Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Horor
  • Komédia
  • Animovaný

Recenzie (2 034)

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

Oproti jednotke menej emotívne, jemne akčnejšie a výrazne viac politické. Narozdiel od väčšiny divákov však dvojku nepovažujem za lepšiu než jednotku, "iba" za rovnako dobrú, čo je stále 8,5-9/10.

plagát

Čtyři hodiny v Kapitolu (2021) 

Zaujímavá sonda do útoku na americký Kapitol. Pokiaľ ste udalosti v daný deň detailne nesledovali alebo ste už na ne zabudli, v mnohých smeroch budete prekvapení. Páčilo sa mi, že tvorcovia dali priestor aj policajtom, ktorí bránili Kapitol, ale chýbal mi aj politický kontext a pohľady Bidena/Trumpa.

plagát

Rím - Season 1 (2005) (séria) 

Trochu viac intríg/politikárčenia a aspoň niekoľko dlhších bojov a bolo by to za plný počet. S Tullom a Vorenusom je zábava a toho Caesara som si fakt obľúbil, až mi ho bolo ľúto.

plagát

Wolfkin (2022) 

Komentár doplním neskôr.

plagát

Equalizer 3: Posledná kapitola (2023) 

Akčné scény boli skvelé, ale, bohužiaľ, ich počet by som zrátal na jednej ruke. Plusový bod dávam aj za prívetivé prostredie, za ktoré sa fakt oplatilo bojovať. Kvôli prostoduchému príbehu, slabej až zbytočnej Dakote a čajovému finále s chabým záporákom však nemôžem dať viac ako 3. John Wick je o jednu až dve triedy lepší.

plagát

Zrodenie diabla (2014) 

Veľmi jednoduché a deravé, aj na pomery found footage žánroviek. Akou takou hororovou atmoškou disponuje začiatok v Dominikánskej republike a potom až finále, inak film nestojí za veľa. Síce nenudí a občas má slušné napätie, ale inak je to neoroginálny mix všetkého videného.

plagát

Satan prichádza (2006) 

Strnulí herci, chabá atmosféra a nevýrazný hudobný podmaz. Omen Johna Moorea je po príbehovej stránke pomerne presnou kópiou originálu, ktorý však postráda všetky kvality kultového hororu z roku 1986.

plagát

Boj se Satanem (2015) 

Walke z szatanem mimoriadne chýba väčší priestor na konfrontáciu zo strany vedeckej obce. V dokumente síce odznie aj kritika, ale tej je naozaj pramálo.

plagát

Hitlerova bitva s médii (2018) (TV film) 

Na upevnenie diktatúry je vždy potrebné potlačiť aktivitu slobodných médií. Hitler's Battle Against The Press v priebehu 45 minút v krátkosti objasní, čo všetko sa podarilo novinárom z Münchener Post na Hitlera vytiahnuť. Zaujímavý dokument, ktorý poukazuje na menej známu časť Hitlerovho vzostupu k moci.