Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Komédia
  • Akčný
  • Krátkometrážny
  • Dráma

Obľúbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Forresta Gumpa som videl prvý krát ešte na začiatku roka 2019 a kvôli tomuto filmu som si zamiloval filmový priemysel a vykašľal som sa na videohry. Teraz som videl film po dvoch rokov na Blu-ray a dámy a páni, ten film som si zamiloval ešte viac než na prvý krát, je to vôbec možné!!! Forrest Gump je pre mňa asi moja najobľúbenejšia filmová postava vôbec, je sympatický, milý, verný, mierumilovný a v skratke skvelý (trošku šialený a hlúpučký) človek a Tom Hanks ho zahral božsky a v skratke jeho životná rola! Nepamätám si žiadny film, ktorý by mohol tak skvelo kombinovať komédiu a dráma žáner a to vo Forrestovi Gumpovi funguje fantasticky a skoro priam aj neuveriteľne. Má to pravdepodobne jeden z najlepších soundtrackov, ktoré som počul a Alan Silvesti je rozhodne jeden z najlepších skladateľov na svete a môže kľudne konkurovať u Hansa Zimmera a Johna Williamsa. Vo filme je neskutočne veľa historických osobností, že to nevypočítate ani na dvoch rukách (najlepší boli aj tak americkí prezidenti)! Najviac ma vo filme prekvapili vedľajšie postavy, ktoré sú rozhodne najzaujímavejšie z celého filmu a najviac ma zaujal poručík Dan Taylor, ktorého skvelo zahral Gary Sinise a trošku škoda, že za túto vedľajšiu rolu nedostal Oscara a to je úprimne veľká škoda a Jenny je tiež skvelá postava a mala skvelú chémiu s Forrestom. Najradšej mám rád stred filmu vo Vietname, tá je priam úžasná a cítil som sa ako v kvalitnom vojnovom filme, ale koniec filmu ma emocionálne rozsekal na kašu a padali veľké slzy smútku. Režisér Robert Zemeckis natočil filmový klenot a zázrak na ktorý nikdy nezabudneme, ktorý má nezabudnuteľné hlášky a keď niekto nedal Forrestovi Gumpovi aspoň štyri hviezdičky, tak nie je pravý filmový fanúšik! Za mňa najlepší a (zatiaľ) môj najobľúbenejší film, ktorý som videl. Rok 1994 je najlepší, najvyznamnejší a najsilnejší rok filmovej kinematografie vôbec! "My name is Forrest Gump, people call me Forrest Gump." 10/10.

Joker

Joker (2019)

Dvoma slovami: "Nepopísateľný zážitok." Joker ma od prvého momentu vtiahol do deja a veľmi depresívnej atmosféry, ktorá je veľmi intenzívna a dosť retro. Zabudníte na akčný superhrdinský blockbuster ala Marvel, nie! Tento film je sociálne psychologická dráma, ktorá správne ukazuje osobnosť a tragický príbeh Arthura Flecka, a v tom Joker exceluje. Joaquin Phoenix sa pre túto rolu narodil. Je to jeho neodolateľný herecký koncert, a v scénach kde je pohľad iba na neho alebo keď počujete jeho smiech, tak v tej chvíli máte nepríjemnú husiu kožu a Oscara si stopercentne zaslúžil, a okamžite si získal moje srdce. Dej filmu je správne chladnokrvný a nepredvídateľný, a absolútne neviete čo sa v následujúcej scéne stane, čo je veľké pozitívum, a v strede filmu sa stanú dva nečakané zvraty pri ktorých som skoro nedýchal. Čo musím ešte spomenúť je skvelá réžia Todda Philipsa a vynikajúci soundtrack od islandskej skladateľky Hildur Guðnadóttir (zložila hudbu aj k seriálu Černobyľ!), ktorý doteraz počúvam a môj najobľúbenejší track je Smile. Koniec filmu je čerešníčka na torte u ktorého mi skoro spadla slza na tvári. Som zvedavý akým smerom zajdú tvorcovia druhého dielu. Asi mňa Marvel fanúšikovia budú nenávidieť, ale páčilo sa mi to viac než Avengers Endgame! Spolu s Temným rytierom od Christophera Nolana bezkonkurečne najlepší DC film. "All I have, are negative thoughts." 10/10.

