Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný

Recenzie (43)

plagát

Bitva na Moravském poli (2021) (TV film) 

Solídne spracovaný dokument. Hrané pasáže sú pre potreby dokumentu zvládnuté uspokojivo, obzvlášť samotná bitka. Chýba mi však detailnejší popis jej priebehu.

plagát

Cid - Série 1 (2020) (séria) 

Ja som si to náhodou užil. Som milo prekvapený a teším sa na ďalšiu sériu.

plagát

Poslední království - Série 5 (2022) (séria) 

V porovnaní s predošlými mi príde finálna séria najslabšia. Odhliadnuc od historických nezmyslov mi akosi chýbali prekvapivé a nepredvídateľné dejové zvraty. Tak ako mnohí iní sa aj mne núka porovnanie s Vikingami, v ktorom sa však stále jednoznačne prikláňam k The Last Kingdom.

plagát

Vikingové: Valhalla (2022) (seriál) 

Nečakal som histórie sa držiaci scénar, ani verné zobrazenie obdobia, na podobné seriály hľadím skôr ako na fikciu s cieľom pobaviť. No tu som sa až tak nebavil. Dve tretiny seriálu dialógy, mnohokrát nezáživné a zbytočné naťahovanie času. Herecké obsadenie ma teda nepresvedčilo, ani charizmou, ani výkonmi. Zachraňuje to aspoň pár svetlých momentov a občasné neočakávané zvraty. Uvidíme, možno bude ďalšia séria zaujímavejšia

plagát

Poslední království - Série 4 (2020) (séria) 

Mám obavu že s ďalšími sériami pôjde kvalita seriálu dolu. Štvrtá séria stráca tú dynamiku predošlých, ktoré boli plné zásadných zvratov a neustále sa niečo dialo. Ešte stále ma síce seriál baví, no už to nieje tak úplne ono.

plagát

Liečiteľ (2013) 

Moje očakávania boli vysoké a o to väčšie je moje sklamanie. Pozor SPOILERY! Od momentu kedy sa hlavný hrdina rozhodne vydať do Perzie som iba žasol nad toľkou naivitou a gýčovitosťou. Negramotný anglický mladík sa vydá navštíviť veľkého učenca, cestou sa akýmsi zázrakom naučí hebrejsky a arabsky, sám si vykoná obriezku a vmiesi sa medzi Židov, ktorí ho hneď prijmu medzi seba, pretože sa asi akýmsi ďalším zázrakom naučí ich zvykom. Samozrejme prežije piesočnú búrku a náhodou dojde sám cez púšť presne tam kam smeroval. Ibn Síná si ho náhodou obľúbi a dokonca to vyznieva tak, že veľký filizof a učenec sa bude učiť od anglického mladíka. S absurdnosťami, ktorými je film pretkaný skrz na skrz by som mohol pokračovať ďalej. Kladne aspoň hodnotím výpravu, váhal som nad jednou a dvomi hviezdami, nakoniec z milosrdnosti udeľujem dve.

plagát

Meno ruže (2019) (seriál) 

Tak ako mnohí iní ani ja sa nedokážem ubrániť porovnaniu nie len s originálnou knižnou predlohou ale aj s filmom. Oproti filmu ide seriál viac do hĺbky knižnej predlohy, no zároveň dej rozširuje o linky, ktoré sú úplne mimo deja knihy a mne teda dosť celkový zážitok kazili. Nebyť práve tých vymyslených liniek hodnotil by som seriál lepšie. Turturro v role Williama z Baskervillu mi vôbec neprekážal, ba naopak do úlohy mi svojim pokojným a rozvážnym vystupovaním perfektne sadol. Rovnako tak opát a Bernard Gui. Žiaľ rolu Salvatoreho vo filme zahral Ron Perlman tak dokonale, že sa mu ten seriálový ani z ďaleka nevyrovná. Výprava na mňa miestami pôsobila dosť umelo (najmä exteriéry) no naopak interiéry (napríklad sála kde bola vedená dišputa a vypočúvanie Remigia) boli zvládnuté perfektne. Filozofický odkaz knihy už vnímam rozpačitejšie. Oceňujem niektoré doslovné citácie avšak tá pravá podstata akoby bola niekde za závojom detektívnej zápletky a len sem tam sa predierala na povrch. Celkový dojem zo seriálu je taký lepší priemer.

plagát

Soumrak templářů - Série 2 (2019) (séria) 

Tak som nakoniec predsa dal šancu aj druhej sérii, ktorú hodnotím o jednu hviedičku lepšie ako prvú, no stále sa nedokážem zbaviť dojmu béčkovosti. Nebudem sa na seriál dívať z pohľadu historickej presnosti, pretože tam by som musel ísť s hodnotením predsa len nižšie. Zvláštne motívy a chovanie postáv, málo presvedčivé herecké výkony, či predvídateľnosť deja, to všetko seriálu uberá kredit. Naproti tomu kladne hodnotím výpravu a kostýmy. Stále však seriál pre mňa ostáva priemerom.

plagát

Smutné jazyky (2018) 

Nepochybne zaujímavý dokument, no prijal by som keby to bolo urobené regionálne ucelene. Povedzme keby autori najskôr predstavili postupne každý jeden región s históriou tamojších Nemcov a potom možno jednotlivé osudy obyvateľov z rôznych regiónov na "striedačku".

plagát

1917 (2019) 

Po vizuálnej stránke vcelku fajn, obsah ma však až tak nenadchol. Klasický guľkám sa vyhýbajúci a všetko prežijúci hlavný hrdina, ktorý musí za každú cenu splniť úlohu aby zachránil x ďalších spolubojovníkov. Nič nové, nič prevratné.