Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Horor
  • Dráma
  • Krátkometrážny
  • Komédia
  • Akčný

Denníček (36)

Christmas

Pred rokmi natočil Sam Raimi pre značku Chevrolet desivú reklamu, ktorú som si pridal do denníčku na ČSFD. Tento rok priniesla značka Chevrolet ďalšiu fenomenálnu reklamu, v ktorej dokonca príde reč aj na hororový žáner a mal by ju podla mňa vidieť každý. Už len preto, že v priebehu piatich minút dokáže podať krajší odkaz, než drvivá väčšina hollywoodskej produkcie. Všetkým hororovým parťákom želám príjemné sviatky a aspoň trochu času na zopár strašidelných filmov.

Život človeka závislého na hororoch 9

Tento rok som tým hororom zase moc nedal. Vlastne aj teraz pár týždňov pred Halloweenom som začal pozerať len preto, že mi niekolko kamarátov písalo, čo so mnou zase je. Slubujem, že sa polepším. Tento rok som sa rozhodoval medzi vyrezávaním Vecnu zo Stranger Things a mníšky Valak z The Nun. Nakoniec sa mi podarilo zohnať tekvicu, ktorá sa hodila skôr pre druhú zmienenú postavu. Či sa mi to podarilo, to musíte posúdiť vy. Všetkým hororovým fanúšikom želám príjemné prežitie najdesivejšej noci roka a vela parádnych hororových zážitkov.

Život človeka závislého na hororoch 9

Život človeka závislého na hororoch 8

Osmička je moje najoblúbenejšie číslo, takže som tento rok chcel vyrezať niečo špeciálne. Čo to vlastne je? To musíte uhádnuť. Malo by to byť celkom lahké, keďže ide o scénu z jediného celovečerného hororu, ktorému som dal tento rok päť hviezd. Tento rok som sa po niekolkoročnej prestávke vrátil k sledovaniu hororov a aktivite na ČSFD naplno. Nová verzia ma od začiatku iritovala a prestal som sem kvôli nej chodiť, ale už som sa s ňou akosi zmieril a naučil sa ju používať. Čo sa týka hororových filmov a seriálov, bol tento rok velmi plodný, aj keď kvalita už ide aj v tomto žánri bokom a stále viac sa nám do filmov infiltrujú rôzne ''utláčané'' skupiny. Celkovo som ale spokojný. Pred Halloweenom sa veru bolo na čo pozerať, ale najlepšie sú ako vždy klasiky typu Tales of Halloween a Trick 'r Treat, ktoré mám na programe práve dnes. Želám všetkým kopec hororovej zábavy. A to nielen počas halloweenskej noci, ale počas celého roka. 

Život človeka závislého na hororoch 8

Život človeka závislého na hororoch 7

Tento rok som videl opäť úplné minimum hororov, a keď už som nejaké pozeral, väčšinou išlo o horory, ktoré som už niekedy videl. Taktiež sa mojim tekviciam túto sezónu príliš nedarilo, ale napadlo ma vyrezať nejaký výtvor vodorovnou formou, pretože do tých tohtoročných zmutovaných variácií by sa nič normálne vyrezať nedalo. Náhodou som narazil na screenshot so scénou z filmu Krampus, ktorý budem pozerať ako obvykle počas Vianoc. Pokúsil som sa ju preniesť na moje ''plátno'', a to, ako to dopadlo, môžete posúdiť sami. Všetkým hororovým fanúšikom želám príjemný Halloween a čo najviac hororových zážitkov.

Život človeka závislého na hororoch 7

Život človeka závislého na hororoch 6

Všetky hororové zážitky, ktoré som tento rok opomenul kvôli nedostatku času, som si vynahradil počas dnešného najväčšieho hororového sviatku v roku. Toto je môj tohtoročný výtvor vyrezaný do tekvice, ktorú som si sám vypestoval. Všetkým fanúšikom hororu želám príjemnú najdesivejšiu noc roka, ktorá je tento rok výnimočná aj tým, že je spln, takže pozor na vlkodlakov.

Život človeka závislého na hororoch 6

Život človeka závislého na hororoch 5

Musím uznať, že som sa od minulého roka v počte videných hororov príliš nezlepšil a času na ne je stále menej. O to viac si ale vychutnávam každý horor, ktorý si zopakujem. Tento rok som sa už tradične posnažil vyrezať tekvicu, a ako sa mi to podarilo posúďte sami. Ako inšpiráciu som si tentokrát nevybral žiadnu hororovú ikonu, ale skôr menej známeho zloducha z Austrálie, ktorého poster ma velmi zaujal a mal som pocit, že by sa dal dobre vyrezávať. Všetkým hororovým fanúšikom želám príjemnú najdesivejšiu noc roka.

