Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Horor
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Ja, Tonya

Ja, Tonya (2017)

80% ... Herecký koncert Margot Robbie a Allison Janney. Bolo to jednoduché, čierne a vypointované. Páčilo sa mi, že to poňali dokumentaristickým spôsobom. Ďalšia žena, ktorej život spackali muži a ich ješitnosť.

Daj mi tvoje meno

Daj mi tvoje meno (2017)

90% ... You may not want to feel anything right now ... but to make yourself feel nothing, so as not to feel anything? ... what a waste! ... Krásna letná romanca, za ktorú by sa ani Pali Habera nehanbil. Dospievanie v intelektuálnych kruhoch v letnej vilke na severe Talianska. Chcem mať opäť 17, prosím!! Nevinné, nádherné, senzuálne, prirodzené, pozdvihujúce, zimomriavkové....

Podoba vody

Podoba vody (2017)

75-80% ... Krásny príbeh nepoškvrnenej lásky s fantasy nádychom, dych berúcim vizuálom, uchu lahodiacou hudbou, prekrásnym "monštrom" a presvedčivým herectvom. Či to vyhralo Oscara právom nebudem hodnotiť. Určite ma to neuchvátilo najviac spomedzi nominovaných, ale film úctyhodný to určite bol.

Wonder Woman

Wonder Woman (2017)

Teším sa, že sa DC Comics konečne na plno vydaril film a diváci rovnako ako aj kritici jasajú. Diana ako človek je zosobnenie toho, čoho by mohlo byť na tomto svete oveľa viac. Gal Gadot to fakt seklo, sexi do morku kosti.

Vojna o planétu opíc

Vojna o planétu opíc (2017)

90% ... Už od začiatku som fanúšikom tejto série a tvorcovia ma neprestávajú udivovať. Vizuál zase o level vyššie. Opice sú tak realistické, že svojimi emocionálnymi prejavmi zatienili výkony všetkých hercov. Ľudia zase raz dokázali, že sa správajú horšie ako zvery (v tomto prípade opice), ktorí svojou malichernosťou, povrchnosťou a pomstychtivosťou, nie sú schopní mierumilovného spolunažívania s opicami. A konečne to odľahčili aj nejakými vtipnými scénami. Emócie, slzy!

Dunkirk

Dunkirk (2017)

90% ... Neskutočné veľdielo. Úchvatné po technickej stránke - zvuk, kamera, celkový vizuál. Atmosféra mrazivá. Minimalistické dialógy. Páčilo sa mi, že film nemal jedného hlavného hrdinu, ale všetci zúčastnení boli hlavnými hrdinami. Nolanovo majstrovstvo nesklamalo.

Equus

Equus (1977)

80% ... Porovnanie normality a vášne v ich extrémnych opakoch. Na jednej strane úspešný psychiater, vedúci nenapĺňajúci a nudný život, čo je považované za normu - na strane druhej je narušený chlapec, posadnutý koňmi, uctievajúci Equus (akási esencia prítomná v každom koňovi), plný neskutočnej vášne, ktorá ho dohnala až k oslepeniu šiestich koňov. Spraviť ho normálnym znamená vykoreniť jeho vášeň a tak ho pozbaviť svojej jedinečnosti. Čo je teda správne?

Uteč

Uteč (2017)

80-85% ... Už len tá originalita sa mi rátala. Toto by sa nadnesene dalo nazvať pozitívnou diskrimináciou :-D A navyše to malo hrozne dobrú napätú atmosféru. Creepy and funny at the same time.

Homár

Homár (2015)

90% ... Som nadšený. Takýchto originálnych nápadov je ako šafránu a keď sú ešte k tomu aj zaujímavé ako toto, tak som vo filmovom siedmom nebi. Spoločnosť rozdelená na zadaných a slobodných; vzťah propagovaný ako najvyššia priorita; slobodní sú menení na zvieratá alebo prenasledovaní v divočine. Geniálne!