Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Horor
  • Komédia
  • Animovaný

Obsahy (29)

Hotel Transylvánia

Hotel Transylvánia (2012)

Frankensteinov diabolský výtvor (Kevin James), Drakula (Adam Sandler), Múmia (Cee Lo Green) a či Vlkodlak (Steve Buscemi). To všetko sú postavy tejto animovej komédie, ktoré sa schovávajú v päťvhiezdičkovom hoteli Transylvania. Drakula, majiteľ hotelu, a zároveň otec 118-ročnej, upírej dcéry Mavis (Selena Gomez), pozve na jej oslavu všetky slávne monštrá z okolia. Problém však nastane vo chvíli, keď sa do Mavis zaľúbi mladý, nič netušiaci smrteľník, Jonathan (Andy Samberg).

Hra o trůny

Hra o trůny (2011) (seriál)

Games of Thrones, seriál, spracovaný podľa adaptácie knižnej predlohy Georgea R.R. Martina, voľne inšpirovaný Vojnou dvoch ruží (1455-1485), je ďalším plodom kreatívnych tvorcov z dielne HBO. Príbeh sa odohráva na fiktívnom kontinente, kde panuje relatívny pokoj a pomysliteľny mier. Na tróne sa momentálne nachádza Robert Baratheon (Mark Addy), ktorého pobočník pred nedávnou dobou záhadne skonal. Keďže kráľ potrebuje nového pobočníka, vydá sa na ďaleký sever za lordom Eddardom Starkom (Sean Bean), aby ho poctil svojou ponukou. To sa však príliš nepozdáva kráľovej manželke Cersei (Lena Headey) a jej bratovi Jaimemu (Nikolaj Coster-Waldau), z rodu bohatých Lannisterovcov, ktorí už dlhšiu dobu zákerne plánuju dosadiť na trón svoju krv.

Tvrďas

Tvrďas (2012)

Vietnamského hrdinu, Franka Vegu (Danny Trejo), nečaká doma príliš vrelé uvítanie. Spoločnosť a národ, pre ktorý spolu so svojimi "bratmi" bojoval a krvácal, sa mu obráti chrbtom. Prejdu mnohé a mnohé roky trapénia, až nadíde deň, kedy sa pri obrane čierneho dôchodcu pred partou skinheadov dostane do povedomia miestneho obyvateľstva, ktoré ho začne pokladať za hrdinu. No šťastie sa mu už čoskoro znova vyhne okľukou, keď jeho najlepšieho priateľa Klondikeho zavraždia a polícia s daným prípadom nič nerobí. Frank musí urýchlene zasiahnuť a vziať spravodlivosť do vlastných, skúsenosťami otlčených rúk!

Denník nočného motýľa

Denník nočného motýľa (2011)

Tvorcovia filmu vychádzajú z knižnej predlohy spisovateľky Rachel Kleinovej. Dej snímku sa točí okoľo mladej školáčky Rebeccy, ktorej chovanie je na mladú dievčinu viac než neprirodzené. Je sama a sa svojimi pocitmi, problémami a tajomstvami sa nemá komu zveriť. No vedzte, že ony tajomstvá nie sú len obyčajnými teenagerskými banalitami, ktoré by bolo možné napísať do denníčku. Skrýva sa v nich totiž temnota.

Za černou duhou

Za černou duhou (2010)

Hlboko v tajomnom ústave Arboria je zajatá narušená a krásna dievčina (Eva Allan), ktorej myseľ je kontrolovaná zlovesntou technológiou. Ticho čaká na ďalšie sedenie s terapeutom doktorom Barrym Nyleom (Michal Rogers). Ak dúfa v útek, musí podniknúť cestu cez najtemnejšie kúty inštitútu Arboria.

Hledám přítele pro konec světa

Hledám přítele pro konec světa (2012)

Ako sa asteroid blíži k Zemi, nastáva veľký otáznik nad možným koncom sveta. Potom čo Dodgea (Steve Carell) opustí jeho manželka, rozhodne sa so susedkou Penny (Keira Knightley) vydať na výlet a nájsť svoju stredoškolskú lásku.

