Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (7)

Vrana

Vrana (1994)

Vynikajúce kostými, hudba, pochmúrnosť mesta a použité filtre dotvárajú celkovú atmosféru tohto sfilmovaného komiksu. Citovanie Edgara Allana Poa a jeho Havrana. Proste dielo s veľkým D. Vynikajúci Brandon Lee, ktorý konečne prekročil tieň svojho otca. Škoda, že nemohol svoj talent rozvíjať ďalej. Možno paradoxne jeho smrt filmu pomohla, ale samotné repliky sú premyslené, nie sú prázdne a len aby sa niečo aj povedalo! Motív pomsty, lásky a potrestania zloduchov nie je výnimočný, ale geniálne je jeho spracovanie. Síce musím priznať, že sú tam isté prešľapy voči logike, ale to sa dá prepáčiť. Myslím, ze Alex Proyas môže byť na tento film právom hrdý! pre mňa najlepšia love story!!!

Prelet nad kukučím hniezdom

Prelet nad kukučím hniezdom (1975)

Keď máte chuť tej sestricke zakrútiť krkom, tak to musí byť dobrý film :D Ale nie, vynikajúce herecké výkony a neskutočná bezmocnosť, ktorú prežívam spolu s Jackom... Je to úžasný film!

Nožnicovoruký Edward

Nožnicovoruký Edward (1990)

Osobne si myslim, ze ide o najlepsiu spolupracu Burtona a Deppa. Farebne domceky a cela stvrt v protiklade s pochmurnym zamkom, kde zije "netvor". Buranie mytov, ze to cierne je to zle...

Klub poslednej nádeje

Klub poslednej nádeje (2013)

Keď človek nemá čo stratiť, vtedy skutočne bojuje a riskuje, aby dosiahol svoje. Napriek nepriazni osudu a tomu, že Ronnie nemal deti, vedel zo života vytrieskať maximum a zanechať po sebe odkaz. Výborná dráma, ktorá nenudí a neútočí za každú cenu na city. Po dlhšom čase, čo som to videla, stále na ten film myslím a považujem ho stále za lepší a lepší!

Schindlerov zoznam

Schindlerov zoznam (1993)

Spielberg bol kedysi môj favorit a v nemalej miere sa o to zaslúžil aj tento film. Kedysi ma strašne dojímala scéna na konci, keď sa Schindler rozplače, že mohol zachrániť ešte ďalších. Dnes je to skôr skutočnosť, že je človek schopný takého zverstva na druhom človeku.

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001)

Tento film ma ocaril na prve pozretie. Som z tych, co knihu necitali a tak som nebola nicim ovplyvnena a nic som v podstate neocakavala. Skvelo spracovany film, ktoremu nechyba snad nic, ziskal dalsieho fanusika :)