Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Romantický
  • Fantasy

Obľúbené seriály (5)

Cheolinwanghoo

Cheolinwanghoo (2020)

Po dlhej dobe JK seriál, od ktorého som sa nedokázala odtrhnúť a tak som preňho obetovala dokonca celú noc. Kim Jung Hyun má jedinečný herecký prejav, nie je to cukríkovský typ a historický kostým mu veľmi pristane. Už chápem, prečo sa poslednú dobu objavuje v rôznych rebríčkoch na prvom mieste. Konečne dostal úlohu, v ktorej zažiaril. Obyčajne hrá nepríjemných týpkov, na ktorých však veľmi rýchlo zabudnete. A potom je tu Shin Hye Sun v úlohe muža/playboya v ženskom tele s mužskou gestikuláciou, spôsobom vyjadrovania, vnútornými monológmi, aby ukázala svoje herecké kvality. Nevedela by som si v tejto úlohe predstaviť žiadnu inú herečku. Postavy sú spracované a interpretované na vysokej úrovni, divák zabúda, že je to iba seriál a dokonca fiktívny. Potrebuje sa rýchlo prebudiť, aby nemusel myslieť na to, aké sú ženy desivé, keď sa rozhodnú intrigovať. Seriál sa netvári pateticko-tragicky, monológy, dialógy aj spôsob vyjadrovania postáv spôsobil, že sa steny pravidelne otriasali výbuchmi smiechu. Jediný problém u mňa nastal s tým, že seriál nasadil latku vysoko, takže sa už teraz neuspokojím s hocičím.

Seulgiroun gambbangseanghal

Seulgiroun gambbangseanghal (2017)

Tento seriál je dokonalá symfónia všetkých nástrojov. Mierne romantizovaný dej s nadsázkou, ktorý sa hemží fascinujúcimi postavičkami. Tie dostávajú dostatočný priestor, aby v divákovi rozpútali búrku emócií. Počas jednej epizódy sa tak ozývajú salvy smiechu aj vzlykanie. Občas si ani nestíhate uvedomiť, či plačete od dojatia alebo od smiechu. Je to majstrovské dielo celého výrobného štábu, takže na konci máte pocit, akoby ste sa lúčili s vlastným dieťaťom. Práca kamery je nadštandardná, strihom dotiahnutá takmer do dokonalosti, zrýchľovanie a spomaľovanie záberov, blednutie farieb obrazu, detaily sa prenášajú z jednej scény do druhej, všetko správne namiešané do koktejlu zábavy. Nuansy, ktorými je dej prešpikovaný, sú umocnené sugestívnou hudbou a zvukovými efektmi, ktoré mnohokrát povedia viac, než dialóg. Vôbec nechcem otvárať kapitolu jednotlivých hereckých výkonov, lebo by z toho bola novela. Budem sa opakovať, že výkony JK hercov sú dokonalé, na polohy niektorých som nebola zvyknutá a boli pre mňa príjemným prekvapením. U takýchto seriálov je plný počet hviezdičiek málo.

Na útěku

Na útěku (2023)

Seriál, ktorý vznikne raz za dlhé roky a ešte dlho ostáva rezonovať v mysli diváka. Symbolika každej scény, aj tej najsurovejšej, je až dychberúca. Plasticky vyobrazené hlavné aj vedľajšie postavy, ktoré majú výrazný vplyv na posúvanie deja a na výpovednú hodnotu celého, majstrovsky zvládnutého seriálu. Hviezdne obsadenie skvele doplnené o mladú generáciu kvalitných hercov, nie idolov. Prelínanie perspektívy detí s flashbackmi života rodičov je zvládnuté na úrovni, podfarbené dokonale zvolenou zvukovou stopou, naplnenou sugestívnym soundtrackom. Z celého seriálu sršia emócie, ale nie také, ktoré diváka citovo vydierajú, len mu pripomínajú jeho ľudskú podstatu. Zvolený extrémny prístup cez nadľudské schopnosti jednotlivcov predkladá divákovi obraz obrovských sociálnych tlakov a rozporov. No, a na veľkú dieru, veľká záplata. Moderná spoločnosť, kde sa budovanie kvalitných sociálnych väzieb mení na budovanie kariéry a postavenia, zabúda na dôležitosť výchovy detí pod rôznymi výhovorkami. Toto dielko je ako ľadová sprcha. Zobrazuje, aké je dôležité vychovávať, dávať lásku a hlavne chrániť deti a tým zachrániť aj celú budúcnosť rodiny, ak ju stále považujeme za základ spoločnosti. Latka bola nastavená vysoko. Klobúk dolu!