Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Komédia
  • Horor

Recenzie (15)

plagát

Dorohedoro (2020) (seriál) 

LSD, Steroidy, Ko..Fein čo asi všetko tvorkyňa predlohy užívala pri tvorení tejto šialenej fantasy jazdy. Ak by som mal prvú sériu nejako zhrnúť tak by to bolo slovo Chaos ale neskutočne zábavný plný originálnych a veľmi netradičných nápadov, rozuzlení problémov ale aj veľmi charizmatických postáv ktoré disponujú veľmi originálnymi schopnosťami. Proste celý fantasy svet Dorohedoro pôsobí veľmi živo a je premyslený do najmenšieho detailu. Veľká škoda že sa pravdepodobne už nedočkáme pokračovania Anime a teda tento svet budeme musieť preskúmať pomocou Mangy. Dal by som si gyozu!

plagát

Whiplash (2014) 

Priznám sa, že nie som fanúšikom Jazzu no ani vo sne by som nepovedal, že práve film s touto ústrednou témou napne moje nervy a emócie ako nejaký skvelý Thriller. Silne ľutujem, že som tento "veľký rest" tak dlho odkladal. 5*

plagát

Fontána (2006) 

Film po vizuálnej a hudobnej stránke tak krásny, že by sa kľudne zaobišiel aj bez tak hlbokého (a zároveň jemného) deja akým disponuje. Ústredné duo hercov predvádza neskutočný výkon a každú jednú emóciu som im ako divák veril. Zážitok jedna báseň (doslova)

plagát

Duchovia Inisherinu (2022) 

Jednoznačne najlepší film ktorý vystihuje podstatu pojmu Ghosting, perfektne zachytáva pocity ktorými si dotyčná osoba (obeť) prechádza. Skvelo poukazuje na zúfalosť do ktorej tento jav môže prerásť. Silne emočná jazda doplnená overeným hereckým duom, priam rozprávkovou krajinou a kúzelnou hudbou. McDonagh opäť ukázal že Drámu vie a na každý jeho nový počin sa oplatí čakať. Osobne najkrajší film roku 2022. What is despair ?

plagát

Pearl (2022) 

Sequel X ma nejako veľmi nezaujal, to však neplatí o Pearl, vkusne zobrazený rozklad psychiky v dôsledku nesplnených snov a nedostatku lásky štýlovo ba až groteskne naaranžované scény doplnené taktiež dobovou hudbou veľmi zaujali a užíval som si pohľad skoro až na Andersonovskú kompozíciu. Mia Goth podáva perfektný herecký výkon ako je už u nej zvykom. Horror v pravom zmysle slova sa síce nekoná ale na pozícii bizarného psycho-thrilleru funguje geniálne. Škoda absencie hlbšieho príbehu, ale aj bez funguje film skvelo. Pearl= Michael Myers/Postrach Denis

plagát

Mluvící hlavy (1980) 

Jeden z najkrajších a najúprimnejších filmových počinov, pri odpovediach som sa ako divák často zamýšľal nad hodnotami života, a kam ako spoločnosť dnes smerujeme. Svojou ľudskou hodnotou ma dokument naozaj dostal a odpovede zvyknú byť pekne inšpiratívne.

plagát

David Lynch: Život v umení (2016) 

Čo dodať, vždy som mal slabosť pre tvorbu Pána Lyncha. Tento dokument priblíži divákovi kreatívny proces ale aj myslenie režiséra už od čias dieťaťa. Samozrejme obsahuje aj zaujímavé ukážky malieb, modelov tak aj amatérskej filmovej produkcie. Je zaujímavé počúvať režisérove myšlienky o temnote a jej nádhere, až potom divák zistí ako odlišné myslenie môže mať jeho obľúbený tvorca.

plagát

Barák (2022) 

3 nepríjemné stop-motion animované príbehy na štýl Wesa Andersona z ktorých 2 dokážu pekne vystrašiť a navodiť pocit nekomfortu. Jedná sa o silne depresívne a až na kosť nepríjemné pozeranie ktoré v divákovi zanechá pocity ešte dlho po zhliadnutí. Určite by som dal do pozornosti ešte skvelú hudbu

plagát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Dielo o tom, že kariéra nie je všetko a ako človeka formuje prostredie a ľudia ktorí ho obklopujú. Doplnené skvelým soundtrackom od Elliota Smitha v čele so skladbou Miss Misery. Spolu tvoria nezabudnuteľný zážitok.

plagát

Pátranie po Sugar Manovi (2012) 

Príliš krásne aby to bolo reálne? No ono to reálne ale fakt je, úžasný príbeh o tom ako si zachovať pokoru a, že šťastie si raz nájde každého len treba počkať. Super natočený príbeh vďaka ktorému som spoznal skvelého umelca a jeho tvorbu. Ďakujem