Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Krimi

Recenzie (202)

plagát

Čas (2021) 

Rovnako ako v Glass, treba ísť tomu naproti a zároveň žmúriť oči pri niektorých dialógoch a scénach. Doslovnosť mi nevadila a to mysteriózno ma bavilo.

plagát

Nie je čas zomrieť (2021) 

Dobre sa na to pozeralo, akurát kto si mal panebože pamätať všetky tie dejové linky z predošlých dielov (cestou z kina som si musel prečítať zápletku Spectre aby som pochopil). Malekov záporak a jeho motivácia dosť slabé, ale záver toho veľa vyžehlil a ako čerstvého otca ma fakt dojal. Casino Royale ale ostalo neprekonané.

plagát

Eternals (2021) 

Myšlienkovo ambiciózne s veľkými načrtnutými témami, žiaľ nedotiahnuté a zároveň na marvelovku málo zábavné. Mal som s tým rovnaký problém, ako tí, ktorým sa nepáčil Scottov prístup v Prometheovi a Covenantovi. Kde nový smer vo votrelcovej sérii mi vyhovoval a bavil ma, tak tu som sa ocitol na opačnej strane a požadoval zábavný komixový výplach.

plagát

Jason Bourne (2016) 

Zoberte to najlepšie z predošlých filmov - Bourne, prenasledovanie v rušnej časti so sniperom, nejaká ta bitka, to čo fungovalo v predošlých filmoch - hudbný motív, riaditeľ a.k.a hlavný nemesis, rozstrasená kamera (tá ma už fakt s*ala), upgradujte automobilovú naháňačku - rozumej predĺžte ju a vyhoďte do vzduchu viac áut.... a voalá, máte štvrtého (piateho?) Bourna a.k.a. reboot povodnej trilógie.

plagát

Jednotka samovrahov (2016) 

Tragédia leta 2016 pokračuje a hoci Suicide Squad nie je zlý film, očakávania dvihnuté nádherným marketingom nesplnil. Ayerov typický rukopis z predošlých filmov (ktorý zbožňujem) je štúdiom osekaný na blockbusterový priemer. Strašne sa to tvári byť cool, čomu má dopomoct aj výrazný soundtrack, ktorý ale v prvých 15 minútach každú chvíľu skáče z pesničky na pesničku, o ktorých kvalitách určite nepochybujem, ale dokopy vytváraju priam otravný guláš. Zvyšok je už žiaľbohu klišé, hoci zábavné, casting fajn a Smith konečne po dlhej dobe v super forme. O záporákoch sa nemá zmysle baviť, akcia bez zapamataniahodnej scény, Joker nevýrazný. Vychádza mi z toho teda čistý priemer, ktorý si už zrejme nikdy nepustím. Rovnako ako 95 % filmov tejto letnej sezóny.

plagát

Smrtiaci príliv (2016) 

Napatie a jeho stupňovanie režisérovi ide skvele, čo potvrdil aj pri predošlých filmoch. Zo scenára vyťažil maximum a ako oddychová jednohubka na letný večer pri mori so všetkým čo k tomu patrí (blondýnka v plavkách, buddy-čajka, megashark) to funguje skvele. Pozor ale! Niekomu možno hrozia facepalmy.

plagát

Deadpool (2016) 

Áno, Deadpool je iný, a to je jeho najväčšia výhoda a prednosť. Slabý príbeh a nízky rozpočet, prvky, ktoré sú sympaticky skryté šikovným scenárom a vlastne ktoré donútili režiséra a spol. byť kreatívni a vynaliezaví. K všetkému samozrejme prispela dokonalá kampaň. Mnoho vtipov ostane pred priemerným návštevníkom kina skrytých (narážky na Green Lanterna, X-Menov, Deadpoola vo Wolverinovi...), čo je škoda, pretože sú trefné. Inak je ale fajn vidieť nový prístup ku comicsovej látke a za túto odvahu si ten úspech tvorcovia zaslúžia. Škoda slabšej hudby od Junkie XL, po Mad Maxovi som sa tešil na jeho prácu. Zrejme jeho energia šla na ambicióznejšieho Batmana. Som zvedavý.

plagát

Apokalypsa - Druhá svetová vojna (2009) (seriál) 

Celkom stručná a prehľadná história doplnená o naozaj nové a prekvapujúce poznatky. Dúfam, že to odporúčajú učitelia na stredných školách, určite jednoduchšie sledovanie ako klasické memorovanie.

plagát

Vlna (2015) 

Hollywoodska zábava na nórsky spôsob. Hoci hlavná premisa o tsunami vo fjorde môže znieť blbo a nerealizovateľne na stopáž celovečerného kinofilmu, opak je pravdou. Všetky klišé (celý film je jedno veľké) sú ale tak sympaticky spracované a predané, že mi vôbec nevadili a absolútne nekazia zážitok z filmu. Veľké plus za prvú polovičku a pomaly budované tempo ktoré vrcholí neskutočne napínavou naháňačkou s vlnou na ceste (bez irónie) a vlnou v budove (s iróniou), za dve netypické scény (autobus, panika), nádhernú scenériu a celkovo technické prevedenie na vysokej úrovni. Myslím, že pánovi režisérovi už prišli nejaké pozvánky do Los Angeles (zistil som, že to vyšlo teda na reboot Tomb Raidera; cool). P.S: Na Bolgen a tematicky blízkom San Andreas vidno, aký digitálny trend žijeme a že nie vždy viac CGI znamená automaticky hneď aj lepší filmový zážitok...

plagát

Kung Fury (2015) 

Mega prepálené retro, ktoré má určite chyby, ale na strane druhej, niektoré momenty sú geniálne, štylizácia je dokonalá, príbeh a postavy cool a predsa len - fanúšikovský projekt, ktorý to dotiahol na Cannes. Rovnako ako pred 2 rokmi som po zhliadnutí traileru chcel film, po zhladnutí short movie chcem plnohodnotný blockbuster. Snáď o ďalšie 2 roky.