Deti moje

Deti moje (2011)

Príbeh pojednáva o živote Matta Kinga (George Clooney), ktorý sa zrovna dostal do nezávideniahodnej situácie. Musí riešiť problém s predajom dedičstva - obrovský počet akrov pôdy a jeho žena pri surfovaní nešťastnou nahodou narazí a upadne do komátu, pričom šance na jej prežitie sú podľa doktorov absolútne nulové. Z toho pre Matta vyplýva ďalšia nepríjmnosť a to staranie sa o 10-ročnú Scottie (Amara Miller) a 17-ročnú Alexandru (Shailene Woodley). Aby toho nebolo príliš málo, čo by čerešničku na torte sa hlavný hrdina dozvedá, že jeho žena, s ktorou v posledných mesiacoch príliš dobre nevychádzal, ho podvádza.

Po zániku Zeme

Po zániku Zeme (2013)

Otec (Will Smith) a syn (Jaden Smith) núdzovo pristanú na Zemi, tisíc rokov potom, čo ju opustilo ľudstvo. Otec je po zrážke zranený a na syna pripadla ťarcha záchrancu, ktorý musí vyhľadať pomoc.

Symptom Pandorum

Symptom Pandorum (2009)

Nebezpečné prítmie, tlmené zvuky prístrojov. Zo spánkovej komory sa prebudí prvý člen posádky a o niekoľko minút na to aj ďalší. Nevedia kde sú, aké je ich poslanie a predovšetkým.. prečo je na vesmírnej lodi - v ktorej sa podľa lodného záznamu malo nachádzať 60 000 pasažierov - tak ukrutné ticho. Postupom času sa preživším pasažierom začnú odhaľovať stratené spomienky, ktoré ich na konci cesty dovedú k strašlivému poznaniu. Ona cesta však vonkoncom nebude žiadna prechádzka ružovým sadom. Na lodi totiž nie sú sami.

Upírske denníky

Upírske denníky (2009) (seriál)

Do mestečka Mystic Falls sa vracia jeho pôvodný obyvateľ, vyše 160 rokov starý upír, Stefan Salvatore, ktorý túži po spoznaní mladej Eleny Gilbert. Tá mu totiž pripomína jeho starú lásku Katherine. V jeho šlapajách ale mesto svojou prítomnosťou poctí aj Stefanov brat Damon, ktorý mu pred dávnymi časami prislúbil urobiť zo života peklo. Postupom času sa však v Mystic Falls začnú vyskytovať aj problémy väčšieho kalibru než len prostá, súrodenecká rivalita. Dokážu bratia Salvatorovci odhodiť staré spory za hlavu a spojiť sa proti hrozbám, ktoré neustále ohrozujú ich rodné mesto?

Surfistka

Surfistka (2011)

Poznáte ten pocit, keď sa z radostnej idylky stane behom pár krátkych chvíľ priam hororová situácia? Niečo podobného zažíva Bethany Hamilton (AnnaSophia Robb), ktorej život zasiahla skoro smrteľná nehoda - napadnutie žralokom. Bethany už odmalička miluje surfovanie a jej životný sen spočíva v získaní sponzora pre profesionálnu kariéru surfistky. Táto nehoda, po ktorej Bethany príde o ľavu ruku ale všetko nenávratne skomplikuje. Nájde sa v mladej dievčine dostatok síl na boj s neprajným osudom?

Great Dying, The

Great Dying, The (2010) (seriál)

Osamelý muž kráča pustou krajinou v snahe nájsť aspoň malý kúsok zeme, ktorú nepoškvrnila noha nemŕtvych.

Dejiny rasizmu

Dejiny rasizmu (2007) (seriál)

Trojdielny dokument z dielne BBC, ktorý skúma vplyv rasizmu v celosvetovom meradle a zaznamenáva posun vo vnímaní rasy v oblastiach Európy, Austrálie, Ázie a najmä Ameriky.

