Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Horor
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Kedykoľvek, kdekoľvek, skýmkoľvek... A najlepšejšejší slovenský dabing všetkých čias!

Scarface

Scarface (1983)

"I'm no fucking criminal, man. I'm no puta or thief. I'm Tony Montana, a political prisoner from Cuba." Ani neviem, ako by som začal. Tento film ma totálne odrovnal a vzal mi slová. Niečo podobné som v živote nevidel. Doteraz som Krstného otca považoval za najprepracovanejšiu, najkultovejšiu a teda aj najlepšiu gangsterku pod slnkom. Teraz rozhodne mením názor. Zjazvená tvár je nielenže najkvalitnejšia gangsterka, je to dokonca aj jeden z najlepších filmov, aké som kedy videl. Vlastne ani nemá zmysel sa tu nejako rozpisovať o filme, pretože je to film dokonalý. A to absolútne v každom smere. Len málokedy sa mi stalo, že by som sa pri takmer trojhodinovom filme nenudil, ale toto by som pozeral ešte dlhšie a škoda, že mi film tak rýchlo ubehol. Ale už teraz sa teším na budúcu "projekciu". Brian De Palma ma utvrdil v tom, že je vynikajúci režisér a to, že v poslednej dobe natočil pár nepodarkov ani nevadí, lebo už za toto ho zbožňujem. Zjazvená tvár je ním skvele zrežírovaná, ale aj tak ma samozrejme z celého filmu zaujala jedna vec. Presnejšie herec. Al Pacino. V jeho prípade sa tentokrát už ani nedá hovoriť o herectve, je to absolútne zžitie sa s postavou a dovolím si tvrdiť, že nikto by to nezvládol lepšie. Al Pacino je proste geniálny herec a veľkou mierou sa najmä on pričinil k tomu, že toto je tak výnimočná záležitosť. Film s brutálnou atmosférou a takou kopou pamätných hlášok, že by sa nezmestili ani do jedného komentára. Už dlho ma žiadny film neprinútil prehodnotiť svoju TOP10. "Say Hello To My Little Friend!"

Vec

Vec (1982)

Väčšina ľudí, ktorí ma poznajú vedia, ako milujem tento film... Fakt ho milujem. Po niekoľkonásobnom zhliadnutí som nenašiel ani jedinú chybičku, takto má vyzerať "dokonalý horor".

Sedem

Sedem (1995)

Od Fincherovej "Sedmičky" nikdy neviem odtrhnúť oči. Má takú unikátnu a temnú atmosféru, že hravo strčí do vrecka väčšinu hororov. Film z môjho pohľadu nemá absolútne žiadnu slabinu a je to bezkonkurenčne ten najlepší thriller, čo som videl. Čiže sa tu o filme nebudem rozpisovať, lebo od obsadenia až po scenár by som písal len v superlatívoch. Tajomný a depresívny film. A patriaci do mojej TOP3... Bravo, pán Fincher...

Vianočné prázdniny

Vianočné prázdniny (1989)

Aké by to boli Vianoce bez tradičných Vianočných prázdnin? No, ja to teraz bohužiaľ objektívne posúdiť neviem, lebo tento film som si púšťal, púšťam a rozhodne budem púšťať kedykoľvek, kdekoľvek a s kýmkoľvek. Nepopieram, že na Vianoce to má ešte väčšie čaro, ale ja by som to dovtedy jednoducho nevydržal. Pre Griswoldovcov mám neskutočnú slabosť, zvlášť pre tento film, ktorý je podľa môjho názoru, a to nepreháňam, komédiou no.1. Neuveriteľný, geniálny film, ktorý je už roky rokúce mojim osobným kultom. P.S. Vynikajúci Chevy Chase alias Clark Griswold.

Con Air

Con Air (1997)

Až teraz som si uvedomil, že u tak známych a pre mňa jedným z najobľúbenejších filmoch sa komentár píše veľmi ťažko... Takže len môj skromný názor: Lepší akčňák nepoznám.