Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Horor
  • Akčný
  • Krimi

Recenzie (27)

plagát

Zošalieť (2022) 

Prekvapko roka zatiaľ. Od prvého momentu ma to chytilo, potom som to chcel vypnúť (byrokratky mi mocne liezli na nervy - ale áno, viem že to bol zámer!) a nakoniec som bol rád, že som to vydržal. Veľmi civilne a chladne (a zároveň empatizujúco) pôsobiaci film, pri ktorom je každému kto niekedy býval na sídlisku jasné, že veľa ľudí ho denne žije. Tak ako som želal Nadii, aby už našla pokoj, želal som Vladovi aby ... žiaľ, ani jednému sa to zrejme nepodarilo a tak som si trpkosť z filmu niesol aj po jeho skončení. Avšak trpkosť zmiešanú s radosťou, že som tento film videl. Mne to skrátka sadlo a som rád, že tu tento film máme. Bez váhania by som dal päť hviezd, ale myslím, že krásne, plné štyri budú nateraz vhodnejšie. Treba vidieť. P.S. Keďže „bratislavské“ filmy mám mimoriadne rád, už teraz sa teším, ako pri najbližšej prechádzke do mesta zamierime na Sibírsku a na Americkú, po stopách hlavnej hrdinky.

plagát

Zimné prázdniny (2023) 

Krásne jemný, pohodový a najmä ľudský film. Od začiatku sa mi to páčilo a dokonca aj Hunham mi liezol na nervy spôsobom, že som si ho musel od začiatku obľúbiť. Keby som bol vo veku študentov, asi by som ho nemal rád, ale ak by som mal ako študent aktuálne myslenie, považoval by som ho vďaka jeho dobre mierenému sarkazmu za ikonu školy. Veľmi dobré, celé!

plagát

Ulice bez mena (1989) 

Áno, film nejde veľmi do hĺbky a o výraznom deji sa tiež nedá hovoriť. Ale ak si odmyslíme tieto parametre, dostaneme pekný film, reflektujúci nie dávno minulé časy. Ale čo je na tomto filme najdôležitejšie - veľmi pekne portrétuje dobovú Bratislavu - najmä však ulice Petržalky. A preto tento film považujem za jeden z klenotov kategórie „bratislavských“ filmov. Naozaj však treba priznať, že sa dalo ísť aj hlbšie a film by bol špička. Pretože atmosféra, tempo, hudba a vlastne aj (ne)herci sú veľmi fajn. Ale i tak som za tento film vďačný a zaraďujem ho do zbierky. Odporúčam podobný film s názvom Iba taká hra, ktorý okrem krásnych záberov na podobné miesta mesta prináša aj živší a dramatickejší dej.  Pozdravujem užívateľa Pavel1000.

plagát

Men (2022) 

Mne by úplne stačilo, ak by všetko ostalo v náznakoch, pretože atmoška s hudbou sú parádne. Ten koniec mne osobne veľmi nechutil. Nemôžem povedať, že by mi vyslovene vadil, ale stačilo menej tlačiť na sekeru. Ale inak fajn, postavičky správne znepokojivé, prostredie výborné. Dám 4 hviezdy, aj keď by možno stačili aj tri. Tú štvrtú dám za tunely. Tam si ma film naplno získal.

plagát

Čiary (2021) 

