Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Dráma
  • Horor
  • Akčný
  • Komédia

Relácie (10)

Banzuke - žebříček neporazitelných

Banzuke - žebříček neporazitelných (2008)

Televízna stanica Animax to kedysi vysielala každý večer a mňa to bavilo natoľko, že som nevynechal snáď ani jednu epizódu. Sledoval som to s veľkým záujmom a občas aj s napätím, väčšinou však s úsmevom na tvári. Dnes to je už stratená a zabudnutá záležitosť zapadnutá pod prachom, ktorú udržiavajú pri živote už len nostalgické pocity. Raz sa niekoľko rokov si však vždycky s radosťou pozriem nejaké zabudnuté zábery a som za to rád. Pravda, síce to dianie na obrazovke už nesledujem s tak veľkým záujmom ako kedysi, ale nostalgické pocity ostávajú.

Highfive

Highfive (2015)

Jeden z mála video-kanálov na československej YouTube scéne, ktoré ma dokážu naozaj zaujať. I keď aktivita posledne klesla a na ich videách vidíme neznámy film len zriedka, minimálme za spracovanie, príjemný hlas a zaujímavé témy dám štyri.

SMASH!

SMASH! (2017)

Pohodová internetová relácia o komiksoch, na ktorú si vždycky rád nájdem čas. Moderátor Jakub Neumann alias Toren je mi veľmi sympatický a okrem charizmy má aj vcelku široký pohľad. Štvrtú hviezdu dávam snáď len kvôli tomu, že SMASH nemá takú informatívnu hodnotu, akú by mohol mať a skončí skôr než stihne pobaviť, čo je zrejme zapríčinené nedostatočne dlhou stopážou. Našťastie však existujú podcasty, ktoré to v značnej miere nahradzujú, takže nakoniec človek ani nemôže byť sklamaný. Krásny projekt, Jakub.

Naprosto retardovaný

Naprosto retardovaný (2012)

Martin Rota je charizmatický a inteligentný človek s rozumnými, aj keď všednými pohľadmi na rôzne problematiky. Jeho YouTube kanál je teda do istej miery rozhodne zaujímavý, aj keď samozrejme nie úplne kompletný. Čas od času si ale jeho videá s radosťou pustím, určite tým nič nepokazím.

Na lovu

Na lovu (2021)

Koncept vedomostných súťaží mi je veľmi sympatický a keďže ich nikdy nie je dosť, snažím sa okúsiť každú jednu, ktorú u nás (v Česku a Slovensku) vyšla. Táto konkrétna je výnimočná v tom, že v porovnaní s ostatnými súťažnými televíznymi reláciami je výrazne dynamickejšia, akčnejšia, napínavejšia, zábavnejšia a teatrálnejšia, niekedy až príliš (a niekedy až extrémne príliš), čo je skvelým obohatením, ak už ste otupení sledovaním toho rovnakého a nudného formátu starších relácií, ktorý sa drží starých zabehnutých koľají a prichádza len s minimálnymi inováciami. A aj keď mojím obľúbencom ostáva naďalej Riskuj, tak toto je zmena s naozaj vysokou úrovňou (niekedy až obrovskou). Ondřej Sokol zvláda rolu moderátora na jedničku a lovci sú cool (môj najobľúbenejší je Jiří Martínek a.k.a Doktor Vševěd) a nejedenkrát som sa pristihol, že zadržiavam smiech. Najväčšia nevýhoda spočíva v dĺžke, kedy zvládnem pozerať jeden diel a baviť sa pri tom, s dvoma po sebe to už trochu začína byť problém, no po treťom to už nezvládam a potrebujem tú pauzu (a niekedy som rád, že sa donútim vydržať ten jeden). Preto som s hodnotením opatrnejší a ostávam pri troch hviezdach. Nutno však povedať, že táto show je ojedinelá a výnimočná aj v tom, že k nej existuje stránka s rôznymi štatistikami, kde je možné nájsť presný počet uchádzačov, ktorí v nej za celý čas boli, koľko korún celkovo vyhrali, koľko korún bolo nazbieraných na charitu, koľko kvízových otázok tam zaznelo, ktorý lovec má najväčšiu percentuálnu úspešnosť v počte správnych odpovedí (samozrejme kto iný ako najväčší frajer Doktor Vševěd) a veľa ďalších zaujímavostí. Ja som dozvedel mimo iné aj to, že Hviezdneho špeciálu č. 11 sa zúčastní legenda všetkých legiend, pán Rosák. A to už (či už ako milovníci Riskuj! alebo iných vedomostných súťaží) jednoducho potrebujete vidieť.