Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Fantasy
  • Akčný

Obľúbené filmy (10)

Cyrano z Bergeracu

Cyrano z Bergeracu (1990)

Cyrano žije v každom z nás. Dokonalá adaptácia, pri ktorej som nemala pocit, že sledujem iba film. Milovaná francúzština, nádherná poézia, hudba, kostýmy z tej doby ulahodili mojej duši. Najpresvedčivejšia rola Gérarda Depardieu.

Jeden blbec na večeru

Jeden blbec na večeru (1998)

Nepoznám veľa filmov, u ktorých mi až slzy tiekli potokom od smiechu. Po skončení som sa nemohla dočkať, kedy si tohto blbca na večeru znova pozriem. Už len ľutujem, že som nikdy nevidela pôvodnú divadelnú hru. Absolútna srdcovka spomedzi všetkých komédii.

Meno ruže

Meno ruže (1986)

Temná atmosféra filmu dýcha v každom kúte kláštora, stáva sa tak impozantnou perlou celého diela. Stredoveký duch doby ponorený do inkvizície, lovu na čarodejnice, vyšetrovanie zločinov je majstrovsky zachytený, so zapáleným dychom som si vychutnávala každú minútku. Film hodnotím takmer rovnako silno, ako jeho knižnú predlohu, po skončení som mala chuť znova siahnuť po knižke.

Nedotknuteľní

Nedotknuteľní (2011)

Tie najkrajšie príbehy napíše sám život. Úsmevná tragikomédia s veľkou dávkou lásky, porozumenia a humoru. Film o priateľstve, o živote, ktorý sa mi vnoril veľmi hlboko do srdca. Nedotknuteľní zaujali svoje pevné miesto v modernej kinematografii.

Brat Slnko, sestra Luna

Brat Slnko, sestra Luna (1972)

Srdečne doporučujem všetkým milovníkom histórie a starého filmového remesla. Franco Zeffirelli vyrozprával nádherný obraz o bezpodmienečnej láske, o láske prichádzajúcej z výšin. Pri sledovaní som sa jemne zmietala v očarujúcej škále emócii, zadosťučinenia, sĺz šťastia, až som nadobúdala pocit vznášania sa. Slová mi už nepostačujú na opísanie oduševneného zážitku.

Zviera

Zviera (1977)

Staré remeslo, úžasná komédia, túto medicínu som si predpísala proti absencii úsmevu. Nechala som sa uniesť chytľavou hudbou, výbornými hercami s kráľovskou korunou pre zviera Belmonda a skvelým dejom.

Hrabě Monte Christo

Hrabě Monte Christo (1954)

Jean Marais je neprekonateľný v podobe Grófa Monte Christa. Kto by mohol lepšie poňať túto adaptáciu slávneho Dumasovho románu, ak nie Francúzi. Jeden z mála vydarených pokusov o verné spracovanie jeho knižnej predlohy, ktorý vo mne zanechal veľké množstvo pozitívnych emócii a aj keď sa už film zaraďuje pre pamätníkov, moje srdce si navždy podmanil.

Výnimoční

Výnimoční (2019)

Ce film est porté par une histoire forte et une atmosphère unique. Encore un chef-d’œuvre pour ce duo de réalisateurs! Très très beau film, remarquable de justesse et d'intensité. L'humour est présent sans être trop lourd.

Amélia z Montmartru

Amélia z Montmartru (2001)

Amélia mi neponúkla plochý nevšedný zážitok, darovala mi omamné precítenie. Každý jeden nadých sa stal dúškom života, sna, túžby ostať sama sebou, prežiť ho neopísateľnou vnútornou láskou. Po skončení filmu som sa prebudila na hebkou páperovom obláčiku, naplnená nehou a úsmevom.