Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Krimi
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Scarface

Scarface (1983)

Tento 170 minút dlhý epický film s Al Pacinom alá Tony Montanom by som mohol pozerať od rána do večera, viac napísať netreba.

Neľútostný súboj

Neľútostný súboj (1995)

Jeden z mojich najobľúbenejších filmov, ktoré kedy vznikli. Film má síce 170 minút ale tie mi vždy zbehnú ako pri nejakom hodine a pol dlhom filme. Je vážna škoda že nevzniklo v týchto rokoch spolu De Niro a Al Pacino až tak nehrali, pretože ten film ponúka jednu z jedinečných chémii medzi postavami. Neil je zlodej ktorý rešpektuje Vincenta, a naopak, Vincent je je policajt ktorý rešpektuje Neila i keď obidvaja robia v úplne odlišnom obore, myslím si že scéna v reštaurácii hovorí za všetko. Film ponúka vynikajúce herecké výkony, legendárne scény a miestami aj nejakú tu hlášku.Tento film podľa mňa definuje "Heist filmy" a celkovo Krimi žáner ako taký. Stará dobra klasika.

Divoký Django

Divoký Django (2012)

Django je film, ktorý sa spočiatku tvári nevinne. Django otrok, je prepravovaný cez púšť a v tom príde nemecký zubár ktorý si ho odvedie, a ponúkne mu slobodu. Z Djanga sa stáva prvý čierny lovec hláv v tej dobe. Film má 165minút, a cez to mi to pripadá že to bolo málo! A to je na tom to čudné, vážne pri niektorých filmoch sa pozerám po hodinkách kedy to už skončí že sa môžem isť vysrať. Ale tu som si prešiel filmov ako z kopca. Western mám rád, a to že Quentin natočil zas jedno jeho z majstrovských diel práve v tomto období divokého západu je strašné +. Určite si pán Tarantino za toto Oscara zaslúžil. Shrnutie? Herci vynikajúci (Už dlho som nevidel film kde sa mi páčil každý jeden herecký výkon) príbeh viac než dobrý. Srdcovka jak sa patrí.

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Tento film si ma získal hneď po prvom zhliadnutí, a odvtedy sa stal stálicou na ktorú si stále za nejakú časovú dobu dokážem nájsť čas a pozrieť si ju znova a znova. Predsa len tento film je jedna kvalitná kultová záležitosť. Jeff Bridges ako Dude alebo El Duderino tú postavu ani nemusel hrať, on ňou proste bol. Walter a jeho vietnam, Donny a jeho neústale nedostanie sa ku slovu alebo "Drž už hubu Donny." alebo "Drž už hu... kdy hrajeme?". A potom je tu ešte Jesus alebo "Nobody fucks with the Jesus." Pridajme ku tomu ešte nejaké tie drogové výlety, bowling, White Russian a máme tu film ktorý proste neomrzí nikdy. "Dude abides"

John Wick 2

John Wick 2 (2017)

John Wick je späť v plnej kráse. Po vynikajúcom prvom dieli je druhý diel ešte lepší. Jeden z najlepších akčných filmov za poslednú dobu, o tom sa ani nebavme. Keanu Reeves Johna Wicka nehraje, on ním proste je (A na jeho vek, si zaslúži veľkú poklonu) . Dej nemá žiadne hluché miesta a stále ponúka buď nonstop akciu alebo nakuknutie do sveta zabijakov ešte viac, ako ho ukázal prvý diel. Film ktorý mi prirástol k srdcu od prvej scénky v kine. "You wanted me back... I'm back!"