Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dokumentárny
  • Akčný

Obľúbené seriály (10)

Tohle jsme my

Tohle jsme my (2016)

Začnem tým, že This Is Us je pre mňa najkrajší seriál na svete💙 Ak ste ho ešte nezačali sledovať, ihneď to napravte :-). Je to seriál, ktorý vám niečo dá, obohatí vás o múdre myšlienky a krásne príbehy. Donúti vás zamyslieť sa nad životom a viac si vážiť maličkosti. V dnešnej dobe je také množstvo zbytočných seriálov, ale verte mi, This is Us určite nie je strata času. Ja som si vychutnala každú jednu epizódu. Seriál má zaujímavé postavy, ktoré si od začiatku zamilujeme a bude to potom nesmierne ťažké sa s nimi rozlúčiť. Takým špecifikom This Is Us je, že časové línie sa prelínajú, takže s obľúbenými postavami prežívame ich minulosť aj prítomnosť (s pár zábleskami do budúcnosti!) a okrem toho sa aj významovo a obsahovo krásne dopĺňajú a nádherne do seba zapadajú ako puzzle. Nemáme v tom vôbec chaos, práve naopak. Veľmi fandím hlavnej hrdinke, herečke a speváčke Mandy Moore, ktorá vynikajúco zahrala rolu Rebeccy, wow! Celý casting je skvelý!!! Milo Ventimiglia ako Jack, Justin Hartley ako Kevin. Úctyhodný herecký výkon podal aj Sterling K. Brown ako Randall. Skrátka všetci sú super. Najlepšie napísaná a zahraná rola je jednoznačne Rebecca Pearson. Skutočne krásny seriál, taký zo života, každý si v ňom nájde to svoje a nejakým spôsobom sa s ním stotožní. Ja som mala ešte to šťastie, že som približne v rovnakom veku ako Big Three. This Is Us je nesmrteľný príbeh lásky Jacka a Rebeccy a nádherný príbeh o živote jednej neobyčajnej rodinky Pearson. Update: Season 1 a 2 jednoznačne 5*, Season 3 a 4 by som ohodnotila na 4,5* Season 5 "len" na 4* a Season 6 milo prekvapila, takže tiež 5*. Najlepšie epizódy celého seriálu sú pre mňa Super Bowl Sunday a The Train. "If something makes you sad when it ends, it must have been pretty wonderful when it was happening." True!!!

Panství Downton

Panství Downton (2010)

Klenot medzi seriálmi :-). Aj 6 sérií je málo! Som naozaj za Downton Abbey vďačná, na každý diel som sa tešila a vychutnávala si ho. Pastva pre oči a uši a balzam na dušu. Kiežby takých seriálov a filmov bolo viac. Nazvala by som ho rovno umeleckým dielom. A snáď sa k nemu po nejakom čase ešte vrátim. Jednoducho nádherné!!! 90% a možno aj viac :-). Jeden z NAJLEPŠÍCH SERIÁLOV ever :-).

Koruna

Koruna (2016)

Veľmi kvalitný seriál, každá séria je výborná, ale dnes po dopozeraní štvrtej musím povedať, že Season 4 je najlepšia! The Crown sa môže pochváliť fantastickými hereckými výkonmi, krásnou hudbou, výbornou kamerou, kvalitnou a do detailov vypracovanou výpravou a kostýmami, skrátka všetko je super! Sledovať tento vynikajúci seriál je nielen umeleckým zážitkom, ale je to zároveň aj užitočne strávený čas pri telke, človek sa totižto všeličo zaujímavé dozvie. The Crown nie je len o Alžbete II., ale o celej Royal Family a politické udalosti sú väčšinou na pozadí. Prvé dve série boli skvelé predovšetkým vďaka Claire Foy, ktorá ako mladá Alžbeta bola úžasná a tiež som si veľmi obľúbila Vanessu Kirby ako princeznú Margaret. Skvelý bol aj John Lithgow ako Winston Churchil. Tretej sérii som tak trochu nevedela odpustiť preobsadenie všetkých hercov, i keď tí noví boli tiež veľmi dobrí, nebolo to ono. Nechcela som tam Oliviu ani Helenu, ale Claire a Vanessu! To bol ale môj osobný problém, kvalitu seriálu to vôbec neovplyvnilo. A tak prišla štvrtá séria, ktorá ma úplne nadchla. Gillian Anderson by som dala Golden Globe plus ďalšie ocenenia, pretože ako Margaret Thatcher bola tak dobrá, že to ani slovami neviem opísať. Jej herecký výkon považujem za najlepší v The Crown. Wow a ten jej hlas, dá sa to vôbec nadabovať? To je jeden z dôvodov, prečo si ani neviem predstaviť pozerať tento seriál v inom jazyku ako v origináli. Perfektní boli aj Josh O'Connor a Emma Corrin ako Charles s Dianou, wow, klobúk dolu! Samozrejme aj Olivia Colman je výborná herečka, len mne osobne ako kráľovná až tak nesadla a ani Helena B. C. ako Margaret, zato "nový" princ Phillip a to Tobias Menzies mi bol ešte sympatickejší ako ten pôvodný. Pochváliť chcem aj Erin Doherty ako princeznú Anne. Všetky diely s Margaret Thatcher a s Charlesom a Dianou boli super, čiže celá Season 4, ktorá je skutočne geniálna. Odporúčam každému a nevylučujem, že si The Crown ešte niekedy pozriem. EDIT: Z piatej a šiestej série boli najlepšie Elizabeth Debicki ako Diana a Lesley Manville ako Margaret. Imelda Staunton zažiarila až vo finále, áno tiež bola skvelo obsadená ako kráľovná. Celkovo hodnotím seriál na 4 a pol*.

