Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Vec

Vec (1982)

Kultový film s najlepšou atmosférou akú len horor môže navodiť. Vynikajúci námet s podarenými vizuálnymi i zvukovými efektami. Skvleý Kurt Russel, minimalistický Ennio Morricone a John Carpenter na vrchole. A hoci nemám rád podobné závery, tu je na správnom mieste.

Transformers

Transformers (2007)

Film, ktorý definitívne pochoval akčné hviezdy 90-tych rokov a nastolil nové pravidlá do letných akčných blockbusterov. Transformers sú pre mňa už klasika, kde Bay dosiahol svoj vrchol neskutočnej akcie s nadupanými efektami, obrovskými ohňostrojmi, skvelým zvukom a patriotickou hudbou od Jablonskeho. Potrvá ešte pár rokov, kým ho niekto dobehne čo do štýlu natáčania. Chcem vedieť, čo sa mu stalo v detstve.

Tenká červená čiara

Tenká červená čiara (1998)

Mám rád vojnové filmy. Nemám rád filozofické filmy. Mám rád akčné filmy. Drámy veľmi nemusím. The Thin Red Line ma ale dokázala natoľko upútať, aby som si ju pridal do mojej topky. Vnútorné monológy a pomalé tempo plné hlbokých myšlienok striedané dokonalým zobrazením vojny (neskutočná práca s kamerou) podkreslené krásnou Zimmerovou hudbou v prítomnosti hereckej hollywoodskej smotánky. Útok na dedinu doprevodený skladbou "The Journey to the Line" je pre mňa jedna z najikonickejších scén kinematografie. Genialne dielo.

Muž z ocele

Muž z ocele (2013)

Je dobré, že sa DC snaží ísť v stopách realistického (v rámci možností) Batmana a v podstate zreteľne odlišuje svojich hrdinov od tých z Marvelu. Neviem, čo tu veľmi vytknúť. Všetko tu šlape, dej je celkom predvídateľný, silno cítiť Nolanov a Goyerov rukopis. Všetci herci sú super, Cavill ma po predchádzajúcich filmoch celkom prekvapil, všetkých ale zatieňuje Shannon, ktorý je geniálny a ktorému veľmi sedí záporná rola. Celý Daily Planet na čele s Loise Lane je tu akosi navyše... Akcia je samozrejme vynikajúca, originálna a záverečná hodinka viac než epická. Spomínam si, ako asi dva roky dozadu pri sledovaní animovaného Supermana (tuším to bol Superman: Doomsday) som si pri záverečnej akčnej scéne vravel, že kiežby som si ju mohol pozrieť na veľkom plátne (v animáku tam rozbili asi polku mesta). A bum, nech sa páči. Som zvedavý, čím to chce Snyder prekonať. No a v neposlednom rade, Zimmer nechal zabudnúť na Williamsov motív a prichádza s nadupaným soundtrackom rovnajúcim sa jeho najväčším peckám posledných rokov.