Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Horor

Obľúbené filmy (10)

Votrelec

Votrelec (1979)

Úžasný nápad od Ridleyho Scotta, talentovaná Sigourney Weaver a skvelá hororová atmosféra. Proste najväčšia klasika vo všetkom možnom. Môžem to vidieť nespočetne veľa krát, ale aj tak si to vždy užijem. Krása!

Texaský masakr motorovou pilou

Texaský masakr motorovou pilou (1974)

Jedna z najväčších klasík! Hlavný záporák - Leatherface je neskutočný a celkovo jeho spôsob zabíjania je bezchybný. Príbeh samotný je tiež celkom slušný a po celý film sa nenudíte. Obsadenie je skvelé a napätie maximálne. Tobe Hooper dokázal aj s malým rozpočtom urobiť divy. U mňa jednoznačne plný počet.

Mafiáni

Mafiáni (1990)

Pre mňa najlepší mafiánsky film! Má všetko, čo mám rád. A to skvelé obsadenie! Ray Liotta, Robert De Niro, Joe Pesci! Presne tento vývoj mafiána som mal rád a to je aj dôvod, prečo je moja najobľúbenejšia hra Mafia. :) Martin Scorsese jednoducho vie čo robí.

Príbeh z Bronxu

Príbeh z Bronxu (1993)

Jeden z najlepších mafiánskych filmov, aké kedy boli natočené! Robert De Niro sa chytil režisérskej stoličky a ukázal nám, čo všetko sa priučil z filmov Martina Scorseseho. Príbeh je založený na reálnej minulosti spojených štátov a vyzerá to dobre. Mám tento film rád a patrí k jedným z mojich TOP filmov.

Planéta opíc

Planéta opíc (1968)

Neuveriteľné, ako Planéta opíc nestarne. Čím viac krát ju vidím, tým viac sa mi páči. Je to veľmi prepracovaný príbeh, ktorý má veľké zvraty a dobrý scenár. Herecké výkony sú tu tiež veľmi dobré a masky, ktoré sú na hercoch naprosto úžasné. Vyzerajú tak veľmi realisticky, že si miestami myslíte, že sa pozeráte na skutočné opice. Z hercov treba ešte vypichnúť zvlášť Charltona Hestona, ktorý hrá o dušu a aj cez to, že cez pol filmu neprehovorý ani slovo! Hudba Jerryho Goldsmitha je naproto parádna a veľmi dobre sa počúva. Keď som videl finále filmu, kde je "socha v piesku," tak ma to naprosto odrovnalo. Planéta opíc patrí k mojím najväčším srdcovkám spomedzi filmov!

Príbeh Alvina Straighta

Príbeh Alvina Straighta (1999)

Jeden z mála filmov, ktorý ma dokáže dojať k slzám. Je to moje prvé stretnutie s Davidom Lynchom vôbec a už takto ma to dokázalo dostať. Dokázal z tak jednoduchého námetu urobiť veľmi dramatický film. Jeho hravosť a dobrodružstvo je naozaj parádne a neskutočne kúzelné. Alvinova cesta je veľmi skromná a láskyplná. Jeho život je veľmi pozoruhodný a jeho odhodlanie sa dostať za svojím bratom je skvelou ukážkou súrodeneckej lásky. Nechýba tu ani množstvo hlášok na zamyslenie. Moja naj je: "Na starobe sú najhoršie spomienky na mladosť." Hudba vo filme, ktorú zložil Angelo Badalamenti je naprosto kúzelná a hneď ako zaznela to vo mne vyvolalo pocit blaženosti a eufórie. Richard Farnsworth, ktorý neskutočne stvárnil hlavnú postavu je tu fantastický a skvelo sa tu hodí. Neviem si ani len predstaviť, ako zvládol náročné natáčanie s jeho veľkými bolesťami. Sissy Spacek a jej postava je takisto skvelá a kľudne sa jej vo filme mohli troška viac povenovať. Pre mňa je tento film nádherným dobrodružstvom a ostane mi navždy v srdci.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Clint Eastwood vo svojej (možno) najlepšej životnej forme! Film, ktorý sám režíruje a zároveň v ňom aj hrá hlavnú úlohu je jedným slovom bravúrny. Scenár je do posledného detailu prepracovaný a to až tak, že každá jedna veta, ktorá sa tu prenesie, alebo každý jeden nepatrný pohyb, ktorý sa tu vykoná dáva zmysel. Nad všetkým sa musíte zamýšľať. Od začiatku na vás film spoločne zo scenárom od Nicka Schenka tlačia ako na pílu a nepoľavia ani na sekundu. Už na začiatku vám je jasné, že sa bude jednať pravdepodobne o jedno z najlepších diel, aké kedy uvidíte. A navyše po takomto konci si len poviete: "Čo som to KU*VA videl?!" a hneď potom si chcete pozrieť film znova od začiatku! Naozaj veľmi pútavé rozprávanie do duše, ktoré vás chytí za srdce a nepúšťa vás, až kým film neskončí. Po tomto filme, alebo jemu podobnému si len poviete, že to všetko, prečo pozeráte filmy má zmysel a naozaj vás filmy bavia. Takéto filmy si zaslúžia, aby ich videl každý na svete. Keby sa dalo na ČSFD hodnotiť viac ako piatimi hviezdami, tak by to tento film určite dostal! Keď už máme ten odpad!, tak by mohlo byť aj niečo ako majstrovské dielo!

Statočné srdce

Statočné srdce (1995)

Veľkolepé dielo, ktoré má nádhernú hudbu, prostredie, obsadenie a scenár vyšperkovaný do detailov. Jeden z najlepších výpravných veľkofilmov, aký kedy bol natočený!

Poslední traper

Poslední traper (2004)

Jeden z najlepších dokumentov, aký som kedy videl. Naprosto dokonale natočené a zahrané. Videl som ho už viac krát a vždy sa k nemu rád vraciam. Len veľmi málo dokumentov ma takto dokázalo strhnúť ako tento.