Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Krimi
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný

Posledné recenzie (14)

plagát

The King's Man: Prvá misia (2021) 

Som veľkým fanúšikom Matthewa Vaughna a vždy som vedel, čo od neho očakávať. Všetky jeho filmy sú skôr pre zábavu, než pre seriózny kinematografický zážitok. Taktiež som fanúšikom prvého Kingsmana, ktorý bol veľmi zábavným a štýlovým akčným filmom. Avšak, po zhliadnutí druhého filmu som začal mať zlý pocit, ktorý sa teraz potvrdil. Vaughn kvôli univerzu Kingsman zastal na mieste a už sa nikam nepočúva ako režisér, ani ako scenárista. Už natočil dosť filmov nato, aby sa mohol pohnúť zo svojej komfortnej zóny a natočiť niečo dospelejšie. Pevne dúfam, že posledný film originálnej trilógie bude jeho posledným filmom z tohto sveta. Vaughn má veľký potenciál, ktorý by už mal konečne využiť. The King's Man je len recykláciou predchádzajúcich dvoch filmov, oproti ktorým mu chýba skvelé ústredné trio Eggsy-Harry-Merlin. Bohužiaľ, práve oni dokázali udržať druhý film na akej-takej úrovni. The King's Man vyniká najmä kreatívnou a štýlovou akciou a charizmatickým Ralphom. Medzi oddychovkami je tento film stále vysoký nadpriemer, ale to je na Vaughna veľmi málo. Nemám nič proti tomu, aby sa toto univerzum naďalej rozširovalo, len by som chcel, aby bol súčasný režisér nahradený a mohol sa začať venovať iným projektom.

plagát

Lidský úděl 5.: Přeskočit smrt (1961) 

Po zhliadnutí všetkých troch častí vo mne prevládajú zmiešané emócie. Ningen no jôken je naozaj unikátne dielo, ktoré má nemalé kvality. Je tu však jedno veľké "ale". Ak si chcete toto epické dielo užiť naplno, musíte urobiť nejaký ten kompromis. Tým najväčším kompromisom, ktorý musíte urobiť, je odpustiť Kobayashimu naivné, nelogické, niekdy až telenovelové poňatie (možno za to nemôže režisér, ale samotná predloha, to nedokážem povedať, keďže som predlohu nečítal). Konkrétne sa jedná o neustále sa opakujúci vzorec - Kaji sa dostane do situácie, kedy je svedkom neprávosti a skazy ľudskosti, pre ktoré žiada trest, ten neprichádza a Kaji si zas a znova musí povedať, že život by bol jednoduchší, keby nebol taký idealista. Ďalšia vec, ktorá bola dosť otravná, je vykresľovanie minimálne 90% postáv v negatívnom svetle. To znamená, že ak sa nad všetkými postavami človek spätne zamyslí, tak si uvedomí, že takmer všetci sa pohybujú minimálne na hranici legálnosti a tolerovareľnosti. Keď sa to všetko sčíta, tak musím prehlásiť, že už len kvôli obyvateľstvu do Japonska nechcem nikdy vkročiť! Ale ak dokážete všetky tieto neduhy tolerovať, tak Vás čaká strhujúci zážitok, na ktorý len tak ľahko nezabudnete.

plagát

Dexter - Season 7 (2012) (séria) 

Úplne prvá séria Dextra, ku ktorej píšem komentár. Prvýkrát počas sledovania tohto seriálu musím niečo povedať. 7. séria je jednoznačne najepickejšia séria zo všetkých. Tvorcovia do nej vložili veľa dejových línii, viaceré dôležité nové postavy a čo je najdôležitejšie - Dextra poriadne popreháňali. Vďaka týmto skutočnostiam mohla byť táto séria tá najlepšia, ale nie je. Tvorcovia sa pri vytváraní tejto série držali hesla "všetkého viac" a práve to je aj veľké plus, ale aj veľké mínus. Dalo sa očakávať, že raz seriál vyeskaluje do takto dramatických udalostí, takže po šiestich sériách som očakával, že na to budú tvorcovia seriálu pripravení. Ale oni neboli! V prvých niekoľkých epizódach sa utvárajú veľmi zaujímavé dejové línie, ktoré ma navnadili. Postupom času však začali byť niektoré dejové línie dôležitejšie a ostatné sa presunuli do úzadia, aby boli v správny čas vytiahnuté do centra diania. Toto žonglovanie s mnohými loptičkami si však vybralo svoju daň. Viaceré dejové línie zostali nedotiahnúté alebo sa ich dokončenie uponáhľalo. Veľmi ma vytočilo, pre mňa, dosť priblblé zakončenie Joeyho vzťahu s Nadiou. Ale to, čo považujem za kameň úrazu je to, čo malo byť highlightom série. Tým mám, samozrejme, na mysli LaGuertine vyšetrovanie. Je veľká škoda, že neostala pracovať v teréne, určite by sa do tímu hodil člen, ktorému padajú dôkazy z neba každých 15 minút a je schopný v priebehu niekoľkých týždňov vyriešiť prípad, ktorý niekoľko rokov nedokáže vyriešiť celé oddelenie. Celá táto dejová línia je jedna veľká scenáristická barlička. A aby tento komentár neobsahoval pramálo ktitiky, tak ešte pridám jednu vec. Zvykol som si na to, že Dextra som nikdy nejako nezbožňoval. Zo začiatku ešte bolo možné mu fandiť, ale čím ďalej seriál šiel, tým viac hlúpych a netypických rozhodnutí Dexter urobil. To všetko vygradovalo v tejto sérii, keď sa z Dexa oficiálne stal (sem vložte invektívum)! Keď to zhrniem, táto séria mala enormný potenciál, ale sama si veľakrát podkopla nohy. Stále má seriál svoju kvalitu, ale premrhaný potenciál proste naserie.

Posledné hodnotenia (2 491)

21: Oko berie (2008)

27.03.2024

Jackie Brownová (1997)

11.03.2024

Gentlemani (2024) (seriál)

09.03.2024

Gentlemani - Evangelium podle Bobbyho Glasse (2024) (epizóda) (E08)

09.03.2024

Gentlemani - Ne bez nebezpečí (2024) (epizóda) (E07)

09.03.2024

Gentlemani - Připraven na vše (2024) (epizóda) (E06)

09.03.2024

Gentlemani - Mám stovky bratranců (2024) (epizóda) (E05)

08.03.2024

Gentlemani - Nesoucitný gentleman (2024) (epizóda) (E04)

08.03.2024

Gentlemani - Kde mám trávu? (2024) (epizóda) (E03)

08.03.2024

Reklama

Ovládací panel

Fanklub

(1)