Život človeka závislého na hororoch 5

Pre-Halloween mood

Kedysi sa medzi hororovými fanúšikmi šírila konšpiračná teória, že Wes Craven prinútil Rose McGowan, aby si pri tejto scéne nasadila umelé bradavky. Skutočnosť je ale úplne iná a v scéne neboli použité žiadne umelé prísady. Len v tej garáži bola strašná zima. 

Pre-Halloween mood

RIP Sid Haig

Je len málo hercov, ktorí hororovému žánru obetovali tolko, čo tento muž. Patrí medzi hercov, ktorých som si oblúbil úplne najviac, a musel som vidieť každý horor, v ktorom sa objavil, aj keď išlo o absolútny odpad. Ani ťažký zdravotný stav ho nedokázal odradiť od toho, aby sa aspoň na pár minút objavoval v hororových snímkoch, za čo si ho nesmierne vážim. Nech odpočíva v pokoji. 

RIP Sid Haig

Raising Horror Fans

Takto treba vychovávať najnovšiu generáciu hororových fanúšikov.

Raising Horror Fans

Život človeka závislého na hororoch 4

Asi každý fanúšik hororu vie, že tento rok sa nedočkáme tretej série seriálu Stranger Things. Keďže ide o môj najoblúbenejší kúsok, rozhodol som sa využiť tohtoročné vyrezávanie tekvice na to, aby som si čakanie skrátil. Tento rok som vyrezával postavu Willa Byersa stojacu tvárou v tvár monštru nazývanému The Shadow Monster alebo The Mind Flayer. Musím priznať, že som tento rok svoje hororové povinnosti výrazne zanedbával, ale v blízkej dobe sa určite polepším, pretože dnešný deň mi pripomenul, kolko ma toho tento žáner naučil a kolko mi toho dal. Taktiež všetkým užívatelom želám krásny Halloween a poriadne hororové zážitky počas najstrašidelnejšej noci celého roka.

Život človeka závislého na hororoch 4

Stranger Things Corn Maze

V Indiane vzniklo takéto kukuričné pole s velkosťou pätnástich futbalových ihrísk, chodníčkami dlhými viac ako šestnásť kilometrov a v neposlednom rade tvárami postáv z najlepšieho hororového seriálu vôbec.

Stranger Things Corn Maze

Daycare for Evil Children

Už som sem dlho nič nepridal a nedávno som si spomenul na toto vynikajúce video s hororovou tematikou, ktoré ma vždy pobaví. Objavia sa tu všetky neposlušné deti z najznámejších hororových filmov, tak si to dúfam užijete aj vy. :)

Život človeka závislého na hororoch 3

Už tretí rok po sebe som sa pred Halloweenom rozhodol vyrezať tekvicu s nejakou hororovou tvárou. Tento rok som si vybral trochu menej známu hororovú postavu, ktorá nie je až taká slávna ako jeho vzdialení príbuzní, ale za maskou tohto chlapčeka sa skrýva zlo nepredstavitelných rozmerov, ktoré potrestá každého, kto sa počas Halloweenskej noci nehodlá zabávať. Ide samozrejme o postavu Sama, ktorého vytvoril Michael Dougherty a ktorý by sa v nasledujúcich rokoch mohol dočkať aj svojho druhého celovečerného filmu. S výsledkom som celkom spokojný, aj keď je lepšie zachytený na videu. Spokojný som aj s tým, ako prebiehajú tieto októbrové dni, pretože v posledných dňoch ma príjemne prekvapilo viacero hororov, ktoré som videl. Už sa nemôžem dočkať toho, ako všetko vyvrcholí druhou sériou Stranger Things, aj keď mi je v kútiku duše ako milovníkovi béčkových hororov trochu lúto, že najväčšou hororovou udalosťou roka bude už druhý rok po sebe televízny seriál.

Život človeka závislého na hororoch 3

Craziest horror movie ever

Tento týždeň som si spomenul na tento bláznivý trailer z roku 2015 a uvedomil som si, že aj keď to je úplná šialenosť, niekde v kútiku duše stále dúfam, že to raz vznikne. Podla mňa by z tohto dokázali režiséri ako Eli Roth alebo Rob Zombie vytvoriť ultimátny hororový kult. 