Kontakt

Kontakt (1997)

Vedkyňa Eleanor Arrowayová, špecializujúca sa na hľadanie vesmírnych civilizácií jedného dňa započuje pomocou série teleskopov mimozemský signál, ktorý sprostredkováva zložitú informáciu. Časom sa dopracuje k výsledku odhaľujúcemu akýsi plán lode na prepravu a následný kontakt s neznámym, vesmírnym odosielateľom. Názor ľudstva smerom k novo odhaleným skutočnostiam však začína naberať rozporuplné reakcie. Môžeme "im" vôbec veriť?

Temná voda

Temná voda (2002)

Yoshimi Matsubara a jej dcéra Ikuko sa presúvajú do nového bytu, ktorý však skrýva nejedno tajomstvo. Yoshimi neustále vída malé dievčatko a zdá sa, že všetky nevysvetliteľné javy ako špínavá voda, tečúca z horného bytu, v ktorom nikto nebýva, a či stále sa zjavujúca, červená taška majú s malým dievčatkom akýsi súvis. Je to snáď nepokojný duch? Alebo matkina prepracovanosť hraničí s fantazírovaním paranormálnych udalostí?

Diplomová práca

Diplomová práca (1996)

Mladá študentka Angela (Anna Torrent) pracuje na svojej diplomovej práci "Násilie v audiovizuálnom priemysle". Pre lepšie pochopenie a preskúmanie tohto odvetia poprosí jedného z profesorov o špeciálnu nahrávku. No k jej prekvapeniu sa na druhý deň profesor Figueroa našiel v premietacej miestnosti mŕtvy. Miestnosť neskrýva len jeho telo, ale i danú kazetu. Ako ďaleko siaha ľudská zloba? Odkiaľ pochádza tzv. "snuff"?

Bezstarostná jazda

Bezstarostná jazda (1969)

Dvojica priateľov v zložení Billy (Dennis Hopper) a Wyatt (Peter Fonda), prezývaný aj ako “Kapitán Amerika”, sa vydáva na dlhú cestu z rodného Los Angeles až po najväčšie mesto v štáte Louisiana, New Orleans, kde už za desať dní vypukne ošiaľ kvôli populárnemu karnevalu Mardi Gras. Na zdĺhavej trase si krátia čas užívaním drôg, spoznávaním nových ľudí, jedného šialeného právnika (Jack Nicholson), zopár mladých dievčat, no bohužiaľ aj nie príliš dobre naladených buranov, ktorí v konečnom dôsledku premenia bezstarostnú jazdu na jedno veľké nešťastie plné bolesti.

Cela 211

Cela 211 (2009)

Nováčik Juan Oliver (Alberto Ammann), ktorý deň napred prichádza do svojho nového zamestnania aby urobil dojem, zisťuje, že byť bacharom nie je zrovna prechádzka ružovou záhradou. V deň príchodu sa totiž vo väznici odohráva vzbura. Sám Juan sa nešťastnou náhodou dostane do problémov a musí predstierať, že je väzňom - bažantom. Ak by sa prevalila jeho skutočná identita.. skončil.

Na vlásku

Na vlásku (2010)

Pred osemnástimi rokmi sa narodila malá princezná. Rodičia, teda kráľ a kráľovná, dali roztomilému dievčatku meno Rapunzel. Nanešťastie však bola kvôli jej krásne dlhým a zázračným vlasom z rodného hradu unesená a následne zavretá vo veží. Tam trávila detstvo s údajnou matkou Gothel. Kde sa vzal, tu sa vzal, do veže mladý zbojník pricválal, celým šťastím z objavenej skrýše zatlieskal, ale od dievčiny panvicou po hlave dostal. A práve v tej chvíli začína príbeh plný dobrodružstva, humoru a lásky dvoch protikladov.

Hudba Ericha Zanna

Hudba Ericha Zanna (1980)

Jedna z mnoha filmových adaptácií na poviedky dnes už kultového spisovateľa hororových príbehov, H.P. Lovecrafta. Dej krátkometrážneho filmu, Hudba Ericha Zanna, sa odohráva na ulici Rue ďAuseil, kde mladý muž po prvý krát počul hrať skladby nemého violistu. Skladby, ktoré mu naveky zmenili život.

Reklama