Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenzie (65)

plagát

Apokalypsa (1979) 

Neskutočný film, trvalo mi dva dni kým som ho strávila. Ale v živote ho už druhýkrát asi nechcem vidieť.

plagát

Žralokonádo (2013) (TV film) odpad!

Sharknado si nezaslúži ani jednu mizernú hviezdičku, ale zábava to bola obrovská. Dokonalý film na opileckú žúrku.

plagát

Hobit: Neočakávaná cesta (2012) 

Slušný rozbeh. Možno nie úplne dokonalý, ale slovami Bilba, snáď máme to najhoršie za sebou :)) Milujem J.R.R., a píšem to do každého komentára k filmom podľa jeho kníh. Taktiež si stojím za tým, že kniha a film sú dve neporovnateľné média, pretože fungujú na iných princípoch. A asi pridám aj tretiu zásadu, a to neporovnávať trilógiu s trilógiou. Narážky na LOTR by nečakal len úplný ignorant, je pochopiteľné že Jackson tieto spojivká používa (hudba a Lindir u mňa vedú). Hobit napriek tomu nie je LOTR a preto sa naň dívam inými očami a s inými očakávaniami. Potešil ma soundtrack. Vyhovovalo mi, že som ho mala napočúvaný pred samotným filmom, nepredstavoval pre mňa rušivý element z neznámeho a mohla som si tak naplno vychutnať aj iné drobnosti. Shorovi niektorí vyčítajú, že sa opakuje, ja si neviem predstaviť prečo by mal vymýšľať nové motívy pre miesta a ľudí, ktorých už poznáme. Trpasličí leitmotív je skvelý, ďalšie pribudnú v pokračovaniach. Vlastne ma nadchlo kvantum vecí, ale keďže nie som odborník filmovej vedy, všetko ma tešilo v rámci nadšeného diváka - laika. Top obľúbenci sú Bilbo, Balin, na nezaplatenie je Glumova mimika pri hádankách, kde ste doslova videli ako sa mu točia v hlave kolečká pri tom úpornom rozmýšľaní a z neznámych dôvodov ma bavil Veľký škrat. Teším sa na ďalšie Vianoce.

plagát

Hobit (1966) 

Neviem ako to hodnotiť. S predlohou to má pramálo spoločného, ale svojim spôsobom je to čarovné. A tie hobitie labky :))

plagát

Riskni milión! (2012) (relácia) 

Škoda, že súťaž je postavená na tom, aby súťažiaci peniaze skôr nevyhrali ako vyhrali. Otázky sú buď super ľahké (čo vám aj tak výhru nezabezpečí, keďže súťažiacej chýba aj základný všeobecný prehľad) alebo také ťažké, že pokiaľ sa konkrétnej oblasti nevenujete neostáva vám nič iné ako hrať tipos bingo. Ja mám vedomostné súťaže rada, človek sa dozvie kde-čo nové a toto mohla byť fajn relácia, ale chýba jej vyváženosť skladby otázok (najlepšie sú oblasti ako Panelák a TV Joj, fujky), väčšia šanca na výhru a hlavne vtipný moderátor, ktorým Voštinár bohužiaľ pre mňa nie je.

plagát

Štvornohý detektív Kalle (2006) (seriál) 

keď si niečo pozriem len preto, že je tam rozkošný hafan a o ničom inom nemám ani páru, tak asi nebude všetko s kostolným poriadkom

plagát

Hobitit (1993) (seriál) 

Nie som zatiaľ rozhodnutá ako to ohodnotiť. Momentálne to vidím tak na 50%. Zatiaľ som pri piatej časti a som zvedavá ktorým smerom sa pohnem. Na jednej strane si poviem, sakra tí ale mali odvahu keď sa do toho pustili a predlohy sa teda držia obstojne. Na druhej strane zamrzí, že to miestami riadne odflákli ako keby bolo najdôležitejšie, že to natočili prví. Škoda, že nerozumiem po fínsky a môžem sa riadiť len vizuálom. Ale takí Boromir (chúďa moje) a Gimli ma pobavili už len svojim výzorom :)

plagát

The Hobbit (1977) (TV film) 

Och, bože môj. Tie dve hviezdičky tvorí len úcta k dielu majstra Tolkiena. Pesničky sa nehodili, animácia desná, dej ohryzený len na žvásty, žvásty a ešte raz žvásty, Glum vyzerá ako žaba, elfovia ako nejakí gremlini či čo, a chudák Smaug si to odniesol najviac. Dokonca mojim ušiam vadil aj anglický dabing, zvlášť u Bilba. Jediná potecha pre mňa je, že sa čoskoro dočkám del Torovej a Jacksonovej verzie.

plagát

Nekonečný príbeh (2001) (seriál) odpad!

Umrela som a dostala sa do pekla! Ende sa musí v hrobe obracať.

plagát

Vzkříšení duchů (2007) odpad!

Superodpad! Bola vynájdená nová mučiaca metóda! Nie tá z filmu, ale TEN film. Nabudúce si radšej znova pozriem svoju stužkovú. Je to síce rovnako trápne, odohráva sa v noci, ale má to lepšie herecké výkony, kameru a proste všetko.