Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Horor

Recenzie (336)

plagát

Tvojazem (2022) 

Obrovská úcta tvorcom, ktorí tejto snímke venovali roky svojho života a tonu úsilia. Bohužiaľ výsledné dielo pôsobí mierne amatérsky a nedokončene. Aj keď nesústredený scenár, nesympatické postavy a podpriemerný vizuál ťahajú Tvojuzem nadol, známky kreativity a srdca sa v nej úrčite nájsť dajú.

plagát

Zvuky spoza lúky (2020) (študentský film) 

Nádherný počin, ktorý mi dodal obrovskú vieru v budúcnosť slovenského animovaného filmu. Čo má ohromilo ešte viac ako fantastický audiovizuál, ktorý samotný je na svetovej úrovni, bol jeho dômyselne napísaný scenár plný malých detialov, humoru a srdca. Filip Diviak, máš nového fanúšika, ktorý bude pozorne sledovať tvoju budúcu tvorbu.

plagát

Cudzinec (2016) 

Film tonálne tak nekonzistentný, že dokázal toto negatívum premeniť na dôvod, prečo sa ho vôbec oplatí vidieť. Má totižto vďaka tomu veľmi unikátnu atmosféru a je absolútne nepredvídateľný. Nečakajte ale čistokrvný horror, pretože napriek tomu, že the Wailing horrorové prvky má, je skôr fantasy detektívkou, silno inšpirovanou kórejským folklórom.

plagát

1000 Miles 2021 – Jih proti severu (2021) 

Z formálnej stránky je tento film tuctový ale vďaka jeho sympatickým aktérom a ich nadšeniu z jedného veľmi náročného preteku ma úplne pohltil a vzbudil vo mne nutkanie vytiahnuť bicykel a vydať sa na potulky do českej prírody.

plagát

CODA (2021) 

Veľmi príjemný a vtipný coming of age film, ktorý aj napriek niekoľkým cliché, šablónovitosti a príliš sentimentálnemu finále výborne funguje.

plagát

K zemi hleď! (2021) 

Prvoplánová, pridlhá, tonálne nekonzistentná satira plná predvídateľného a "out of touch" humoru s extrémne polopatistickým prístupom k sprostredkovaniu ústredných myšlienok divákovi. Nerozumiem, ako dokázal tento film presvedčiť toľko ľudí o tom, že je sa jedná o inteligentný kúsok.

plagát

Čvirik (2016) 

Neuveriteľná animácia. Krátke ale sladké.

plagát

Horace and Pete (2016) (seriál) 

Keď sa povie webseries, tak si človek určite nepredstaví sociálnu drámu v štýle divadelného realizmu. Statická kamera, sporadický strih, minimálna hudba, Horace and Pete je založený na jedinej veci a to fantastickej zostave hercov, stvárňujúcich výborne napísané, uveriteľné postavy.

plagát

Júša Jošihiko to maó no širo (2011) (seriál) 

Seriál pri ktorom strážcovia vesmíru vyzerajú ako nominant na oscara za špeciálne efekty. Je to paródia klasických japonských RPG hier, preto ak človek absolútne nič o nich nevie, veľa vtipných scén pôjde okolo neho. To ale neznamená, že si Yoshihika nemôže užiť. Jeho humor by som označil ako kombináciu Monty Pythona, japonskej absurdnej komédie a infantilného humoru. Začal som uvažovať, či sa náhodou demencia humoru tohoto diela nedá vzsvetliť tým, že bol zameraný pre deti, ale potom príde scéna, kde si všetci naprávajú rozkroky alebo rozprávajú o ženských prsiach ako o svätom gráli. Hlavné postavy sú sympatické a správne strelené. Najväčší Yoshihikov problém spočíva v repetitívnosti gagov a dejovej náplne. Neodporúčam pozerať celú sériu na jeden hlt, skôr si ju rozložte na nudné večery.

plagát

Za zdí zahrady (2014) (seriál) 

Patrick McHale, tvorca tohoto skvostu, má asi veľkú slabosť pre všetko, čo je staré. Príbeh inšpirovaný americkým folklórom a klasickými rozprávkovými knihami. Kresba zase čerpá z animovaných filmov 20.-30. rokov. Hudba, ktorá je vskutku nádherná, zahrňuje v sebe skladby z opery, kabaretu, new orleanskeho jazzu, ragtimu a mnohého ďalšieho. Tajomná atmosféra sa dá opísať ako kombinácia Ospalej diery, Alice v krajine zázrakov a Adventure timeu (to posledné nebude náhoda, kedže McHale je jeden z hlavných tvorcov). Dúfajme, že vďaka výborným ohlasom tejto minisérie (prvá ktorej cartoon network povedal áno), vzniknú ďalšie, aspoň z polovice kvalitné ako je Over the Garden Wall.