Zelená míľa

Zelená míľa (1999)

Jeden z najlepších filmových zážitkov, ktoré som ja u tohto fenomenálneho filmu mal! Ja absolútne nechápem, prečo Zelená míľa nezískala žiadného Oskara, ba aj dokoca Zlatého Globúsa, mali by sa so sebou hanbiť a spamätať sa! Tom Hanks má bez debaty jednu z najlepších rolí od dôb Forresta Gumpa a Zachráňte vojaka Ryana a neskutočne to zahral, dokonca aj ostatní herci to zahrali výborne, bezchýbne a sú mi veľmi sympatické, teda okrem Percyho, ktorý je najhorší a najotrávnejší policajt na svete a na 100% ho budete neznášať! Veľmi ma príjemne prekvapil hlavný záporák Divoký Bill, ktorý je dosť nezvyčajný záporák a mal veľmi dobré hlášky, ktoré boli väčšinou veľmi vtipné a dosť psycho spracované a jeho odhalenie na konci čo spravil v minulosti je neskutočné a božííí!! Najviac mňa fascinuje postava John Coffey, ktorá je veľmi zaujímavá, sympatická a chcem od neho zistiť čo najviac okoľo jeho originu, pretože má veľmi zaujímavé schopnosti, ktoré sú veľmi neuveriteľné a dosť zaujímavé a je to najviac milosrdný väzeň, ktorého som videl a jeho smrť na konci je dosť smutná a neskutočne dojemná, že to je smrť, ktorá proste bolí u srdiečka. Síce niektoré scénky sú trošku zbytočné, ale zase aspoň nenudia a moc nevadia, čo nadmieru celkom poteší a mne absolútne nevadili. Atmosféra je neskutočná a krásna na pohľad. Koniec je neskutočne dojemný a tak moc depresívny, že som u toho len tak a tak vzdýchal a plakal som ako malé dievčatko! A keď skončil tento film, tak som mal neskutočne veľa emócií a bolo mi veľmi blbo. Toto je majstrovské dielo, ktoré by povinne museli vidieť všetci a je to najdepresívnejší, najviac fascinujúci film, ktorý som videl. Neskutočná pecka a rozhodne najlepšia a najtemnejia adaptácia Stephena Kinga. 10/10.

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

Rozhodne druhá najlepšia predloha od fantastického spisovateľa a scenáristu Stephena Kinga a film Shawshank som si okamžite zamiloval ako pred piatymi mesiacmi (v auguste 2020), keď som videl geniálnu Zelenú míľu. Herecké obsadenie je skratka dokonalosť a Morgan Freeman má v tomto filme rozhodne najlepšiu rolu a to väzňa Reda a mal skvelú chémiu s Timom Robbinsom, ktorý si zahral Andyho Dufresna, ktorý je nevinný a to za vraždu svojej manželky a Tim Robbins ho zahral skvele. Úprimne mi to veľmi pripomínalo Zelenú míľu, ale zase je v tom veľký obrovský rozdiel a to, že Shawshank mi prišiel dosť realistický a mal dosť iný príbeh než práve spomínaná Zelená míľa. Postavy sú veľmi sympatické a úprimne mi ich bolo celkom aj ľúto ich vidieť ako trpia pred tými zasranými policajtmi, čo by som trošku predsa porovnal u policajta Percyho v Zelenej míľy. Prostredie je veľmi temné a v pár scén dosť depresívne. Finále filmu je veľmi prekvapujúce a vyrazil mi dych zo všetkých síl. Nechápem prečo to nedostalo žiadného Oscara, mali by sa opäť hanbiť! Čo ešte viac nechápem, že tento filmový skvosť bol v kinách úplny prepadák, akože sorry, ale tento filmový klenot si zaslúži každú jedinú pozornosť! Za mňa vynikajúca dráma a rozhodne najlepší film z väzenského prostredia a priateľstva, ktorú som videl. Aj keď Zelená míľa s mojim obľúbeným Tomom Hanksom sa mi predsa páčila o chlp viac, stále je Shawshank neskutočný film a rozhodne jeden z mojich top 10 filmov vôbec a najlepší film v roku 1994 spolu s Forrestom Gumpom. 10/10.