Takto. Film je to pekný. Dalo by sa povedať aj krásny. Čakal som však niečo iné. Vysvetlím. Mám rád Bratislavu. Som hrdý bratislavčan, mám rad svoje ulice, uličky a vôbec. Viem sa hnevať, keď je niečo zlé, dokažem sa tešiť, ak niečo ide ako má. Prajem všetkým obyvateľom mesta aby tu boli štastní a napĺňa ma radosťou, ak som toho svedkom. Teším sa keď vidím spokojných a milých ľudí.  Mám mierne nostalgickú radosť keď sopliaci vo svojich špinavých Vansoch tiahnu mestom, bavia sa a užívajú si svoju bezstrarostnosť. Držím palce prevádzkam a podnikateľom, ktorí majú pohľad na veci nezaťažený socíkom a majú pekné logotypy. Nočné mesto a jeho atmosféra ma nikdy neomrzí a s radosťou fotím ako uličku historického centra, tak aj ten najhnusnejší panelák. Vkusný development mi nevadí, ale som rád, že nedaľeko downtownu máme staré dobre centrum alebo krásnu štvrť 500 bytov. Jednoducho, mám rád Bratislavu. Starú, novú, verím že aj tú budúcu.  Čakal som, že keď sa budem dívať na tento film, budem toto všetko cítiť dvojnásobne. Na film som sa tešil dva týždne dopredu a včera pri vysielaní na RTVS som nachystal všetko tak, aby nás nič nerušilo. Ešte aj klietku s korelami som zakryl koberčekom, aby nám do toľko očakávaného a vytúženého filmového diela nepizúkali.  Ale ono to neprišlo. Nechcel by som, aby bol pocit nadšenia vyvolaný prvoplánovými a plytkými emóciámi na prvú dobrú, ako od Vila Rozborila. Práve naopak. Ibaže postavy v tomto filme ma okrem uja z Palisádov vôbec nezaujali, ba teta z Topolčianskej  ma chvíľami doslova iritovala. Áno, ľudia sú rôzni a nie všetci sme knižne (alebo skôr filmovo) krásni a urbánne chrumkaví. Tiež som čakal na hlbší prienik medzi históriou mesta a súčasnými rýchlymi zmenami. Viac ľudskej atmosféry, viac jemnosti a ticha, viac panorám. A v rozumnej miere aj pohľadnicovky, pentagonovky a hlavnástanicovky. Jednoducho, viac Bratislavy. Autori filmu to však svoju realitu Bratislavy vidia takto. A to je dobre. Rád by som však ocenil peknú kompozíciu obrazu a zvuku, hudba bola skvelá a niektoré zábery doslova fantastické. A to až tak, že by obstáli ako samostatné obrazy. Aj napriek kritickému tónu som za film autorom vďačný a mám z neho radosť. Určite mu budem venovať ešte jedno zhliadnutie. Počkám dva týždne, možno mesiac, možno dva. Potom pozriem. Zmierim sa alebo pochopím. Ono to dozreje. Možno. Nateraz ďakujem za pekný film o Bratislave.

plagát

Ropáci (1988) (študentský film) 

Krásny študentský film, lepší ako mnohé diela ostrieľaných filmárov (s rozpočtom). Výborné dielko, celých 20 minút som sa vyškieral.

plagát

Díra (2019) 

Ak by to malo vydarený, resp. dotiahnutý záver, s radosťou by som tu nechal 5 × * ale takto skonštatujem, že je to parádny. napínavý, výtvarene krásny, veľmi dobre zahratý film s množstvom výborných prvkov ale! s neuspokojivým záverom. Mal som pocit, že autori ku koncu nevedeli ako to uzavrieť a vymysleli si pointu ktorá mala byť akože kritikou spoločnosti, pričom ma to úplne minulo. Samozrejme to v tom filme je, dá sa z toho niečo ondiesť ale je to nasilu, nemá to impakt a vôbec ma toto „posolstvo“ nezaujímalo. Ale inak paráda!

plagát

Moonfall (2022) 

Mám pocit, že som videl dva filmy. Prvý, kde podivný scenár a dialógy pripomínajú film, na koniec ktorého som sa už začínal silno tešiť a druhý, kde je tých zle napísaných kecov pomenej a kde pricházda na scénu mesiac so všetkým, čo k nemu v tomto filme patrí. Tu som bol naplno spokojný a dostal som od filmu +- to, čo som čakal. Ak čakáte Emmerichov film podľa jeho štandardnej šablóny, budete pravdepodobne spokojní. Ale nečakajte viac, lebo nedopadnete dobre. Prvá polovica **, druhá lepšie ***. Dávam za tri, ale doučiť sa.

plagát

V zajatí démonov 3: Prinútil ma k tomu Diabol (2021) 

Oproti prvým dvom dielom som sa prakticky vôbec neznepokojil (o strachu sa nedá baviť vôbec) a nevidel som nič, čo by ma nejakým spôsobom zasiahlo. Bude to tým, že od prvého dielu je to vlastne stále o tom istom? Ale aj napriek tomu som to dopozeral a necítil sa znudene alebo trápne. Bude to tým, že som si duo Farmiga - Wilson obľúbil?

plagát

Lesní rituál (2017) 

Zvažoval som či dám tri alebo štyri, nakoniec dám tri. Záver na mňa troška moc, ale inak dobré. Minimálne prvá polovica super. Atmoška tam je.