Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Thriller

Recenzie (16)

plagát

Smrtící posedlost (2019) 

Vodič bielej dodávky, tak trochu labužník, ktorý je vyzbrojený akýmsi vysokoúčinným biolitom a všetko robí s kľudom Angličana, prenasleduje rodinu na čele s tak trochu pripečenou hlavou rodiny, otcom, ktorý to na diaľnici už psychicky nevydržal a zobral dodávku z pravej strany. Nuž, to malo za následok zničené Volvo, rozbitý mobil, zopár pľuzgierov a zásah polície. Starý otec dostal kľučkou po čele a stará mama asi aj zabudla ako sa volá. Film je smutný a veselý súčasne, to sa často nevidí. Okrem toho, kto rád holandskú muziku, mal by filmu dať šancu.

plagát

Beštia (2022) 

Hľadal som horor a našiel som tento film. Zaujimavý príbeh na štyl čelustí, lenže v tomto prípade ide o leva a nie žraloka. Priznám sa, že nie som fanúšikom filmov, kde žraloky, vlky, medvede alebo levy požierajú ľudí, no napriek tomu som si film pozrel rád. Bez tých detí by ten film mohol byť oveľa lepší, asi by tam nechýbali nikomu. Pre mňa hrajú prvé husle lev a Toyota. Zvyšok je do počtu.

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

Udržať diváka počas 166 min. v napätí je určite neľahká úloha. Film ponúka množstvo zaujímavých akčných a veľkolepých scén, dej však kopíruje v mnohom časy dávno minulé, boj u územia, trón a nerastné suroviny. Človek by si mohol myslieť, že budúcnosť prinesie zmenu, ale film pripomína bojujúcich beduínov, spomína sa cesta do raja a svätá vojna a pohľad na zahalené ženy evokuje kultúru, ktorú nájdeme na blízkom východe. Nuž, scenár nezabudol aj na veľkú, silnú, nekompromisnú spoločnosť, ktorá disponuje fantastickými technológiami, pochodujúca v čiernej rovnošate len tentokrát ich vedie nejaký Voloďa. Netuším, čo divákov vedie k hodnoteniam okolo 90 percent, ale ja film aj napriek efektom, hudbe a účasti Javiera hodnotím na úrovni 70%.

plagát

Bedári (2019) 

Francúzska kinematografia sa zmenila, neponúka to, čo ju svojho času preslávilo. Taktiež už nemá hereckých velikánov akým boli Louis de Funès, Alain Delon alebo Jean Reno. Nielen herecky ale aj žánrovo a prostredím sa Francúzsko čoraz menej podoba samo sebe. Vo filme sa nemihne len tak nejaký černoch, aby sa naplnila kvóta, ale filmy čím ďalej viacej poukazujú na sociálne nepokoje, kriminalitu, rasové predsudky, drogy a násilie. Tak ako aj v tomto snímku, sa film odohráva praktický v africkom, resp. blízkovýchodnom prostredí, kultúrne-obohatenom predmestí Paríža, v ktorom panuje bieda, kriminalita, islam, špina, neporiadok a polícia je nepriateľ číslo jedna. Hoc osobne nepreferujem filmy, v ktorých detské postavy zohrávajú takmer hlavnú rolu, film prekvapí svojim dejom, ponúkne zopár akčných scén, šokujúcich momentov a ako inak veľa policajných aut Made in France. Film ako taký neurazí, je však pre Stredoeurópana šokujúcim dôkazom toho, že sa spoločensky valíme do katastrofy.

plagát

Danger Close: The Battle of Long Tan (2019) 

Nový Zéland skutočne poslal do Vietnamu malú armádu a to na základe zmluvy ANZUS, ktorú podpísalo so Spojenými štátmi. Prvá polovica filmu je slabšia, druhá už poskytne viacero akcií. Za mňa by bol film za tri hviezdičky, vzhľadom na to, že poukázal na zaujímavý fakt účasti tejto krajiny vo vojne, hodnotím štyroma hviezdičkami.

plagát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Veľmi kuriózne vidieť automobil TATRA 613, Sandlera s českou vlajkou, mobilné telefóny a vesmírnu misiu k Jupiteru v jednom snímku. Za mňa najväčší výkon podal pavúk, ktorého mi nakoniec bolo aj ľúto.

plagát

Kong: Ostrov lebiek (2017) 

Film ponúka slušné efekty, nie len zo súbojov, ale aj použitej vojenskej pyrotechniky. Nechýba štipka humoru, ani americký patriotizmus. Opustený ostrov, podobajúci sa tomu, ktorý sme videli v jurskom parku, je posledný záhadný kus planéty. Dobrodružný fantasy film, v ktorom sa mihne japonský vojak druhej svetovej vojny a americká armáda z Vietnamu. Mňa film pobavil viac ako som očakával, pričom už minimálne hudba stojí aspoň za štyri hviezdičky. Taktiež Kong bol v dobrej kondícii a nesklamal, hoc titul "king" mu v tomto prípade nedopriali.

plagát

Beckham (2023) (seriál) 

Vôbec som netušil, že mi je Beckham sympatický. Svojho času, som ho vnímal len ako hezouna. Dobrý dokument a pekný príbeh. Určite si úspech zaslúžil. Veľmi sa mi páču, že nemá rad neporiadok. Asi by sme si rozumeli.

plagát

Grimsby (2016) 

Cohenov rukopis sa nedá poprieť. Jedno Britom nemožno uprieť, vedia si robiť srandu sami zo seba. Hoc miestami nechutným a absurdným spôsobom.

plagát

Po stopách vraha (2021) 

Bruce Willis iba vo vedľajšej úlohe. Určite na viac ako 43%. U mňa 80%.