Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Schindlerov zoznam

Schindlerov zoznam (1993)

Moja emocionálna rozbuška - a to bez ohľadu na to, koľkokrát som tu už videl a koľko ešte uvidím. Smútok nad jednou z najväčších tragédií v dejinách, radosť z každej nevinnej duše, ktorá dokázala neopustiť svoje telo počas toho strašného obdobia, zdesenie z priam nepochopiteľného masového úpadku morálky a svedomia a hnev zo skutočnosti, že aj v dnešnej dobe existuje početná skupina neskutočných idiotov - vyznávačov fašizmu a zapieračov holocaustu. Toto je len zlomok zo spektra emócií, ktoré vo mne tento film zakaždým vyvolá. POVINNÉ pozeranie pre všetkých. U mňa zatiaľ kráľ filmov.... bez vážnejšieho otrasu trónu.

Mafiáni

Mafiáni (1990)

Tak tento film som videl už toľkokrát, že by som ho snáď odrecitoval až po koncové titulky. Goodfellas a Scorsese spôsobili, že som sa doslova zaľúbil do filmov s mafiánskou tématikou a všetky ostatné perly tohto žánru som MUSEL v krátkej dobe zhliadnuť až PO tomto filme. Namachrovaný De Niro sa snáď pre takéto roly narodil a o cholerickom prejave Pesciho ani nehovorím. U mňa neochvejne v TOP 10.

Matrix

Matrix (1999)

Môj najväčší audio-vizuálny zážitok z kina, najväčší šok z pointy filmu, azda najgeniálnejší soundtrack. Revolúcia akčného sci-fi (slow-motion camera). ... a také okuliare si aj ja raz kúpim (: .

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Zamiloval som si Aronofského rukopis a pomaly (až po zhliadnutí "Pi" a "The Fountain") putoval do môjho rebríčka TOP režisérov. Ellen Burstyn som ako Sarah Goldfarb veril každú sekundu a OKAMŽITE postúpila aj medzi elitné herečky. No a film (čuduj sa svete) tiež do TOP TEN. Ešte chýba rebríček pre naj hudobných skladateľov... bez váhania miesto pre Clinta Mansela. To ako mi Requiem vyrazil dych svojou gradáciou a fenomenálnym vyvrcholením u mňa snáď nemá obdoby. Málokedy sa stáva, že po (!) uplynutí záverečných titulkov precitnem so spadnutou sánkou. Nehovoriac o tom, že som ho ešte takmer do rána počas prebdenej noci ležiac na posteli nemohol dostať z hlavy. Taký emocionálny dopad, spôsobený filmom, som zažil už len pri Šindlerovom zozname. A to je odo mňa pre Pána Aronofského najväčší kompliment.