Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Krimi
  • Akčný

Recenzie (444)

plagát

Pozlátko (2023) (seriál) 

pre mňa celkom milé belgické prekvapenie - aj so známymi hercami z výborného Undercover. V seriály sa pomerne dosť pije a nemám pocit, že by to malo byť samoúčelná lichôtka na dobré šampanské, skôr snaha ukázať odvrátenú stranu tejto mimočasovej aktivity. Záver relatívne otvorený možnosti na druhú sériu.

plagát

Hillsong: Odhalení megacírkve (2023) (seriál) 

ako sa spieva...money,money,money...tak aj toto je jedna z tých mnohých "cirkví", ktorá je vlastne len taká populárna sro-čka. Dokument celkom rýchlo odsýpa - niektoré veci sa trošku opakujú, takže mohol byť kratší, ale je fajn, že doplnili po čase aj štvrtú časť a možno príde ešte nejaké to pokračovanie, lebo nezdá sa, že by sa tvorcovia tejto "megacirkvi" chceli zbaviť svojho úspešného biznis modelu.

plagát

Ďábel v Ohiu (2022) (seriál) 

hodnotené po prvej časti, klišovité, chabý kasting, poslabší scenár 25 %

plagát

Blondýnka (2022) 

niečo medzi ***/**** 69 %

plagát

Kleo - Rudá čarodějnice (2022) (epizóda) 

som za elementárnu logiku vo filmoch/seriáloch, ale táto posledná časť trošku viac haprovala, ako keby si scénaristi povedali, ale čo tam po nejakej základnej logike (tá tehotná Ramona bola už trošku príliš).

plagát

Srbský epos (1992) 

z historického hľadiska zaujímavý dokument, v ktorom okrem srbských vojenských jednotiek s ich veliteľmi môžete vidieť aj ruského spisovateľa E.Limonova.

plagát

Miliardy - Liberty (2021) (epizóda) 

HMTD najskôr som chcel napísať k tejto časti len..."uhm, omeletka...", ale tiež ma zaujala tá scéna - ja som si ju vyložil po svojom - že aj miliardári zvyknú raňajkovať niekedy obyčajné veci (hlavne po sfajčení sa) - v tomto seriály je viacero zaujímavých referencií ohľadom - kvalitného - jedla. No ale tiež mi nedalo a našiel som si na jutube, že vo filme z 1996 Big night je podobná až by som povedal, že rovnaká scéna s varením omeletky, takže predpokladám, že to mala byť akási pocta :) podľa mňa to nebolo vôbec nudné/zbytočné - naopak osviežujúce.

plagát

Země svobody: Amerika jinýma očima (2021) (seriál) 

Zaujímavý pohľad do USA histórie. Tie posledné dva diely boli už o niečo horšie, zdalo sa mi to také menej vyvážené, ale divák si tak mohol vytvoriť celkom širokú škálu informácii o krajine slobody/neslobody, o krajine vysnívanej/nenávidenej...Mám pocit, že boli spomenuté všetky problematické črty amerického národa. Čo sklamalo a prekvapilo, že v seriály sa pôvodní obyvatelia spomenú asi max. v desiatich vetách, čo považujem za trošku väčšie faux-pas. Na veľa vecí nazeráme aj tu v Európe z pohľadu väčšiny - nadradeného bieleho muža. Vždy som si myslel, že je lepšie sa narodiť v takej úžasnej krajine ako je USA - lenže nikdy som sa nezamýšľal nad tým, že či by som sa tam rád narodil, ako pôvodný obyvateľ, ako černoch, ako aziat, ako arab, ako nechcený imigrant, už by ma aj prešla chuť..