Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obľúbení herci (10)

František Kovářík

"Já jsem se začal strachovat malinko. Ale přes to všecko jsem si řekl: Jen do toho! No, no, bídná schránko tělesná, duch tě musí překonat."

Gregory Peck

Jim McKay: "Nezodpovedám za to, čo si ľudia myslia, len za to, aký som ja sám."

Lex Barker

Old Shatterhand nad premoženým chlapíkom: "Nie je mŕtvy, iba spí."

Bruce Lee

"Nie som na svete, aby som splnil vaše očakávania a vy nie ste na svete, aby ste splnili tie moje."
Zdravím Ťa, Malý Drak Lee. Zdravím Ťa na ceste. Mohli by sme dať reč. O prekážkach, ktoré nás lákajú. O Akvinskom a jeho piatich dôkazoch, jak si ich rozoberal. O Herakleitovi. Mohli by sme. Alebo bez slova vykročiť k neznámemu obzoru. Ako Ty onehdá.

Karel Lamač

Tvoja režijná púť je niečo! A tie esá, ktoré si zbieral po svete šírošírom! Od Jarmily Lhotovej po Lianu Haid. Cez Anny, Marwille a Fritza Raspa. S Ferbasovou aj Söhnkerom. Žnúc vlohy Doďu Pištěka i Vlastu Buriana. Berúc do party ľudí ako Max Schreck či Heinz Rühmann. K tomu Márthu Eggerth aj Magdu Schneider. Alebo Danielle Darrieux. Nebude chýbať ani operetná diva Novotná. A pravdaže Eliška Pleyová. No kto len človeku napadne. Pričom za kamerou stojí Otto Heller, scenário dodáva Wasserman či Zerlett a celá vec ide do noty Járy Beneša. To sa režíruje potom. :) Aj keď Karle, u mňa boduješ najmä ako herec. "Já rád játra."

František Krištof-Veselý

Pridal by som sa na potulky po Dolnej zemi, len tak kam nás oči povedú. Proste byť a neriešiť, čo prinesie ďalší deň. A kúsok chleba si vydobíjať na doskách, ktoré vraj znamenajú svet. Tvoj náhľad na Vladimíra Slavínského by sme ešte prediskutovali. Aj ďalšie veci a všetko dali do porádku. A vedno by sme hľadali najčistejšiu cestu umenia (života). "Kde je ten špunt?" 
PS. Na maliny do húštin by sa šlo. ;)