The Thing alternative poster wooden carving

Ak nepoznáte príbeh o vzniku originálneho posteru k The Thing, tak si ho prosím prečítajte, pretože vznikol za zaujímavých okolností. V tomto príspevku sa ale chcem venovať jednému z alternatívnych posterov k tomuto hororu. Úplnou náhodou som sa dostal k pánovi, ktorý sa vo volnom čase venuje vyrezávaniu rôznych folklórnych dekorácií a napadlo ma, že by som ho mohol požiadať o vyrezanie niečoho hororového. Samozrejme som najprv hladal obrázky mojich oblúbených vrahov (pána by asi trochu šokoval prechod z vyrezávania žien v krojoch na sériových vrahov, ale čo už) Jasona Voorheesa alebo Ghostfacea, ale zrazu som si spomenul na klasiku Johna Carpentera. Originálny poster nebol vhodný, takže som začal hladať nejakú alternatívu. Vtedy som narazil na tento neznámy poster, ktorý vyzerá perfektne a presne niečo také som si aj predstavoval. Pán súhlasil a pustil sa do toho a ja som netrpezlivo čakal na výsledok. Keď sa ku mne záverečné dielo dostalo, bol som prekvapený, ako dobre to vyzeralo. Pridávam aj fotku, na ktorej je zachytené výsledné dielo a pri ňom poster, ktorý bol inšpiráciou. Úplne najlepšie je na tom to, že zo siedmich miliárd ludí na svete vlastním tento masterpiece len ja.

The Thing alternative poster wooden carving

How the Babadook Stole Christmas.

Keby niekto nevedel, kde bol tento rok Santa Claus, tak ho vraj po ceste zastavil náš austrálsky hororový nezbedník. Ale nie. Všetkým mojím hororovým kamarátom a známym na ČSFD želám pokojné prežitie vianočných sviatkov. Užite si ich s rodinou a blízkymi a odpočiňte si, pretože dúfam, že rok 2017 bude v rámci hororu plný pozitívnych prekvapení, takže energia bude potrebná. Už som si všimol, že ste niektorí hodnotili vianočné hororové klasiky, takže som rád, ža na najlepší žáner ludia nezabúdajú ani počas tých najkrajších sviatkov. 

Life Goals

Známy hororový režisér a scenárista, ktorý je oblúbeným hlavne kvôli netradičnej kombinácii hororu a fantasy, vlastní v Los Angeles takýto zaujímavý dom. Nazval ho Bleak House, čo v preklade znamená Dom bez útechy. Tento názov sa mi však nepáči, pretože pre mňa ako fanúšika hororu je tento dom obrovskou útechou a motiváciou k tomu, aby som poriadne makal a raz mohol mať takýto dom aj ja. 

Halloween costume done to perfection

Hovorí sa, že zviera je odrazom svojho pána. Preto by mal každý hororový fanúšik k tomuto žánru viesť aj svojho domáceho miláčika. Pekný príklad poskytuje napríklad užívatel Twitteru s nickom Cat Cosplay. Pre tohtoročný Halloween pripravili fanúšikovia kostým Asha zo série The Evil Dead, ktorý vyzerá perfektne. Odporúčam každému pozrieť si ich profil, pretože tam majú aj ďalšie kostýmy z hororov ako Silent Hill, Stranger Things alebo The Walking Dead. A ešte dodatok pre milovníkov mačiek, medzi ktorých sa radím aj ja. Stránka informuje o tom, že sú to trénované mačky, takže si to zrejme užívajú a pózovanie v kostýmoch pre nich neznamená utrpenie, ale zábavu.

Halloween costume done to perfection

Život človeka závislého na hororoch 2

Minulý rok som dňa 16.10. vo večerných hodinách videl parádnu hororovú antológiu Tales of Halloween a po jej dopozeraní som ani neviem prečo pridal na ČSFD fotku tekvice, do ktorej som vyrezal postavu Billy the Puppet z mojej milovanej série Saw. Keďže na Slovensku je Halloween takmer bezvýznamným sviatkom, chcel som v tom pokračovať aj v tomto roku a rozhodol som sa, že tentokrát vyrežem jednu z najväčších ikon Slasheru s menom Jason Voorhees. Billyho som minulý rok vyrezával pri World War Z, ale keďže to je zrejme posledný moment, kedy som pozeral komerčnú TV, tento rok som si radšej pustil list hororových soundtrackov na YouTube, pretože pri tom vyrezávaní toho človek aj tak vela neuvidí. Z fotky sa mi zdá, že sa mi tento rok nepodarilo zobraziť vytúženú postavu až tak dobre a na fotke to vyzerá trochu nešikovne, ale v skutočnej verzii a počas denného svetla sa mi páči trochu viac. Keďže je hororov s týmto vrahom mnoho a jeho masky sa líšia, musím ešte dodať, že som sa snažil zobraziť masku z filmu Freddy vs. Jason. Chcem aj takýmito malými krôčikmi urobiť horor populárnejším, takže Vám všetkým želám krásny Halloween. Je to predsa sviatok hororových fanúšikov, takže zabudnite na starosti a venujte aspoň chvílku tomuto žánru. A počas nasledujúceho dňa si spomeňte na Vašich drahých zosnulých.

Život človeka závislého na hororoch 2

Horror Fact

Tento žáner ťa udrží vo forme!

Horror Fact