The Chosen

The Chosen (2017)

Prvá séria: 1. I Have Called You By Name. Začiatok je trošku náročnejší, vyžaduje si to divákovú pozornosť, sústredenie a trpezlivosť, no po niekoľkých minútach som pochopila, že tento seriál stojí za to. Hodnotenie na čsfd (momentálne 95%) a IMDb (9,4) opodstatnené🙂. Pri vyslovení mena Mary of Magdala a keď jej spadol z rúk ten džbán, to som mala zimomriavky, aké už dávno nie. 2. Shabbat. 3. Jesus Loves the Little Children. 4. The Rock on Which It Is Built. Krásna epizódka o povolaní Šimona Petra a o zázraku s rybami. 5. The Wedding Gift. Zázrak na svadbe v Káne Galilejskej snáď ešte nikde nedostal toľko priestoru a takú reálnu podobu. 6. Indescribable Compassion. 7. Invitations. Povolanie Matúša a Ježiš a Nikodém. 8. I am He. Uzdravenie Petrovej svokry a Ježiš a Samaritánka. Druhá séria sa mi asi páčila ešte viac ako prvá. Herecké výkony sú skvelé, mám už svojich obľúbencov a Ježiš je tu taký sympaťák, nemohli vybrať lepšie. Bravó, tlieskam!!! Moji TOP traja sú: Jonathan Roumie (Ježiš), Paras Patel (Matúš) - asi najlepší herecký výkon a Elizabeth Tabish (Mária Magdaléna). Obdivujem nápaditosť tvorcov a všetkých, ktorí sa podieľali na písaní jednotlivých epizód, vďaka dobrej predstavivosti a talentu v The Chosen dostávajú priestor nielenže neznámi herci, ale aj navonok nie až také dôležité postavy z Biblie. Mám však jednu pripomienku. Christmas with the Chosen nie je epizóda seriálu, ale Christmas Praise & Worship Music!!! Myslím si, že by to malo byť hodnotené zvlášť a nie ako súčasť seriálu. Tretia séria je zatiaľ najlepšia!!! Finále je neopísateľne krásne, nenachádzam ani vhodné slová, jednoducho jedno veľké WOW!!! Po dopozeraní S03 si musím dať The Chosen💙 do TOP 10. Jonathan Roumie je pre mňa ten najlepší filmový Ježiš, aký kedy bol :-). Pre fanúšikov seriálu odporúčam pozrieť si aj film Jesus Revolution (2023) takisto s Jonathanom Roumiem.

Veľké malé klamstvá

Veľké malé klamstvá (2017)

Uz ked som sledovala Golden Globes zaujalo ma, ze velke hollywoodske hviezdy a este k tomu moje oblubene herecky Reese a Nicole sa dali na serial :) a bola som zvedava vzhladom na jeho uspech...Uz par rokov som nepozerala ziaden serial, ale tento som si nenechala ujst. Od zaciatku ma vtiahol do deja a bavil cim dalej tym viac! Najlepsi bol zaverecny diel, ani som nedychala, to ma presvedcilo dat 5 hviezdiciek, wow! Uzasne herecke vykony, prekrasne prostredie, napinavy dej, zaujimave zivoty obycajno neobycajnych zien a ich problemy, naviac este pointa a tema domaceho nasilia naozaj silna. Nicole uzasna! Uz sa tesim na druhu seriu s Meryl Streep, aj ked trosku pochybujem, ze bude taka excelentna ako prva...Je to serial skor pre zeny a to kazdeho veku. Uz chapem, ze aj take velke hviezdy sli do toho a vlastne to same rozbehli a produkovali...Urcite odporucam, tych 7 hodin ubehne ako voda....88% za prvu seriu. ..... A teraz po pozreti 2. serie tvrdim, ze bola este o nieco lepsia ako prva. Zasluzenych 5* to bez komentara. Nicole Kidman exceluje este viac. Meryl Streep presvedciva ako vzdy. A Laura Dern ma tiez milo prekvapila. SUPER zimomriavky sposobujuci serial...90%.

