Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Horor
  • Komédia
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Terminátor 2: Deň zúčtovania

Terminátor 2: Deň zúčtovania (1991)

TERMINATOR 2 je príbehom Johna Connora, 10 ročného chlapca na ktorom leží osud celého ľudstva, čomu samozrejme spočiatku neverí. Vyrastá u pestúnov, pretože matku má umiestnenú v nápravnom zariadení a sám si o nej myslí že je úplne psycho. To sa však zmení s príchodom dvoch terminátorov usilujúcich o jeho život, každý samozrejme z opačnej stránky, a k jednému z nich si dokonca vypestuje vzťah ako k vlastnému otcovi, ten sa však má ešte len narodiť. Legendárny, nekompromisný a ukážkový akčný sci-fi thriller, vo svojej dobe najdrahší film histórie, predčil všetky očakávania ako tvorcov tak aj divákov a samotných recenzentov a pre všetkých zúčastnených hercov sa stal nedostižným vrcholom slávy a míľnikom kinematografie.

A.I. Umelá inteligencia

A.I. Umelá inteligencia (2001)

Novodobý Pinokio a srdcervúci príbeh chlapca-androida, ktorého jedinou túžbou je, aby mu jeho mama opätovala nikdy nekončiacu lásku a preto sa chce stať človekom, zasadený do dokonalého snového futuristického sci-fi príbehu od dvoch legiend filmového priemyslu Kubricka a Spielberga.

Nožnicovoruký Edward

Nožnicovoruký Edward (1990)

„Prečo vlastne sneží, starká? Odkiaľ sa berie sneh?“ Temná rozprávka vychádzajúca zo schémy Kráska a zviera, kúzelný Tim Burton a o nič menej dojímavý Danny Elfman na vrcholoch svojich síl, prvá veľká úloha pre Johnnyho Deppa (nikto iný by sa tam nehodil) s peknučkou Winonou Ryder, bohužiaľ posledný zárez Vincenta Pricea, a takto by som mohol pokračovať až po pána policajta, proste tie postavičky ulízaného pestrofarebného predmestia versus štýlovo strašidelný zámok a Edward, jeho pohľady, prepichnutá vodná posteľ, výtvory záhradnícke či kadernícke, pokus o vlúpanie a následný prechod k temnejšej časti filmu, odhoďte zbrane (že by si tu Singer našiel scénu do X2, ktorú drsnejšie rozvinul), neštvaný Edward ničiaci steny domu, strhávajúci si šaty a prepichujúci kolesá na autách a samozrejme tanec pod umelým snehom, to všetko je proste čarovné. Ach, tá hudba. Makeup a efekty samozrejme Stan Winston. Môj obľúbený film. Naposledy videné: 11.7.2009

Kult hákového kríža

Kult hákového kríža (1998)

Rodinná tragédia, v podobe smrti otca rodiny, zasiala semeno zla v srdciach jeho dvoch inteligentných, no pomstou zaslepených synov. Po krutej poprave černocha sa Derek dostáva do vezenia, kde sa mu jediným priateľom stáva mladý, neprávom odsúdený, černošský chlapec a vďaka nemu úplne zmení svoj doterajší postoj. Po prepustený musí opustiť komunitu dovtedajších priateľov a priviesť na správnu cestu aj svojho brata, kým nebude príliš neskoro... Najlepšia, kultová, antiskinheadská dráma s famóznym Edwardom Nortonom a Edwardom Furlongom v podmanivom spracovaní s jedným z najdepresívnejších koncov, ktorý musí rozbiť úplne každého.

Terminátor

Terminátor (1984)

Arnold ako vražedný robot. Cestovanie časom. Já se vrátím! A Cameron stvoril dokonalé akčné scifi.

Pád do tmy

Pád do tmy (2005)

Nedávno bola na CSFD anketa, akéže to horory máme radšej, či atmosferické a napínavé alebo krvavé a brutálne. Ťažké to rozhodovanie, no keďže tie brutálne vsádzajú poväčšinou len na efekt, tak som dal tú prvú možnosť. A tu mám film ktorý spĺňa obe uvedené. Atmosferické brutálne béčko (v tomto prípade je to pochvala, pretože v A produkcii takéto niečo určite neuvidíme) sa s nami naozaj výdatne pohráva už od samého začiatku. Atmosféra hustne a hustne a ja som len žasol, čo sa dá v takej jaskyni zažiť. Klaustrofóbia funguje na jednotku, neskôr sa všetko zvrhne na nehorázne krvavú sekačku, režisér po nevyvážených Dog Soldiers (2002) pracuje na plné otáčky, hudba absolútne skvelá (niektoré pasáže znejú ako z Carpenterovho The Thing ´82) a odvážny scenárista sa nebál vyrukovať s tou najdrsnejšou verziou aká bola za dlhý čas sfilmovaná. Naposledy videné: 12.3.2010

Klub bitkárov

Klub bitkárov (1999)

Vizuálne fantastické kultové (pre mňa určite) dielo natočené podľa knižnej predlohy s prepáčením asi psychicky naruseného človeka. Film nemožno v žiadnom prípade brať vážne, je to len zábava, absolutne nevhodná pre našich rodičov. Keď som na film šiel prvýkrát do kina, čakal som niečo úplne iné. Po viacerých zhliadnutiach sa mi páči čím ďalej tým viac. Je tam proste kopa nápadov kt. sa nedajú zachytiť pri jednom pozretí.

Muž z inej hviezdy

Muž z inej hviezdy (1984)

Carpenterove najkrajšie dielko. Romantických sci-fi nie je veľa, navyše toto s poctivou dávkou tajomna. Pre mňa taktiež pôsobivejšie ako Spielbergov príliš sladký E.T. Je jasné, že Jeff a Arnie boli v tejto dobe dobrý kamaráti a mám ich spolu na jednej fotke ako Arnie zasvedcuje Jeffa do cvičenia. Keď práve vyvinutý mimozemšťan stáva zo zeme samozrejme nahý, nápadne to pripomína vstávajúceho T-800 z Terminátora (1984). Pekné a ešte aj to jeho hláškovanie. =)

Votrelec 2

Votrelec 2 (1986)

Cameron prišiel s jedným z najlepších pokračovaní v histórii filmu, so skvelým nápadom kombinujúcim vojnový film s akčným sci-fi hororom, vybaveným tým najcharizmatickejším týmom vesmírnych mariňákov. Vďaka nápadu vesmírneho komanda sa mu môžu do konca života klaňať všetci fanúšikovia AvP univerza ako komixového tak aj hráčskeho. Dvojité strhujúce finále a tentoraz absolútne oddaný android Bishop už nikdy nenájdu konkurenciu.

Vzpomínky na lásku

Vzpomínky na lásku (2004)

Krásny príbeh, dokonalý doják. Proste filmové nebo. U mňa top romantická melodráma akú dokážu natočiť len Kórejci.