmové momenty - rozhovor vo väzení, Randallov únik v podobe motokár. Nádherný koniec - "Dnes je prvý deň zbytku nášho života." Skvelé!!!