Priatelia

Priatelia (1994)

FRIENDS je jednoznačne seriál, ktorý sa dá pozerať viackrát a vždy má svoje čaro a je na čom sa zasmiať. Po zhliadnutí špeciálu Friends Reunion som sa rozhodla, že sa k starým známym priateľom vrátim a je to, ako keby som nikdy neodišla. Aj keď si dosť veľa epizód pamätám, vždy sa schuti zasmejem a dobre si oddýchnem. Každý zo šestice priateľov je originálny, všetkých som si ich obľúbila. Rachel asi preto, že mám rada Jennifer Aniston alebo opačne. Phoebe pre jej naivitu a nevinnosť. Moniku mám rada, lebo ju viem najlepšie pochopiť. Joey je sukničkár, ale strašne sympatický a páči sa mi, ako pomaly mu dochádza, je to vtipné a podarené. Chandler mi je trošku menej sympatický, ale aj on vie byť vtipný, ovšem nie najvtipnejší, ako si to o sebe myslí. Ross je vtipný, ale niekedy mi lezie na nervy, hlavne vždy, keď rozpráva o dinosauroch alebo vtedy, keď sa nemá k činu a treba ho do vzťahu s Rachel dokopať! Každopádne JEDEN Z NAJLEPŠÍCH A NAJVTIPNEJŠÍCH SERIÁLOV. Dodatok: A hlavne to ešte nemuselo byť politicky korektné👍, dnes by už tá šestica nebola tá istá, bolo by tam zastúpenie snáď každej rasy a minimálne jeden z nich by musel byť gay.

Krok za krokom

Krok za krokom (1991)

Kedysi som tento seriál mala veľmi rada. Všetky postavy boli tak charakterovo odlišné, že boli priam ideálne. Asi najradšej som mala malú trošku drzú Al Lambert a páčil sa mi hlas Lucky Vondráčkovej. Skutočný Port Washington vo Wisconsine som počas svojho ročného au-pair pobytu (práve vo Wisconsine) navštívila, akurát že seriál sa tam vôbec nenakrúcal, len akože odohrával. Frank & Carol sú jedným z mojich najobľúbenejších TV manželských párov.

Cesta do Avonlea

Cesta do Avonlea (1990)

Som velkou fanusickou Anny zo Zeleneho domu, Lucy Maud Montgomery a Ostrova Princa Eduarda, takze aj preto sa mi velmi pacil serial Road to Avonlea. Urceny pre detskeho divaka, ale aj pre dospele romanticke duse. :) Je to take mile, priam balzam na dusu. Potesili ma aj niektori herci z Anny zo Zeleneho domu. A krasne prostredie kanadskeho ostrova stoji za to.

Vtáky v tŕní

Vtáky v tŕní (1983)

Vtáky v tŕní, miniséria mojich dievčenských čias, páter Ralph moja prvá platonická láska, Austrália láska na prvý pohľad, nezabudnuteľné herecké výkony, nádherná hudba a pre mnoho ďalších dôvodov nedávam nižšie hodnotenie. Ani neviem koľkokrát som Vtáky v tŕní videla, čítala som aj knihu a poznám to snáď naspamäť. Ani neviem, ktorý herecký výkon bol najlepší, lebo všetky boli naozaj úchvatné, wow, wow a ešte raz wow!!! Vtedy som ani netušila, že Christopher Plummer je ten legendárny Christopher Plummer! A tiež som nevedela, že v skutočnosti bol seriál nakrúcaný v USA a vôbec nie v Austrálii a pamätám si, že keď som sa to dozvedela, bola som sklamaná. Zaujímavé je, že na imdb majú The Thorne Birds aktuálne 7,9/10 a tu na čsfd iba 58%. Pravdupovediac nerozumiem tomuto biednemu hodnoteniu. Zaslúžené nominácie na Golden Globes a maximálne zaslúžené víťazstvá. Ja by som dala sošku všetkým hercom a tvorcom tejto krásnej a nezabudnuteľnej minisérie. Som rada, veľmi rada, že knižka Colleen McCullough bola sfilmovaná.💙