Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Komédia
  • Dobrodružný

Obľúbení režiséri (10)

Juraj Jakubisko

Nech si každý vraví čo chce, ale je to doteraz najvýznamnejší slovenský filmár. V topke ho mám za: 1. Sedím na konári a je mi dobre, 2. Nejasná správa o konci sveta 3. Tisícročná včela (to dielo zreje ako víno). No a tiež chodil na ŠUP-ku ako aj ja. :-)

Jean-Jacques Annaud

Menej filmov, ale veľa kvality. 1. MEDVEĎ (podľa mňa jeden z najlepších filmov všetkých čias), 2. Meno ruže, 3.Nepriateľ pred bránami

Miloš Forman

Na spočítanie filmov, ktoré považujem za absolútne dokonalé a nemám im čo vytknúť ani kebyže chcem, by mi bohate stačili prsty na obidvoch rukách. A tento režisér nakrútil hneď dva také filmy - Prelet nad kukučím hniezdom a Amadeus. V topke ho preto musím mať právom.

Stanley Kubrick

Mať ho v topke mi príde síce už trocha tuctové, natočil však niekoľko filmov, ktoré vo svojich žánroch patria k tomu najlepšiemu. Najradšej mám od neho jeden z filmov môjho detstva - Spartakusa.

John Boorman

Aj napriek piatim oscarovým nomináciam trocha nedocenený a pozabudnutý režisér, ktorý vytvoril niekoľko vo svojich žánroch mimoriadnych filmov. Miesto v topke si zaslúži nielen preto, že som k nemu napísal biografiu, ale aj pre skvosty ako EXCALIBUR a Deliverance.