Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Fantasy

Zaujímavosti k filmom (422)

Prísaha

Prísaha (2016)

Ide o film s najväčšími zárobkami roku 2016 na Islande.

Reportér

Reportér (2012)

Nicole Kidman vytvorila „lacný“ vzhľad Charlotty sama, pretože v rozpočte chýbali peniaze na vizážistku. Ide tak o prvýkrát, keď si Kidman robila svoj vlastný make-up vo filme.

Reportér

Reportér (2012)

Autor predlohy Peter Dexter sa vyjadril, že sa mu filmová adaptácia nepáči.

Holka z livechatu

Holka z livechatu (2018)

Vo filme nájdeme viac odkazov na knihu "Alica v krajine zázrakov". Hlavná postava sa volá Alice (Madeline Brewer) a pri vytváraní účtov používa ako prezývky mená ďalších postáv z tejto knihy: Mr. Teapot a Mad Hatter.

Všetko je stratené

Všetko je stratené (2013)

Na festivale v Cannes v roku 2013 si film po jeho premiére zaslúžil od divákov 9-minútové standing-ovation.

Všetko je stratené

Všetko je stratené (2013)

Nielenže je postava Roberta Redforda jedinou vo filme, nepoznáme ani jeho meno. V titulkoch je jednoducho pomenovaný ako "Our Man", v preklade "Náš muž".

Všetko je stratené

Všetko je stratené (2013)

Podľa režiséra filmu J.C. Chandora sa dá posledný záber vyložiť dvojako: buď ako skutočná záchrana, alebo aj ako Božia ruka, a teda, že hlavná postava na konci zomrela. Sám sa prikláňa skôr k tej druhej možnosti, pretože to je čo by už v tom momente tá postava chcela.

Cudzinec

Cudzinec (2017)

Pri natáčaní výbuchu autobusu na Lambert Bridge v Londýne bol policajtom dvakrát nahlásený teroristický útok, keďže nie všetci v okolí o natáčaní vedeli.

Smrť čaká všade

Smrť čaká všade (2008)

Po filmoch Casablanca (1942) a Crash (2004) ide o tretí film, čo vyhral cenu za Najlepší film a ktorý mal premiéru už rok predtým, ako bol kvalifikovaný na Oscarov.

Smrť čaká všade

Smrť čaká všade (2008)

Na Oscaroch v roku 2010 boli dvomi najväčšími favoritmi v kategórii Najlepší film Avatar (2009) a Smrť čaká všade. Režisérmi týchto dvoch filmov sú bývalí manželia James Cameron a Kathryn Bigelow, ktorí v tom istom roku proti sebe súťažili aj v kategórii Najlepší réžia. V oboch prípadoch vyhrala Bigelow.

Reklama

Ovládací panel
2 body